Lördag

Ja, lördag idag. Har sen sista bloggandet hunnit haft examensfirande och börjat läsa två nya kurser, Samtal med barn och Palliativ vård. Tunga ämnen är jag väl medveten om så det gäller att jag tar hand om mig själv. Har varit till Ljusdal också på anställningsintervju på socialtjänsten, försörjningsstöd. Har hunnit låta detta mogna och har bestämt mig för, blir jag erbjuden jobbet kommer jag att tacka nej. Så som det känns nu så har jag ingen längtan efter att sitta på ett socialkontor, och som det är nu så vill jag gärna läsa vidare när det är kurser som jag finner intressant. Skulle "rätt" jobb dyka upp så får jag väl avsluta då. Men ett dilemma: eftersom jag har fått dispens att få stå kvar som vikarie till och med maj så skulle jag då inte ha fått något jobb före dess så lär jag väl förmodligen ej få sommarjobba åt kommunen heller :(  Dock känner jag, jag måste fråga mig själv och utgå från det och sen ha tillit, det kommer att ordna sig. Jag kommer att få jobb :) Absolut!

Men, nu ska jag gå och jobba på Tunbacka. Ha en trevlig helg, kram <3





Från mitt examensfirande förra helgen


Socionom

Ja, nu är jag socionom! Så härligt, har nog inte riktigt fattat det än?

Hade examination i Gävle i går, dagen började väl inte med såna stora förhoppningar då vi fick veta att under måndagen hade två uppsatser ej blivit godkända där skrivarparet hade samma handledare som oss. Dessutom så blev den första uppsatsen som det opponerades på igår morse ej heller godkänd, samma handledare som oss :( Efter två uppsatser kom det en ny examinator (vår också) som talade om att han var väldigt noggrann och hade ägnat 1.5 dag till varje uppsats. En dag till läsning och en halv till att kommentera. Han visste vad han gjorde och allt var nog granskat i minsta detalj. Till och med litteratur och sidhänvisningar hade kollats upp att de stämde. Efter lunch var det vår tur att opponera på en annan uppsats, denna blev ej heller godkänd. Här var det dock inte vår handledare inblandad. Men samma examinator som vi skulle få vår "dom" av. Vi blev godkända och fick bra respons, bra betyg!!! Fick till och med möjlighet att välja ett högre betyg om vi åtgärdade fler saker i uppsatsen men vi var så nöjda ändå och nöjde oss med det vi fick! Tack! Nu känner jag att jag har fått bekräftelse på det jag slitit för under dessa tre och ett halvt år. Jag har kapacitet och kompetens att bli socionom, jag är socionom! Men, det är inte yrkestiteln som är det viktiga, naturligtvis så måste jag ju ha den för att kunna få den anställningen, jag har ett empatiskt förhållningssätt, en stor förståelse för hur livet kan vara och jag har ett bra bemötande - mot alla! Nog ett utav det viktigaste i de flesta yrken, men kanske lite extra viktigt inom detta arbete då man ofta kan möta utsatta människor där det kan vara extra känsligt.

Det känns så spännande, detta öppnar upp för helt andra möjligheter. Jag är så nyfiken på vad som väntar mig i arbetslivet, i livet överhuvudtaget :)



Kram


Jag lever

Ja, jag lever även om jag känner mig lite skadad och tilltufsad som nallen på bilden ;) Har ju länge dragits med en envis förkylning och därutöver en envis uppsats också :P Därutöver jul och allt annat . . . Mörkt, halt och jävligt har det varit också. Har inte haft lust eller energi till att röra på mig heller, det ena ger det andra . . .

Därför har jag valt att stänga in mig själv i min lilla "bubbla", vilar min hjärna från allt som går. Har konstaterat att jag nog är ganska rejält mentalt utmattad.  Har knappt kunnat tittat i en tidning ens, att läsa en roman är inte ens att tänka på. Wordfeud har jag helt lagt ner för tillfället, kan och vill inte ens hjälpa Alexandra med detta, hon som nyss har kommit igång och tycker det är så roligt. Men, hon får klura på själv och det lär ju även hon sig av.

Men, det kommer, så småningom, det vet jag. Nu får det vara som det är för tillfället. Har kännt mig väldigt grå, tom och innehållslös. Men det är också nåt som är bra att få vara, jag kan därigenom också förstå hur många andra känner sig.

Jag kommer att fortsätta blogga, när jag orkar, och dela med mig av mina tankar, känslor och min vardag, när jag orkar :)

Kram alla <3


RSS 2.0