47 år

Ja, då har man fyllt år igen då, 47 denna gång. Och vad skönt det är att känna att man är nöjd med sin ålder, skulle aldrig vilja vara ung igen. Fast det trodde jag ju absolut inte när jag var yngre förstås. Tror nog kanske att det var när jag passerade 40 som allt började kännas så lugnt och skönt. Känna sig nöjd med sig själv (oftast), för den man är och hur man ser ut. Och vad härligt att känna att man hela tiden utvecklas, en mognadsprocess. Härligt!!!

Lördagkväll var jag, Carola och Miel på Texas och åt. Miel uppskattade nog mest att få kasta jordnötsskal på mormor ;). Carola åt biff, jag entrecôte med en massa tillbehör, riktigt gott!

      




När man inte har Bagarboden i närheten, eller orkar göra den Herrgårdstårta som jag oftast brukar göra så får man försöka åstadkomma något med Ica:s färdiga tårtbotten:

  I present fick jag en "hot-stone massage" i Gävle, spännande, och en flaska Carlshamns flaggpunch och en flaska Baileys. Det var välkommet för mitt likörförråd började tryta, inget man precis går och köper själv utan vidare, förutom de gånger man är utomlands.

Måste visa min nya köksgardin som jag var på Åhléns och inhandlade tyg till, nu när jag äntligen inte är beroende av väggfärgen vid mina gardin- och mattval. Förut var de babysljusblå, men jag bad mina hyresvärdar snällt om de kunde vara så snälla och måla om dem, vita? Och de var så snälla, tack!



Den här veckan blir det hemmastudier måndag, tisdag och torsdag. Ede skola och Friggesund på onsdag och något möte på Guldsmeden här i Hudik på fredag. Kurslitteraturen är hittills väldigt intressant och givande.

Igår jobbade jag e.m. på Tunbacka, jobbade med en tjej jag ej jobbat med förut, men det gick hur bra som helst. Och då är ju jobbet SÅ mycket lättsammare, tänk vad stress påverkar mycket, och vad många sönderstressade stackars människor det finns i vårt samhälle idag, tyvärr.

En härlig måndagmorgon, tjejerna fick sovmorgon och allt blev mycket lugnare, ska lägga om deras dagisschema lite så försvinner lite av vår stress i alla fall ;). Jag tog min vanliga runda i skogen, så fint, nu ska jag plugga vidare...

Utflykt

Igår kom Carola och Miel och ska vara här till söndag. Alexandra lejdes som barnvakt och jag och Carola var på bio, Sommaren med Göran, riktigt kul. Vad härligt att få skratta hjärtligt!

Idag packade vi matsäckskorgen och åkte ut med bilen och letade något fint, lämpligt ställe att stanna på. Lingarö lät ju bra och skulle väl vara ett fint ställe vid havet så dit svängde vi. Visst hittade vi en liten väg som ledde ner till en havsvik med bord och bänkar. Men, det nästan stormade där och solen lyste med sin frånvaro. In med korgen i bilen igen och vidare. Till sist gav vi upp, svängde in på en lite skogsbilväg och tog ut barnbilstolarna och satte oss vid vägkanten. Riktigt mysigt blev det i alla fall när solen kom fram och värmde och det var alldeles vindstilla.
Härligt! Allt behöver inte vara så precis eller perfekt alla gånger ;)

  

  

Härligt!

Känner mig pånyttfödd efter att ha fått varit i min ensamhet sen i går eftermiddag!!! Patrik kom hem tidigare, hämtade barnen på dagis men jag bjöd dem på middag eftersom det ändå var inplanerat. Sen var jag på Friskis & Svettis och tränade, var ju iväg en gång för ett tag sen men annars är det två månader som jag inte har gjort nästan nånting på. Inte ens promenerat, har haft "semester" från allt vad träning och kondition heter men nu ska jag få in bra rutiner igen. Tog mig en runda på morgonen så svetten rann och det är ju faktist härligt! Och man mår ju så mycket bättre.

Carola och Miel kommer med tåget på e.m. och blir här till söndag. De ringde igår och frågade om jag kunde jobba fredag, lördag och söndag. Tog på mig söndag e.m. eftersom jag då inte börjar förrän två och Carola åker på f.m. Blir ju några kronor i alla fall. Och en dag går ju, annars känner jag att jag behöver vara lite ledig efter några intensiva veckor med det ena och det andra.......

Nej, nu ska jag läsa några sidor, hade tänkt att jag skulle ha klarat av den första boken innan helgen, men, men......
Hade ju glömt bort hur fruktansvärt trött man blir av att sitta hemma och läsa, även om det är intressant ;)

Lite bilder

Det var ett tag sen jag la in lite bilder, så här kommer några:

       

     

  Lite bilder från kräftskiva när Susanne och Ella var här, sen när Ella fyllde 2. Vi var till Gävle och grattade henne. De fina tårtorna har Susanne och Johan bakat! Solstolen fick hon av mormor, och jag tror den uppskattades av Ella.

Bredband och plugg igen

Ja, då har man bredband igen då! Hoppas jag får ha det kvar ;).

Har börjat plugga igen, började med att åka till Delsbo i tisdags med Nadia och träffade skolkuratorn vi ska vara hos i fem veckor. Fick lite allmän information över hennes arbete, blev guidade runt Ede skola (och blev alldeles vill), sen fick vi lite sightseeing till Friggesund där hon även håller till. Igår hade vi kursintroduktion på c.u.l och föreläsning. Fältstudierna handlar mycket om hjälpprocesser och samtal i socialt arbete, intressant!

Är inte så bra överens med mina små just nu. Trötta, sura och griniga - både mornar och kvällar. På morgonen så tar det 40-50 minuter från det de har klivit upp ur sängen tills det att de har ytterkläderna på sig. Och då äter de inte ens frukost hemma! Orkar inte, vill inte, och det mesta är väldigt omständigt. Trots försök med att göra tidig kväller är det lika ändå. När vi väl har ätit kvällsmat, tvättat oss, borstat tänder, läst saga - då är de pigga igen och måste ligga prata och skratta, komma upp och kissa, dricka vatten...... GGGGRRRRRRRRRRRR! Vet inte vad jag ska lägga upp för strategi? Någon?

Ja, nu är det i alla fall torsdag och de åker till Patrik i kväll - skönt så jag får andas lite. Tyvärr lite synd att vår tid består av så mycket vardag med allt vad det innebär, men nu är det ju så när Patrik har sådana arbetstider som han har för tillfället. Bara att gilla läget!

Nej, nu ska jag öppna en bok......

Härligt!

Härligt att hösten är här igen:)

Med vanliga, fasta tider och rutiner. Visst är det skönt med sommar och långa, lediga dagar men ack så härligt när den första skoldagen har kommit! Igår skjutsade vi Rebecca till Ljusdal, hon har ju valt att gå gymnasiet där. Pojkvän och tidigare klasskompisar lockade då hon tyvärr inte riktigt har trivts i sin klass i Hudik. Efter många samtal, mycket strul, papper, och då jag till sist kände att nu skiter jag i det här - så tycks det efter det sista samtalet i går att det ordnar upp sig ändå och att hon ska kunna gå i Ljusdal. Och jag hoppas att det sista beskedet var det slutgiltiga för Rebeccas skull, även för min då jag måste se det från hennes perspektiv, vad hon mår bäst av. Efter en hel del inhandlingar på Dollar Store och Prix lämnade vi av henne på elevhemmet. Hon nöjd och därmed jag nöjd!

Idag har Alexandra också börjat skolan, tredje klass, småtjejerna lämnades på dagis och jag följde med Alexandra en stund. Det är så skönt för jag trivs verkligen både med dagis och skolan, och barnen också.

Härligt att få gå hem och vara alldeles ensam, sätta sig vid datorn med en kopp kaffe och ett par skorpor. I lugn och ro, utan liv och rörelse, skrik och bråk omkring en. Få tänka sina egna tankar..... Till veckan börjar mina studier igen och det ser jag verkligen fram emot. Har införskaffat mig kurslitteraturen och jag längtar att börja läsa den. Vi  ska ut på fältstudier i fem veckor, jag och en klasskompis ska vara hos en skolkurator i Hudiksvalls kommun, det ska bli intressant.

I morgon bär det av till Gävle och Ellas två-årskalas! Lilltjejen fyller två, tycker inte det var länge sen Susanne sms:ade mig: Nu åker vi in! Andreas har ju också flyttat till Gävle och ska plugga. Hoppas verkligen att han kommer att trivas där och att det känns bra för han. Lämpligt att ha tre barn på samma ort när man ska hälsa på. Hade tänkt stanna över helgen men fick jobb lördag - söndag så jag valde att tacka ja eftersom man inte vet när det blir nästa gång. I september brukade det vara lugnt med extrajobb så jag får väl ta Gävle en annan helg.

Till onsdag ska mitt bredband kopplas in igen! Efter timtal i telefon, telefonkö, hänvisningar och bortkopplingar har Tele 2 äntligen lyckats få fram den person som hade mitt nummer, fått den att byta till ett annat och därmed kunde jag teckna ett nytt abbonemang med Telia, då har jag varit utan en månad. Tur att det i alla fall kommer igång när jag jag ska börja plugga. Jag tröttnade till slut och skrev ett långt utförligt brev till Telia, bifogade uppsägning (på ett bredband jag inte hade sagt upp),faktura (på ett bredband jag inte hade) och återbetalning på en faktura jag inte hade betalat :D. Dagen efter ringer en kille från Telia och talar om att han har fått mitt "kärleksbrev" och frågar vad jag vill ha för kompensation. Han erbjuder två månaders fritt bredband och det tackar jag för. Så snart så ska väl allt förhoppningsvis vara igång igen.

Nej, nu ska jag ta och städa lite så det är gjort ;p

Blåbär

Fikade med Mats och Liselotte på Bagarboden sen åkte jag och Liselotte ut i skogen och plockade bär. Lyckades skrapa ihop fem liter i alla fall, det var plockat där vi var så det tog ett par timmar. Tror nog jag svettades fem liter också!
Men skönt och rofyllt var det.

Sofia har bjudit på middag ikväll, har suttit och druckit ett par öl, tittat på gamla kort och skrattat så tårarna sprutade - garanterat att ett gott skratt förlänger livet. Absolut!

Imorgon ska vi ut och leta svamp och hallon sen lär jag hälsa på killarna innan jag åker hem igen...


Bärplockning

Åkte upp till Loos igår och hade tänkt mig att plocka lite bär. Skulle gärna vilja ha lite blåbär och hallon. Och så har Sofia lovat mig att följa med mig och plocka svamp. Det har jag aldrig gjort nå´n gång ;).

Var hos Sofia igår kväll, grillade och drack vin. Kände mig nöjd före vissa andra så jag tog min lilla resväska och drog uppöver,,,, Bosse blev ganska förvånad när jag knackade på dörren kl. 9 och frågade om de hade någon frukost att bjuda på. De hade ju ingen aning om att jag hade smugit in i deras "uterum" och lagt mig ;P.

Nej, nu ska jag gå upp till Bagarboden, fika med Mats och Liselotte sen ska vi åka ut och titta om vi hittar lite blåbär...

En härlig sommardag

Lyckades komma in på ett trådlöst oskyddat nätverk genom Alexandras bärbara dator, kanske klarar mig tills jag får/kan teckna ett nytt abbonemang med Telia.


Idag har vi haft en skön dag: På förmiddan åkte vi till Borgarparken, träffade Nadia och Tula, vi fikade och  barnen lekte. Sen blev det lunch på McDonalds och på kvällen åkte vi  ut till Maln och barnen tog ett kvällsbad. Förbi McDriven på vägen hem och fick med oss kaffe och McFleurry ;D. Det känns att man vill dra ut på sommaren och passa på de fina, lediga dagarna och försöka utnyttja dem maximalt. Snart är det höst igen! Men den är härlig den också...


Till helgen blir  det nog Loos, längtar ut till skogen - plocka blåbär och hallon. Hade faktiskt en fundering också på att plocka svamp, det har jag aldrig gjort i hela mitt liv! Hoppas Sofia följer med mig så att jag får med mig ätliga svampar hem;)


Inget bredband

Ja, saken är ju det att mitt  bredband har försvunnit:( Till någon annan person här i Hudiksvall som har bredbandet på mitt nummer. Detta övergår mitt förstånd och även Telias och Tele 2:s. Tydligen hade denna person bredband på mitt telefonnummer innan jag flyttade hit, hur jag nu har kunnat fått det förstår ingen men tydligen så gick det! Nu gjorde denna person någon ändring den 23 juli och då försvann mitt. Men äntligen har Tele 2 fått tag på denna och ska ordna ett annat nummer åt den, men tydligen så tar det tio dagar innan jag kan teckna ett nytt abbonemang med Telia. Men, men... det är ju på gång i alla fall. Ska väl förhoppningsvis komma igång till skolstarten i alla fall. Nu har jag hittat en dator på jobbet, måste erkänna att man faktiskt känner sig lite handikappad utan internet, lite beroende är man ju i alla fall ;)

Ikväll kommer tjejerna hem, Patrik har slut på sin semester så nu är det dagis och fritids som gäller igen....

RSS 2.0