Äntligen sommar!

Gud, vad skönt att sommaren äntligen har kommit! Så härligt!

Susanne, Johan och Ella kom igår eftermiddag med tåget. Vi grillade och satt  ute och åt.
I morse tog jag och Ella en promenad runt Lillfjärn, och det var så helt otroligt skönt. Alldeles grönt, det mesta i trädväg blommar: hägg, syren och rönnen är också på väg. Solen sken och det var jättevarmt fast det var ganska tidigt. Och massor av fåglar och små söta fågelungar.

Skjutsade Susanne och Johan till Njutånger på bröllop sen har jag varit barnvakt till Ella, hon har varit jättesnäll och go´!
Vi gick ner på stan med Patrik och "mostrarna" och käkade lunch, sen var vi och matade pippifåglarna. Kaffe och glass på vägen hem. Nu sover Ella, och jag är också snart på väg.................

Samos

Nu är resan bokad!

Lustigt, men egentligen inte: Jag kollade resemål och hotell igår kväll, jag och syrran hade pratat på Grekland och någon ö där vi inte hade varit förut, vi hade nämnt Samos men inte mer. Jag hittade Samos, med avgång den enda dagen som jag kan åka, lördag den 11 juli, eftersom Patrik jobbar tills dess, jag är ledig veckan efter men börjar jobba sen igen. Hittade också ett mysigt hotell och mailade över det sent igår kväll till syrran. Ringer upp henne på morgonen då hon redan sett mailen och konstaterade att det hotellet hade hon också hittat igår! Inget konstigt alls, egentligen. Vi brukar ju inte ens behöva fråga varann vad den andre ska äta när vi är ut, den ena kunde lika gärna beställa åt oss båda två. Jätteskönt ska det i alla fall bli med semester, "prisa skatteåterbäringen".


Marina of Pythagorion

Pythagorion, Samos
100_0869

Ser väl härligt ut?


Det gav något....

Under min dagliga långpromenad nu på morgonen kom jag faktiskt på att föreläsningen igår gav mig något:

Förståelse behöver ej innebära accepterande - och naturligtvis, små saker som man får till sig, som man kan fundera på, vända och vrida på, låta få mogna - och inse att det kan hjälpa mig i livet, i min utveckling, i min förståelse för mig själv och andra. För att jag kan försöka förstå andra, deras attityder, handlingar - behöver ju inte alls betyda för den delen att jag accepterar det.......


Värdelös föreläsning

Usch, idag har vi haft en till värdelös föreläsning, det är en väldig tur att det här är sista kursen, känns som man tappar lusten. Sitter helt klart hellre hemma för mig själv och pluggar, det ger mig mycket mer.

Vad som i alla fall är bra att jag klarade juridiktentan, tack! Nu är det bara en kvar - sen är det sommarlov - i alla fall från studierna. Har varit och hämtat resebroschyrer idag, få se om jag hittar nå´t litet mysigt ställe.........



Turkiet 2006


4-års kalas

Helgen har tillbringats i Loos. Eftersom både jag och Patrik skulle upp dit så beslöt vi oss för att fira Isabell och Gabriellas födelsedag där, annars skulle alla åkt ner på lördag i stället. Två glada brudar som firades med Nalle Puh-tårta och många presenter. Lego, cykelhjälmar, kläder, paraplyn....................

Fredagkväll blev det vin och tjejsnack med Sofia, trevligt! På lördag så hade jag sån tur så jag fick en tid hos Eli,  fick lite stärkande akupunktur, hälsodryck och the. Lördagkväll bar det av till Hamra med Ankan, pubkväll. Även om det inte var alltför mycket folk som man brukar umgås med så var det trevligt i alla fall. Igår hade jag tur och blev bjuden på middag hos Ankan och Jörgen, jättegott grillat med massa olika tillbehör, innan jag åkte hem till Hudik igen. Nu är det bara till att börja plugga igen, bara två veckor kvar.................

         

Ledsen

Idag har jag faktiskt varit ledsen. Många saker har hänt det senaste året. Flera i min närhet har haft problem i sina relationer. Problem, lögner, svek, otrohet,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Någon har separerat - så även vi. Och det handlar om människor som jag tycker om - som jag bryr mig om - och det gör mig ont när de är ledsna. Flera saker under de senaste dagarna gjorde att även tidigare saker kom upp till ytan igen och jag kände mig väldigt ledsen. Men så måste det ju få vara, och jag vet att vi människor växer genom smärtor,  konflikter och obekväma händelser - och så kommer det ju att bli för mina vänner också.

Tråkigt är när människor spekulerar, kritiserar, ljuger och när de tror att de vet vad andra har gjort, ska göra och frossar i skvaller. Visst kan man fundera och undra när man hör något, men försöka att alltid tänka efter, att allt behöver inte alls vara som det sägs eller verkar.................

Andra människors känslor, behov och önskningar måste respekteras och värderas.
Att kränka andra innebär skuld och acceptera konsekvenserna.

Vilket flås

Började morgonen med en joggingtur runt elljusspåret, och gud, vilket flås man har! Inte klokt! Trots styrketräning 2 ggr/v. och raska, långa promenader  i stort sett varje dag så inte har jag nå´t flås. Visst, jag är medveten om det, men i alla fall..... Men det är väl det att vara ihärdig, fortsätta, och bara det att jag har ökat på löpningen på löpbandet från 2 min. till 5 min. på några dagar säger väl att det blir bättre i alla fall? Skönt, känns det i alla fall - efteråt!

Nu ska jag ta och packa och åka upp till Loos. Det blir 4-års kalas där, eftersom både jag och Patrik ändå skulle upp i helgen, och då slipper ju alla andra åka ner i morgon i stället. Det är två förväntansfulla 3-åringar som ser fram emot att få fylla 4!

Ikväll blir det vin- och tjejsnackskväll med Sofia, och i morgon hade jag så´n tur att jag fick en tid på akunpuntur i Loos. Bäst och billigast, tack!  På kvällen pubafton  i Hamra med Ankan, blir säkert kul.

Har äntligen tragglat mig igenom Socailtjänstlagen, visst den är intressant, men mycket återupprepande - det är väl sån´t man lär sig av - men tjatigt. Nu har jag bara en bok kvar att läsa för den här kursen - och den kändes mer relevant för förra kursen, så det blir nog mest att bara skumma igenom den. Idag ska tentaresultatet från juridikkursen läggas ut - håll tummarma för mig!

Balans

En person i min närhet frågade mig en dag vad man kunde göra åt saker man irriterar sig på, stressande tankar........

Det fick mig själv att stanna upp igen och fundera lite extra. För oftast är det väl något som man får jobba med lite då och då under livets gång. Att hitta en bra balans i vardagen, i tillvaron. Och att det inte alltid är så lätt, men det ska det väl heller inte vara. Senast jag var på medial vägledning så fick jag höra att jag aldrig var nöjd men att det inte var något negativt med det, för om man var nöjd och la sig på sin soffa så hände ju inget mer.
Och visst är det så, jag har väl många gånger varit rastlös, fast jag under livets gång lugnat ner mig betydligt, och även om jag känner mig väldigt nöjd, tillfreds idag och tycker att jag för närvarande har en riktigt bra balans i vardagen - så visst vill väl jag nå´t mer ändå. Jag vill fortsätta utvecklas, jag vill göra saker, jag vill leva - och framför allt: Jag vill känna att jag lever!

Jag är jätteglad och nöjd med mitt liv och mina underbara barn, tack!


Många springer genom livet, i full fart utan att stanna upp och fundera alls. Många springer, och det har även jag gjort, och stött emot väggen, och ramlat väldigt illa och djupt, men tagit mig upp och tagit lärdom av detta, stannat upp och funerat på vad som var fel. Inte bara en gång, utan två - men nu har jag förhoppningsvis sprungit färdigt -även om tempot inte precis är det lugnaste som studerande och ensamstående. Men oftast är det ju en fråga om att prioritera och att göra val. Lära sig hitta en lugn vardag som ändå har sina guldkorn. Dessa behöver ju inte vara så stora, utan små saker som förgyller vardagen. Lära sig att känna efter vad man vill göra för stunden, vad som gör att man mår bra. Ha tid för sig själv, få fundera och reflektera.

Vad vill jag? Vad kan jag göra åt detta? Vad har jag för val? Och inte vara rädd för de stunder man kanske inte mår så bra - utan bara vara i det. Det blir alltid bättre. Och att man har så mycket inom sig. En stor potential.


Sen finns det vissa som springer, och lyckas hitta dörrar som de tar sig igenom, och springer bara vidare, genom livet - tills det en dag tar slut utan att de har hunnit reflektera över att de ens har levt. Hunnit kännt efter.


Vissa är nöjda med att ligga på en soffa, titta på tv - inte göra så mycket mer - har inte behov av att göra så mycket mer - av att utvecklas.


Visst, det är absolut upp till alla vad de än väljer - det är deras val - jag är så glad att jag har ett val, och jag har lovat mig själv att jag ska komma ihåg att stanna upp lite mer och verkligen känna efter mer ändå vad jag vill!


Ett gott skratt

 Hur sur och nere man än är så brukar det vara svårt att hålla sig från skratt när man hör den här:

Snart helg igen

Igår var det (skulle ha varit) heldagsföreläsning i Gävle. Föreläsaren var sjuk, men det var två stycken "utifrån" som föreläste lite över socialtjänst och ekonomiska bistånd. Intressant, javisst, men jag hoppas bara att det inte blir en till dag i Gävle p.g.a. lärarens sjukdom utan att den läggs på telebild i stället. Träffade mina äldsta döttrar och Miel, lunchade tillsammans med dem. Miel hade beställt en påse av mormors bullar också:).  Snart kommer tentaresultatet på juridikkursen:), bara att hålla tummarna, det är knappt man vågar "klicka in" sig när man ser att det är utlagt på Blackboard!

Idag ska det pluggas hela dan, sen är det kör, ridning och sen blir det nog middag på Mc Donalds:)!

Måndag igen

Ja, då var det måndag igen, bara att sätta igång och plugga. Har heldags föreläsning i Gävle i morgon och då hoppas jag att den är givande, annars vet jag inte vad..............

Verkar som värmen har kommit, eller så är det blåsten som har avtagit? Skönare är det i alla fall!
Igår tog jag med mig lördagens rabarberpaj och kaffe, åkte till Borgarparken och fikade med Patrik o barnen, Erik, Caroline och lilla Inez.

Nej, nu ska jag ta och läsa nya sociallagarna - Nadia sa att det var intressant - så jag hoppas på det:)

Grillat och rabarberpaj

Nu har jag trotsat det tråkiga vädret och grillat ändå: Vi hade ju några fina dagar för länge sen - så tidigt så man hade inte någon grillning i tankarna - sen har ju vädret varit som det varit! Så idag blev det årets första grillning och årets första rabarberpaj, i och för sig på djupfrysta rabarber (det växer inga rabarber i vår trädgård), men den var lika god i alla fall!

Idag har jag varit på stan och köpt lite födelsedagspresenter, har fyra som fyller år inom loppet av två veckor, lite dålig planering var det nå´n som tyckte:) Sen har jag en till som fyller, och ett barnbarn - vilket ger fem barn och ett barnbarn på drygt en månad.............. Men sen är det ju ganska lugnt resten av året istället;)=

Crusing på stan ikväll, men vädret gör ju inte så att man ens lockas ut och titta............... Nu vill jag har varma, soliga, härliga vårdagar, tack!!!!

...

En människa som mår bra har aldrig behov av att ironisera, klandra eller förtrycka en annan människa

Om

Om man gör något som man från början vet inte kommer att ge någon förtjänst, känner man sig kollosalt rik.

En mindra bra dag

Har inte känt mig speciellt pigg idag, (torsdag),  första gången på jättelänge som jag inte började dagen med en långpromenad, orkade inte bara............ Rebecca har legat hela veckan i förkylning och jag börjar också känna av den. Men oftast blir det inte så mycket mer, utan att jag bara känner mig lite småhängig ett tag.

Sen var jag på den sämsta föreläsning som har varit sen jag började högskolan, helt värdelös. Gav mig absolut ingenting, sen tror föreläsaren dessutom att hon är rolig och underhållande. Höll i alla fall ut till klockan fyra då jag smet på dagis, det var förskolans dag så de hade lika olika aktiviteter.

Istället för gymet på Friskis & Svettis på kvällen så blev det OK och en jättepåse med godis, det var vad min kropp skrek efter just då! Och man ska ju lyssna på sin kropp:)

Hoppas på en bättre dag idag (fredag), nu ska jag till frissan, klippa lite och bleka slingor........................

Sommarjobb

Nu är det äntligen klart med sommarjobb! Tunbacka servicehus ringde i måndags och frågade om jag var intresserad. Sa att jag skulle höra med kostenheten först, ringde upp dem, de hade fortfarande inte fått klart än, men i vilket fall som helst så hade du ju knappt några helgjobb. Och det vill jag ha så jag kan ha lite lediga dagar med barnen, de är ju hos Patrik varje helg och då kan jag lika gärna jobba varannan. Så efter ett nytt samtal med Tunbacka så fick jag ett schema med jättebra spridning på veckorna! Härligt! Ledig två veckor efter skolslutet (inkl. midsommar), jobba två veckor, ledig två (varav en som Patrik ska ha barnen och jag kan åka utomlands;), och sen heltid i fyra veckor. Och så lyckas jag få en veckas ledigt innan skolan börjar igen. Har ju inte kunnat varit bättre, visst, det blir väl inte alltför mycket pengar, men jag klarar mig och jag och barnen får lite ledig tid tillsammans som jag känner att vi behöver nu.

Idag blir det pluggning hela dagen, usch, jag läser Förvaltningsrätt - och roligare bok har jag läst:(

Tomhet

Om jag är tom kan jag fyllas av någonting

Om man kan lära sig att stanna upp i sin tomhet, ha tålamod så brukar det dyka upp någonting

Och allting finns inom oss

Uppladdad

Efter en skön helg, det känns verkligen som jag har laddat upp mina batterier, känner jag mig verkligen energisk att få börja plugga igen. Och den här veckan har vi bara föreläsning på torsdag e.m. så då finns det tid till att läsa på egen hand så mycket som möjligt. Förhoppningsvis dyker resten av mina böcker upp också i veckan.

Tänk, vad lite kan göra mycket, och genom att "bara" bestämma sig, ändra beteende, ändra tankebanor, bryta mönster...... Förra veckan bestämde jag mig för att ställa min väckarklocka en kvart tidigare och även Alexandras, och i och med detta så är mornarna mycket lugnare, vi hinner för det mesta göra oss klar i badrummet innan Rebecca dyker upp. Och vi hinner oftast igenom stan innan den allra värsta trafiken sätter igång. Skönt!

Jag skickade iväg Rebecca och Sebastian till videobutiken igår, de hyrde  Chihuahuan frå Beverly Hills, har velat sett den länge. Men vad hände: Jag somnade i soffan efter en halvtimme, försökte hålla mig vaken men orkade inte. Jag gav upp och gick och la mig strax efter 22.

Här kommer några fina bilder sen lördagen på våra vänner Ankan och Jörgen:

Ankan efter två cider:)


Ankan efter två cider:)


    

Normalt ser hon ut så här!                          Jörgen


Jippiiii!!!!!!!!!! Nu går min bil som den ska igen. Efter att ha hoppat mig igenom stan i en månads tid så kändes det verkligen härligt att skjutsa barnen i morse utan några hopp och ryck! Patrik var och köpte lite nya grejer som han bytte i lördags så nu så - jag som nästan hade övervägt att köpa en nyare bil - men nu förhoppningsvis så håller den några år till - tills jag är nyutexaminerad, högavlönad:) socionom!


Bullbak

Igår satt jag en stor bulldeg och bakade bullar, vi har ju några födelsedagar framöver. Småtjejerna kom också förbi så de fick också baka. Känner att matlagning och bakning inte har så´n stor prioritet i mitt liv just nu, men det är ju kul bara man sätter igång. Så jag ska försöka åstadkomma lite mer till veckan.

Ankan och Jörgen kom förbi senare på kvällen, de hade varit på Sissela Kyle, så det var trevligt. Jag var upplagd för ett krogbesök och tyckte de hade kunnat stanna men de hade barnvakt, som de kände att de måste hem till. Får väl planera in det längre framöver.

Dagen skall ägnas åt så´nt som faller mig in.....................

 

   

Rosa inköp, tandläkarbesök och medial vägledning

Fredagen har tillbringats i Ljusdal och Järvsö. Först ett besök på Dollar, kan inte förstå att Dollar är så mycket bättre i Ljusdal än i Hudik??? Kan nå´n förklara det, finns det fler som tycker det? I alla fall så köpte jag en rosa! resväska  för enbart 200:-, rejält stor så det var verkligen ett bra pris! (nu kan jag åka utomlands:=), sen lite andra små behövliga saker.




Sen var det dags för mitt årliga besök hos min käre tandläkare, och jag hade även i år tur: bara ett litet kariesangrepp på en tand som han åtgärdade direkt, behövdes inte ens borras och endast 1 080:-! Jag brukar "avsätta" 2 000:- /år för tandläkarbesök och allt därunder är vinst! Sen blev det en nachostallrik på Finess, det ställe utav alla som kan göra riktiga nachostallrikar! Därefter åkte jag till Järvsö på medial vägledning, kände ett behov av det! Och tydligen var det inte bara jag som kände så den här årstiden, det var ganska vanligt då! På vintern var människor mera återhållssam med det för att till våren vakna till liv och vilja få lite vägledning! Det var lika klockrent denna gång som det var förra våren, men idag var det ingen ängel/guide som dök upp (förra året dök min mamma oväntat upp, väldigt oväntat och känslosamt).

Jag hade kommit över en tröskel och det hade gått bra, och i och med det så ledde det till att kunna öppna andra dörrar.
Jag hade fått tillbaks min styrka och detta hade jag väntat på länge.
Hon såg mig i en utbildning, högskolestudier, som jag hade påbörjat, psykologi, beteendevetare, KBT, terapeut, - och att jag var på rätt väg även om jag ibland tvekade. Att jag har en analytisk förmåga, ser mycket föreläsningar  och även att jag nog kommer att föreläsa (
tredje gången ett medium säger detta till mig!?). Och att jag passar otroligt bra för detta,
Jag har en bra, lärorik resa framför mig, att jag ska ha tålamod, hon känner väldigt starkt att jag är på rätt väg.
Jag frågar över min ekonomi: Hon ser tyvärr ingen stor vinst (skit också), , men jag ska ha tålamod, men ju mer jag är mig själv, desto mer kommer det till mig? Jag kräver ej lyx, men jag vill var självständig, och en väg till ekonomi är kreativitet!? Jag är ej rädd för att höras och synas,. men jag måste marknadsföra mig. Och det kommer att komma pengar, men inte på det sättet som jag tror, och jag ska heller inte veta på vilket sätt, utan jag ska fortsätta vara positiv och ha tålamod!

Det jag har sått får jag skörda, och jag har sått rejält.

Något spännande kommer att hända runt midsommar!???

Jag frågar även över mina barn: Hon säger att det ser ut att gå bra för dem, att det ordnar sig, Att de är olika individer men de kompletterar varandra. De har varnn, är inte alltid sams men de hittar tillbaks till varann. Att de är driftiga och att det har de  efter mig. Jag går min egen väg och i och med det så visar jag även dem att de kan göra det. Varsågod!
Och att de visste att de alltid kände att de kunde vända sig till mig,  vad som än var, att de hade rätt att leva sina egna liv som de själva vill utan att jag dömer dem.

Jag ska ha tålamod och tillit, det kommer att komma lösning på lösning och jag har bara en halv pusselbit kvar........

Spännande!

Har avslutat dagen med en alltför inte nyttig middag och ett långt samtal med Ankan, nu väntar sängen.
Få se om det blir storbullbak i morgon!?

Lugn och skönt

En lugn och skön torsdagkväll............... Patrik var och hämtade barnen och jag och Rebecca åkte på Friskis & Svettis och tränade, skönt! Imorgon blir det tandläkarbesök i Ljusdal, bestämde mig att jag lika gärna kan åka sex mil till tandläkaren nu när jag gjorde det under många år i Loos. Jag är så nöjd med min tandläkare och då kan det vara värt det. Bara att önska att jag inte har några hål. Sedan ska jag till Järvsö på medial vägledning, det ser jag fram emot. Få se vad hon har att vägleda mig med denna gång. Förra våren jag var dit var allt så klockrent!

Sen har jag en lugn och skön helg framför mig, inget särskilt inplanerat - bara göra det som faller en in. Möjligtvis ett bullbak, det är ju några födelsedagar framöver nu. Sen får vi hoppas på en fin lördag, enligt vädret skulle det bli soligt och varmt, kan alltid hoppas! Nej, nu ska jag gå och lägga mig och affirmera om att jag inte har några hål:)

Regn

Hemkommen från en lång heldag i Gävle med ny kursstart, socialrätt.  Kände idag att jag nog ska börja på en skrattkurs:) Man mår ju faktiskt mycket bättre när man verkligen får skratta rejält! Tack, Kajsa!, men nästa gång vi är på föreläsning ska jag sätta mig så långt ifrån dig som är möjligt! Fast det gjorde faktiskt gott, men vi kan väl ta det andra gånger istället? Som är mer lämpliga!

Regnet öser ner, sommaren som visade sig lite försvann lika fort, men det är ju bara den 5:e maj idag.
Deklarationerna ivägskickad,  lite pengar tillbaks förhoppningsvis. Och jag har bestämt mig: om jag får till det så jag får en ledig vecka  (om jag får nå´t jobb alls) när  Patrik är ledig och har barnen så ska jag ta mig en vecka utomlands. Känner jag behöver det! Fick besked igår att jag kommit in på en sommarkurs, Vittnespsykologi, så vi får väl se om jag får jobb, hur mycket det blir om jag kanske kan läsa den också. Den är ju bara på halvfart  och säkert bra att ha med sig. Men jag känner att jag helst vill jobba, tjäna pengar, träffa folk och göra nå´t annat! Vi får väl se....

Du får känna det du känner. Känslor är varken rätt eller fel.
Det finns ingen som kan tala om för dig vad du borde känna.
Det är bra och nödvändigt att tala om känslor.

Ny vecka, ny kurs, skulle behöva.............

En ny vecka, en ny kurs (socialrätt), skulle behöva nytt tålamod också! Tror jag har tappat det nå´nstans:(
Det tröt igår när jag och Patrik skulls försöka få iväg deklarationerna, krånglade på internet med bilagorna över husförsäljningen, och det där skulle vi ju ha gjort för längesen, men, men.................... Fick i alla fall iväg det sent igår kväll.

Sen en morgon ungefär likadan som många andra, många som ska iväg och dessutom de som är helt oförstående att vi ska snart iväg? Och behövs det stövlar och jeans nu? Det var ju fint igår! Ja, ja, och sen Rebecca som kommer med kommentaren att hon nog ska göra gymnasieomval till Ljusdal! Jippiiiiii, precis vad min ekonomi behöver just nu!

Men, men, det lär väl ordna sig, det brukar ju göra det till slut. Fast det känns tungt och skitjobbigt ibland, då man skulle bara vilja skita i allt, ta en liten väska och gå ut genom dörren och aldig komma tillbaks....................... Det är då man ska sätta på sig joggingskorna och gå i rasande fart vilket jävla skitväder det än är och gå av sig, låta tankarna fara hit och dit, och förhoppningsvis så känns det lättare efteråt.

Nu ska jag börja läsa om socialtjänsten, i morgon är det kursstart i Gävle, då vi skulle ha läst Förvaltningsrätt, den har jag inte ens fått tag på än................

Man får ha problem - de är till för att lösas

Man får ha konflikter - de är till för att lösas

Valborg

Valborg firades i Sundsvall, det var trevligt! God mat, majkase och härligt väder. Besök på Rusta och Ikea med inhandlande av lite små nödvändiga saker. Och ett parasoll till min härliga uteplats så förhoppningsvis så kan man tillbringa många grillningar där i sommar. Utan parasoll så är det outhärdligt att sitta där, vid rätt väder förstås!

Idag ska jag och tjejerna ut och torka av utemöbler och städa lekstuga. Patrik tog tåget till Lidköping i morse för att köpa sig en bil. Skulle också vilja ha en ny, en nyare i alla fall, eller kanske inte? Just nu hoppar jag fram och allra helst när jag måste köra i 50, och så är det ju i stan. Patrik har kollat men hittar inget, jag har också kollat:), tittade under huven men jag såg inget:), men jag får väl vänta på den stora vinsten jag ska vinna innan jag börjar fundera på något annat än den jag har. Den är ju faktiskt "bara" 21 år, inga anmärkningar på den senaste besiktningen och kostar mig minimalt i jämförelse med en nyare bil. Den har väldigt sällan krånglat och vad är det som säger att bara för att jag köper mig en nyare att den inte krånglar? Nej, jag får väl hoppa fram så länge.......................


                     


RSS 2.0