Snälla flickor

Snälla flickor kommer till himmelen.
Resten av oss kan komma hur långt som helst!

Puh!

Känner mig allmänt lättad efter ännu en avklarad? tenta! Har i alla fall gjort den, gjort mitt bästa och skrivit mycket och som det kändes bra, men, vem vet? Det såg jag ju på förra som jag bara tyckte kändes så bra och sen hade man ingen större marginal....... Och här gäller det ju till att bedöma vilken dom, vilket lagrum osv.
I alla fall känns det väldigt skönt, nu är den i alla fall gjord och jag tänker inte öppna en bok förrän måndag, trots önskningar från nästa kursledare att vi ska ha läst en viss bok före tisdag och även bra om vi hade läst ett par till!
Glöm det!

Ingen aftertenta på Bockarna denna gång, alltför få utgångare, istället blir det aftertenta firning hemma med familjen, familjepizza från Black & White! Inte illa det heller!

Imorgon åker jag och Patrik med barnen upp till Sundsvall och firar Valborg med Mats och Liselotte, det ska bli kul. Är ett tag faktiskt sen vi var upp och hälsade på dem. Majkase på Norra berget eller vid Sidsjön, var på förslag.
Sen ska vi ta ett besök på Ikea och Rusta innan vi åker hem på fredag, skulle haft någon ny liten hallmatta innanför dörren.

Att plöja nya spår i hjärnan tar tid!

Som jag tänker.....

Som jag tänker och förväntar mig - så tycks det bli

Som jag tänker - så blir det

Efterlysning:


Är det någon som har sett maken till dessa strumpor kan ni ju höra av er:)


Har en dotter som är i den åldern då hon inte prioriterar att köpa såna saker som: strumpor, mascara, roll-on, hudkrämer m.m. för sin månadspeng för det går ju bra att låna av mamma! Javisst, går det bra, bara sakerna inte tas med hemifrån, kommer tillbaks, inte ställs inne på hennes rum och sådant som jag då behöver på morgonen och då jad ska hämta det får sura kommentarer vad jag gör inne på hennes rum den tiden på morgonen. Puh!

I morse blev det en urladdning, vet inte vad det började med men sedan tog jag i alla fall upp det här med mina strumpor som det fattades en utav, av tre par! Men HON har ju absolut inte slarvat bort några, utan då är det väl jag??? Ja, inte har då jag tvättat bort de i tvättmaskinen, Jo, det måste jag ha gjort!? Jag blev förbannad, och sa att du tar inte ETT par till strumpor ur min låda nå´ mer. (innehållet i den lådan är betydligt mindre än för några månader sen). Och då får jag höra att jag är så jävla snål, som inte kan låna ut mina saker! Det slutade med att vi skrek lite mindre fina saker åt varann! Känner att så´na gånger klarar man inte av att gräla vuxet! Måste man det? Nej, jag tycker att man i stundens hetta kan få gräla lite omoget!?


Apropå lånade saker: Min äldsta dotter (även hon, och även min näst äldsta dotter), brukade också låna saker. Min äldsta lånade även mina trosor! Men det "trevliga" var att hon då och då råkade få med sig mina saker till sin pappa. Varpå jag ibland träffade hans nya sambo på byn, på dagis, på affären med mina fingervantar och hårsnoddar! Där gick gränsen, skulle bara fattas att hon hade mina trosor också:(


Ja, ja, dessa rara barn, visst är de härliga? Tur att man älskar de i vilket fall som helst!


I helgen såg jag Robert Aschberg och Gert Fylking på stan, bad syrran ta upp min kamera ur sin väska och fota (jag pratade i mobilen), hade ju kunnat lagt upp det här på bloggen. Men hon ville inte, av någon anledning:)

I morse sen jag hade lämnat barnen på dagis, mötte jag dem igen, vandrande uppöver Sverige, solbrända och skäggiga!


Nej, nu måste jag plugga.....................


Vilket härligt väder

Vilket helt otroligt väder vi har haft i helgen! Det här var precis vad man behövde efter den långa vintern!
Kära syster kom på fredag förmiddag, lunch på Bangkokkajen, väl värt ett besök! Sen åt vi middag hemma.
Lördag blev det macka från Subway på sjöbodskanten i solskenet, på kvällen middag på Texas, också värt ett besök. Kaffe och glass på Skutan, ett par öl på bockarna innan vi gick hem i den ljumma aprilnatten, helt otroligt!

Annars har vi tagigt långpromenader, solat (i bikini i april:), pratat och pratat. Nu har hon åkt tillbaks och i morgon är det till att börja plugga, två dagar kvar sen tenta:(

Kommer lite bilder från helgen:

                     

Helg

Ser fram emot en härlig helg i det härliga vädret med min kära syster! Hon har inte varit hit och hälsat på sen vi flyttade hit, men nu har hon faktiskt tagit sig ledigt både fredag och lördag!!! och ska komma och hälsa på. Ska hämta upp henne vid tåget kl. 11.00 idag, har planerat en långpromenad, sen lunch på Bangkokkajen, middag hemma ikväll med svärdfisk och vit chokladpannacotta. I morgon har jag bokat bord på Texas, har aldrig varit dit men är nyfiken på stället. Finns många matställen som jag ska utforska härframöver.....

Apropå svärdfisk, någon som har några förslag på tillagning och goda tillbehör? Har ätit det några gånger utomlands, både jättegott och mindre gott. Har planer på hur jag ska göra med den, men tar tacksamt emot alla förslag!

Får lägga pluggandet på is tills måndag och köra hårt måndag och tisdag och bara hålla tummarna att man fixar tentan på onsdag, gör jag inte det så är det "bara" att omtenta. Känner att man faktiskt behöver ha fritid också och när syrran verkligen tar sig tid att ta sig ledigt så är det bara att tacka, och jättekul att hon kommer. Är ju inte alltför ofta vi träffas men när vi gör det så har vi hur mycket som helst att prata om och brukar ha jättekul! Och hon är min enda syster: Tack för att du finns!


                           


Här kommer lite mera bilder: trötta tjejer!, Gabriella och Isabell åker tåg (första gången) till Gävle och grattar Susanne (februari), Susanne 24, Ella, och jag och Carola med familj var på Interpool och åt en helg i mars


Försöker lägga in lite bilder:)

La nyss in en bild på "vårt" hus i Hudik.
Här bor vi, efter stora infartsvägen, Södra vägen, ifall ni vill kika in på en fika vid tillfälle!

Här bor vi


Vår

Nu känns det som våren äntligen har kommit, och jag hoppas den stannar den här gången. Tog min vanliga runda på morgonen och det var så härligt, vilket liv på fåglarna vid Lillfjärden.

Igår hade jag heldag i Gävle, hyresrätt och och föräldrarätt, våra sista föreläsningar så nu är det bara att plugga inför tentan som kommer till onsdag.Har ingen känsla alls den här gången hur det kommer att gå, den här kursen har varit så kort och intensiv så det känns som man inte riktigt har hunnit med. Men det är väl bara att ta med sig den lilla Lagboken och göra sitt bästa. Sen blir det återigen aftertenta på bockarna:), får väl se om vi lyckas bli fler den här gången.

Igår var jag med tjejerna på Coop och skulle inhandla nya vårskor. Jag plockade fram ett par vita gympadojor med rödrosa blommor på varpå Gabriella utbrister: Jag ska ha ett par COOLA skor, och lyckades hitta ett par silver/svarta med Batman på. Och så fick det bli, bägge två skulle ju ha likadana förstås, jag stod och övervägde: de andra var ju enligt mig finare/tjejigare och 50:- billigare men, men....... Genus, eget val........ Och det kändes bra även för mig när vi lämnade affären, jag hade tänkt till och tjejerna var jättenöjda! Skulle direkt ringa pappa och berätta om de nya skorna, sen ville de även ringa dagisfröknarna Inger och Maria och berätta, men jag övertalade dem att det fick vänta tills idag!

Nu vänta en härlig reflexologibehandling!

Lägger in en vårig bild på Isabell och Gabriella i vårgräset för tre år sen:


Hoppas på en givande dag

Nu väntar en heldag i Gävle med två föreläsningar och jag hoppas de är givande. Hade en igår som inte gav allför mycket, bara skyndades igenom. Tur var att jag hade läst om det förut annars så hade tiden känts bortkastad.
Var på anställningsintervju igår, på kostenheten - och jag är förvånad över att kommunen har tid och resurser att lägga ner en timme per påtänkt sommarvikarie? Och ganska djupa intervjuer, min familj, mina intressen, om jag röker:)! Nej, jag slutade för 25 år sen! Vi får väl se vad det leder till, talade om att jag även sökt sommarjobb inom omsorgen och sa att jag tar det jag blir erbjuden som ger mest i tid, sysselsättningsgrad och det som är bäst i schemat för mig och min familj!
Nej, nu lär jag åka iväg med tjejerna och hämta upp några andra tjejer!

Dessa härliga mornar!

Egentligen skulle jag ha varit igång och pluggat för länge sen, tittat på rättsfall och den i den härliga lagboken, men jag sitter och pustar ett tag. Dessa härliga mornar när alla ska iväg till skolor och dagis, alla  (5 tjejer) ska trängas samtidigt inne på vår lilla toalett, duschning, tandborstning, hårkammning, sminkning........ och därav en femtonåring som har noll förståelse för att andra  också måste vara där den tiden. Nej, nu ljuger jag faktiskt lite, det har varit så men hon har blivit mycket bättre. Puss på dig, gumman:)! (om du läser detta).
Och sen har vi den härliga passagen genom staden före kl. 8.00 på morgonen, då alla naturligtvis ska till sina skolor och arbeten. Och när det inte finns en enda övergång från västra sidan till östra med rondell eller rödljus! I morse stod jag fem minuter och väntade nere vid sjukhuset innan jag till slut lyckades gasa mig över. Sen ska man ju helst vara på dagis före kl. 8.00 då frukosten serveras. Men, men, jag har ju sökt dagisplats på Västanvinden, på samma ställe som Alexandras skola och fritids och förhoppningsvis får jag in dom där i augusti, då kan vi gå!!! til skola och dagis! Det tar nog ca 10 minuter att gå med dom och det är ju lika fort som att sopa av snö och skrapa is av bilen under vintermornar!
Imorgon ska jag på anställningsintervju, för sommarjobb inom kostenheten! Får väl se vad de har att erbjuda, tänkte de skulle höra av sig från omsorgen före men det kanske är skönt att få slappna av lite och hålla på med döda ting ett par månader också. Och jobbar jag inom kök så blir det ju inga kväller och nätter och då slipper jag skriva in tjejerna på nattis. Vi får väl se vad det blir.......................

Att vara helt utan förväntningar gör att man är helt öppen för saker som kan komma

Fredag kväll

En lugn och skön fredag kväll, har varit på Ica och inhandlat lite exotiska frukter som jag sitter och mumsar på, det kan man ju unna sig när man är själv och inte behöver köpa ett halvt kilo av varje. Har pluggat idag, har ju inte blivit allför mycket av det de senaste dagarna med sjuka barn. Och nu gäller det väl att börja satsa på nästa tenta. Fick tentaresultatet på förra kursen idag, och jag som tyckte att det kändes så bra hade inte alls fått så många poäng, men jag klarade mig i alla fall och det känns skönt! Jag som tyckte den här kursen var den intressantaste och mest givande och tyckte jag svarade på alla frågor (utom en som jag bara drog till med nå´t) och att jag skrev bra, men, men.....
Nu är i alla fall tre kurser avklarad och snart har jag gått ett helt år, inte klokt vad fort det har gått. Nu väntar jag på våren, var är du????

Vinter igen:(

Efter en natt med inte allför mycket sömn: Gabriella har haft feber och örvärk, så vaknade jag kl. 6 och tittade ut på ett nytt vitt snötäcke! Härligt! Efter en lång, kall vinter med mycket snö så börjar man faktiskt att längta efter våren. Det behöver vi nu, fågelkvitter, sol och jordlukt. Men, men.... Packade in tjejerna i bilen, hämtade upp Nadja och sen Evelina i Söderhamn och åkte till Gävle på föreläsning. Lämnade av tjejerna hemma hos Carola som var ledig idag som tur var.
Det var i alla fall två givande föreläsningar så det kändes i alla fall bra att jag trots sjuka barn och dåligt väder åkte ner. Var och hämtade tjejerna hos Susanne som hade tagit över, Ella mötte upp med mostrarnas vantar och mössa förstås. Och mormor fick faktiskt puss! Det är så kul, fast det inte är alltför ofta som vi träffas så är hon aldrig brydd för mig ändå.
Nu är jag hemma igen och helt barnledig, den här helgen ska jag verkligen ta till vara på: plugga lite och ta det lugnt, göra det som faller mig in. Nästa helg kommer syrran, kul, hon har inte varit hit sen vi flyttade så det är ju faktiskt på tiden. Kan man gå och lägga sig nu tro? Kl. 21.10? Då är det nog snudd på rekord! Go´natt!

Påsklov???

Idag har jag sjuka barn hemma, ska försöka läsa färdigt civilrätten och komplettera mitt individuella lärkontrakt inför mitt handledarsamtal i morgon, men, men, det är inte så lätt med två snoriga, gnälliga tjejer. Hoppas de är bättre i morgon i alla fall så att jag åtminstone kanske kan gå på samtalet.
Nu har jag i alla fall städat mig igenom hela lägenheten, skönt! Snacka om dammigt! Så nu kan våren komma, så man kan sitta ute i vårsolen och njuta av fågelkvitter (och bilar:( ).

De ringde på förmidda´n och ville jag skulle komma på anställningsintervju nästa vecka, sommarjobb inom kostenheten. Nu hoppas jag de hör av sig från omsorgen före det, så jag kan fundera vad jag skulle välja i så fall. Har ju haft en tanke på att jag skulle föredra omsorgen om jag fick välja funktionshindrade. Men huvudsaken i alla fall är att jag får ett sommarjobb, så att jag får en inkomst i sommar och slipper gå på soc:)! Och förhoppningsvis nå´t som jag också kanske har möjlighet att även få jobba extra någon helg efter sommaren också, det är precis vad jag skulle behöva.


Påskdagen

Såg på Australia igår kväll i min ensamhet! Den var väl sevärd men inte så mycket mer. Vaknade utsövd kl. 7 och ovant att vara helt själv, men skönt. Tog mig en långpromenad sen var jag in och fick mig en kopp kaffe hos Patrik och barnen som kom hem från Loos igår kväll. Nu ska jag ta och städa vidare, ska ta mig an ungarnas rum och det brukar inte vara så snart avklarat om man ska gå igenom allt. Sen är jag bjuden på middag ikväll, inte dumt....

Långfredag 2009

I år är första gången på 27 år!!! som jag ska spendera påsken nästan helt själv! Patrik tog med barnen och åkte upp till Loos igår och jag beslöt mig för att ägna påsken till att städa! Låter inte alltför kul men det känns riktigt bra faktiskt och det är inte sånt som har fått sån hög prioritet den senaste tiden. Och det är faktiskt riktigt härligt att få städa i lugn och ro, utan en massa avbrott för en massa andra saker: vatten, frukt, stjärttorkning, lunch, vatten................................. och få spela vilken musik jag vill hur högt jag vill (nästan)!
Var och mötte Carola vid tåget sen tog vi en långpromenad, gick hem och satt oss på min nyss framtinade uteplats och tänkte sola men vi frös ganska snabbt in. En god middag, ett par glas vin, ett par filmer och lite godis, men tyvärr var filmerna inte riktigt vad vi hade förväntat oss (inte ens Mikael Persbrandt var till sin fördel (och jag som hade en fundering på att lägga in en stöt på han nu:( ), men, men, vi härdade väl i alla fall ut och såg färdigt den innan vi kröp till sängs....
Go´natt!

Nu ska jag testa att blogga!

Efter många funderingar så har jag äntligen kommit till skott! Jag ska blogga!!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0