Trevligt

Har haft en trevlig helg i Sundsvall. Var först ut på Ikea en sväng, köpte nya lampskärmar och en ny toasits (ett bra köp!). Sen var det middag hemma hos Mats och Liselotte med ryskt tema. Blinier med creme fraiche och löjrom till förrätt, biff stroganoff och ris till varmrätt och pavlova till efterrätt. Rysk vodka och rysk levande musik. Mats hade ett par arbetskamrater som hade ett stort allmänt intresse av Ryssland, som spelade och sjöng på ryska.
Jättetrevligt!

Kom hem lagom att gå och jobba igår eftermiddag, men hade en bra dag på jobbet så det var skönt.

Idag har jag varit och ombesiktat bilen, Patrik bytte bromsklossar så nu gick den igenom. Tredje gången gillt!

      



     


Sundsvall

Idag drar jag och Patrik till Sundsvall. Vi är bjudna till Mats och Liselotte, middag med ryskt tema. Det blir spännande och se vad det blir. Det enda ryska jag vet är rödbetssoppa! AnnaCarin och Ove är också bjudna så det ska bli kul att träffa dom också, det blir ju inte alltför ofta sen vi flyttade.

Har varit ut och tagit mig en runda, grått och trist, regnade lite och var till och med halt! I natt ska vi ju ställa fram klockan en timme, bäst att komma ihåg det så jag kommer i tid till jobbet  i morgon eftermiddag :)


Trevlig helg!

Fredag

Som jag sa och kände igår så känns det mycket bättre idag. Något som är så skönt att jag har lärt mig med tiden att "bara" för att man har en jobbig dag eller period, så vänder det ju, och att ha det positiva i tanken tror jag skyndar på processen. Men jag ska försöka vila min hjärna från yttre påverkningar så mycket som möjligt idag. Försöka vara i min ensamhet och filosofera. Det är så skönt när man kan välja att "gå in" i sig själv ibland vid behov, och när möjlighet finns.

Har städat undan lite här hemma på morgonen, ska gå upp på vinden och plocka ner lite påsksaker. Vi lär väl ha lite påskkänsla här hemma innan påsk, tjejerna åker ju till Loos och jag åker till syrran. Nu ska jag ta mig en långpromenad, gå och äta lunch på stan och kika lite bara. Min uppgift tror jag får vila till måndag, tror jag ligger ganska bra till ändå och jag har ju hela måndag och tisdag på mig innan den ska in. I kväll ska vi och lyssna på Alexandra när hon sjunger med kören i Hälsningtuna kyrka. De är så duktiga!

Ha en bra dag!    


            

    

En ljusglimt

En ljusglimt dök upp i min gråa dag. Fick ett samtal och blev kallad till anställningsintervju! Har ju sökt några olika sommarjobb, har ju känt att jag vill ha ett som inte är så fysiskt tungt. Har väl inte haft några stora förhoppningar i dagens arbetslöshet, men utan ansökan - ingen chans alls. I dag ringde de och ville jag skulle komma på anställningsintervju den 7 april. Behandlingsassistent. Jag sa att jag var förvånad att de ringde, att jag ju visst hade sökt men att jag ju ej har någon utbildning eller erfarenhet av detta, men eftersom jag var inne på fjärde terminen på socionomprogrammet så var de i alla fall intresserad. Vad det sen blir, om det blir något - är ett annat - men jag tycker i alla fall att det är kul att jag har blivit kallad till intervju en gång i alla fall ;)

Grått

Idag är en grå dag, både ute och inne ;( Ute snöar det och är grått och tråkigt och inuti mig känns det också grått och tungt. Har haft ett par veckor med sura, griniga och gnälliga fyraåringar. Känner mig tom på energi just nu, och jag är medveten om att jag har haft lite väl mycket av det ett tag, och det är heller inte enbart positivt - trots att man tror det. Det tar också! Men, men, i morgon känns det bättre, det vet jag ;)

På tisdag var jag på handledningskurs i övningskörning, och trots att jag har övningskört med fyra förut så är det absolut nyttigt att gå. Alltid lite nya saker man tar till sig. Och så fick jag bekräftat att jag blinkar rätt i rondeller, inte Patrik, vilket jag har påtalat någon gång utan resultat. Och jag har heller inte varit hundra på att jag har haft rätt, men så var det. Det är ju inte det som är det viktigta - att ha rätt - men alla fall bra att få veta. Tjejerna fick följa med och vara hos Ingrid och Åke. När jag kom och hämtade dom så var dörren låst och alldeles nersläckt. De lekte med ficklampa! De hade i alla fall haft kul, var lite fundersam om de skulle stanna där, men det var då inga problem. Naturligtvis så somnade dom så snart jag rullade iväg med bilen och var inte alls glada när vi kom hem och skulle in och göra kväller. Men, sådant kan jag ta, när de är trötta, då har jag full förståelse att de inte orkar och då bryr jag mig inte alls heller. Men, onödigt gnäll, grin och tjafs kan jag bli tokig på ibland. Men jag är nog inte ensam ;)

Nu väntar uppgiften igen . . .

Sol

Ja, här kommer väl en rubrik som har förekommit några ggr förut ;)

Denna morgon var lugn och skön, till skillnad mot gårdagens. Till och med tjejerna kommenterade det vid frukostbordet: Idag har vi inte bråkat något och inte ska vi göra det i kväll heller! Jag talade om att det var så skönt, och jag tror nog att de börjar bli ganska medvetna om sitt beteende men naturligtvis kan de inte styra det alla gånger. Det kan ju inte vi vuxna heller så! Men jag tyckte det var skönt och det kändes skönt för dom också, och det är väl bra att även de kan börja reflektera och försöka lära sig.

Idag tog jag en annan runda än min gamla vanliga som jag börjar bli ganska trött på. Det finns ju inte allt för många rundor att välja på när det är snö överallt, men snart så kan jag börja gå slingan i skogen igen, och njuta av tystnaden. Fick en inbjudan nu på morgonen till en tjejfest i Ljusdal i april, med en massa roliga aktiviteter. Det ska bli kul, och i helgen är vi ju bjudna till Sundsvall. Till påsk har jag nog nästan bestämt mig för att åka och hälsa på min syster - det var faktiskt ett tag sen. Och så har jag anmält mig till en helgkurs i medial utveckling, och  jag hoppas att det blir tillräckligt många deltagare så att den blir av. Många roliga saker att se fram emot! Det är nog viktigt att försöka ägna sig åt "roliga" saker lite oftare, känna efter vad man vill göra, och vad man blir glad av, vad som ger en något!

Nej, nu måste jag ta och sätta igång och omarbeta min individuella, fick ju min respons igår och har väl lite att jobba med.

Kram!

Vilken morgon

Vilken morgon vi hade idag ;(

Isabell och Gabriella blev osams över vem som skulle ha den kortärmade, ljusblå topen med Hello Kitty på. Det fanns endast en av denna i garderoben, den andra låg i tvättkorgen. De blev rejält ovänner och drog och slet i tröjan och båda två var övertygad om att de hade tagit den först! Det var ett herrans liv här, de skrek och grinade och jag skrek så det stod härliga till här. Mitt tålamod tryter när det inte går att försöka prata lugnt och sansat med dem, då slutar det med att jag också går ner på deras nivå ;(  Ett välfärdsproblem? Att tjafsa om EN tröja när det finns minst tio till i garderoben. Ja, ja . . . i alla fall slutade det med att bägge två åkte till dagis med en varsin långärmad tröja,  helt utmattade - och jag också! Tog en rask långpromenad och fick av mig det mesta av frustrationen. Det finns roligare sätt att börja dagen på.

Solen skiner i alla fall, och det är väl positivt. Har haft påhälsning av Susanne och Ella ett par dagar. Susannes mage står ganska rakt ut nu, men det är ju "bara" nio veckor kvar ;) Spännande! I går hade jag turen att få jobba, nu får jag i alla fall ihop två dagar i mars.

Inväntar responsen på min individuella, idag har jag sysslat med lite allt möjligt annat "nödvändigt", lagt ut på Tradera (nödvändigt? ;) ), betalat räkningar (nödvändigt!!!), kollat över schema och litteratur inför nästa kurs, sökt lite sommarjobb . . .

Ha en bra dag!

Klar

Nu är min individuella uppgift klar och inskickad! Härligt! Sen hur den är det har jag ingen som helst aning om, det får responsen visa. Min förra som för mig kändes bra, och som endast gav ett D, nu kan jag faktiskt skratta åt det men då grinade jag!!! Och gick upp kl. 03 lördag natt och mailade min kontaktlärare och frågade om jag var ute och cyklade ;) Nåja, det fanns ett par bakomliggande orsaker denna dag som hade oroat och irriterat mig och det kanske var bra att jag fick utlopp för detta genom ett "sämre" betyg. Sen har jag intalat mig själv, trots att jag kankse inte åstadkommer alltför höga betyg så tror jag nog ändå att jag har mycket kunskap och erfarenhet med mig i alla fall. En bra förståelse, bemötande, empati...... Ja, jag kommer att bli en bra socionom!

Men nu är jag ledig en hel vecka - härligt! I morgon kväll firas det med pubmacka och ett par öl på Bockarna, på torsdag kommer Susanne och Ella och hälsar på, någon dag? Har hittills inte fått något jobb i helgen, vi får väl se om det blir.

Något annat som också är klart  är den virkade filten till Susannes tvillingar, det får räcka med en filt till två bäbisar :)


Lycka

Den bästa genvägen till allt du kan önska dig är att vara och känna dig glad och lycklig NU!

ur The Secret

Vår

Äntligen har våren kommit efter denna långa, kalla och snörika vinter. Det är så härligt och det här behöver vi.
Jag har vårkänslor och mycket energi, hoppas jag får behålla det. Är inne i någon väldigt gynnsam fas just nu. De här sista dagarna har jag fått till mig mycket bra insikter som var välbehövligt just nu, för att inte fastna i något som ändå inte är menat.


Känner mig kärleksfull - till mig själv, till mina barn, barnbarn och mina vänner, till medmänniskor och till livet i sig. Apropå kärlek, vissa tycks anse att kärlek enbart är förunnad de vackra och unga, men kärleken har väl alla behov och rättighet till, oavsett ålder och utseende. Är vi i Sverige (Norden)  mer ålders- och utseendefixerad än många andra länder? Jag är glad över den konstellation av nätverksfamilj som omringar mig: den har gett mig mycket i fråga om detta. Många har nog haft både uttalade och outtalade synpunkter och åsikter över den, men vad är det som säger att en familj behöver ha det bättre, vara lyckligare för att de är en kärnfamilj och håller sig inom vad som anses vara normen i fråga om detta i det svenska samhället? Naturligtvis finns det även många lyckliga sådana, men det är inte det som är förutsättningen.  Och hur många lever kvar i sina "dåliga" förhållanden, trots att de inte mår bra? Och hur många klandrar inte andra för att det finns de som väljer att gå sin egen väg? Visst, jag förstår dem också för det är inte lätt. Men jag är väldigt glad; för jag har gjort mitt val och försöker att följa min väg.

Nu är det rapportskrivning som gäller, på tisdag ska en 10 sidor lång rapport (med enkelt radavstånd!) angående social exkludering av någon grupp i det svenska samhället vara inlämnad. Så från och med idag och tills Patrik kommer med barnen på söndag kväll blir det till att skriva, skriva, skriva - med några få avbrott för mat, promenader och träning! Hoppas att jag jag har fått till det någorlunda tills dess så jag bara kan finslipa det sista på måndag och tisdag.

              Kram till er alla <3

Söndag

I dag är jag trots gårdagens partande faktiskt fylld av energi! Hade faktiskt jättekul i går, och skrattade som jag inte har gjort på länge. Och trots lite väl mycket dricka och brist på sömn så känner jag mig väldigt pigg i dag och fylld av livslust, härligt!

Var först på förfest hemma hos Pi, innan vi gick upp på restaurangen och åt. Gott och trevligt, dock fanns inte plats att dansa så vid elvatiden drog vi vidare ner till Näset där det också var fest och trubadur, och där kunde vi dansa. För vem vill väl egentligen sitta still och bara lyssna på en trubadur när det är bra låtar och man är partysugen? Partade med en av de personer som jag väl egentligen inte ska parta med (Ankan) och då kan det gå som gör, och det gjorde det väl . . . Men, kul hade vi! Lyckades packa in oss åtta stycken i Sofias lilla bil, som Håkan (trubaduren) körde så vi tog oss hem. Jag satt säkert i mitten bak med krockkuddar runt omkring och ovanpå mig. Snart bär det av hem till Hudik igen, Alexandra ska stanna kvar hos farmor och farfar och ha sportlov. Jag har inget sådant förstås, den här veckan blir det till att skriva och skriva, tisdag seminarium i Gävle och har tänkt ägnat kommande helg också till att skriva. Men efter nästa tisdag har vi faktiskt en hel vecka med bara ingenting innan responsen kommer, härligt!

Loos

Ja, då är jag i Loos då. Liftade upp med Patrik och tjejerna i går. Hade sån tur så Eli hade lust att ge mig en zonterapibehandling trots att det var fredag kväll. Så skönt! Sen var jag upp och hälsade på Christian och Malin en sväng. Sen har jag haft en i stort sett sömnlös natt, på Ankans soffa! Sa till Ankan när jag gick och la mig: det är bäst att jag tar med mig sömnpillerna (Valerina) till sängen, måste ju bara ha dem där i fall att. Lyckades somna ganska direkt för att sedan vakna och vara helt klarvaken. Stoppade ju då i mig max antal tabletter men var fortfarande lika klarvaken. Men har förstått att det är nog det jag behöver ibland, i natt kändes som det behövdes för att få vara själv med mina tankar - hade inte en ensam stund på hela dagen i går, och det behöver jag så väl - , kanske för att bli tillräckligt trött så min energi som jag hade i går, som var så kraftig så den gjorde mig nästan hög, skulle avta, eller som jag kände det i natt; att vända på varenda sten för att få se vad som fanns där, vad jag hittade. Nåväl, jag har lärt mig att acceptera att jag kan ha sådana här nätter ibland, och jag stressar inte upp mig och konstigt nog så brukar jag inte känna av det ändå dagen efter. När väl barnen i huset vaknade på morgon sidan lyckades jag somna, och sov tungt och bra trots att det var ganska livat. Skönt!  Nu har Ankan och Jörgen dragit åt ett varsitt håll och jag ska ha en skön dag i min ensamhet. Ska nog ta mig en långpromenad i finvädret, kanske hälsa på någon och sen blir det nog "lunch" på Bagarboden. I kväll blir det middag och pubafton i Hamra, kul!

Trevlig helg!

Bio

Jag och Rebecca har varit på bio i kväll, Alice i underlandet och den var riktigt bra. Förstod nog inte riktigt när jag var liten vad den egentligen handlade om och det kan jag ju förstå idag. Tror nog inte att jag ens har läst hela boken, kommer i håg vissa saker som när Alice ramlar ner i hålet, kaninen med klockan och så spelkorten. Den var faktiskt riktigt kul också, klart sevärd. Före bion blev det middag på Kina-restaurangen. I morgon ska jag packa väska och åka upp till Loos . . .

Go´natt!


Rensning

I går kväll fick jag ett ryck och började rensa i mina garderober. Det började med att jag skulle lägga in lite kläder och upptäckte att det var VÄLDIGT dammigt på hyllorna som sedan fastnade på kläderna. Var in och hämtade mig en hink med såpa och vatten. Plötsligt så var alla garderober tom och hela sängen full. Tjejerna kom dessutom in och ville hjälpa till så då fick de plocka ur och torka ur byrån. Och rensat blev det; så nu är det ganska rymligt i dessa igen (sen är det så att när jag väl börjar rensa är det bäst för alla inneboende att hålla i sån´t som de håller kärt för jag har en förmåga att bli så entusiastisk i mitt rensande). Kläder som man egentligen tycker om, tycker är fina, klassiska (kommer väl alltid att använda dem nån gång), men som man egentligen inte tycker riktigt om och som man kanske inte trivs så bra i eller passar så bra - trots att de är fina.  Nu åkte en hel hög, bland annat en beige, ganska kort kjol i klassisk modell som inköptes till ett bröllop år 1990 - det är bara att konstatera att jag inte kommer att använda den igen. Har jag inte gjort det på minst 15 år så lär jag inte göra det nu heller. En hel del ska jag lägga ut på Tradera när jag får tid (efter min individuella) och en del ska jag skänka vidare, till bättre behövande. Men konstaterade också att jag är faktiskt i behov av några nya bastoppar. Vita strumpor och bra, sköna och fina t-shirts bh:ar är jag också i behov av, men det verkar inte finnas att få tag på. Inte vad jag tycker är rimlig prisklass i alla fall.

I morse var Isabell ledsen när jag lämnade henne på dagis, först skulle hon inte gå in och sen ville hon följa med hem. Talade om för fröken (vad hon nu hette) att jag tror det börjar märkas på att det är ideligen nya ansikten där varje dag. Händer till och med att det har varit två helt nya ansikten samma dag. Sjuka fröknar och vabande fröknar, det är ju sådant som händer och inte går att göra något åt. Tur att det finns vikarier naturligtvis, annars hade de ju fått stänga. Men jag hoppas att allt återgår till det normala snart igen, att de frisknar till för den trygghet som har funnits där förut finns inte nu - både jag och barnen känner det.

Nu har jag börjat skriva min rapport om exkluderade människor, och har bestämt mig för att skriva om "socialfall", långvarigt bidragsberoende individer - en bred grupp där de sociala  problemen ofta leder till exklusion. Nu ska jag "bara" komma på en bra problemformulering också som jag kan skriva vidare på ;)

Har suttit och sökt en del sommarjobb, ska göra ett försök att söka mig utanför Tunbacka denna sommar. Chanserna lär väl inte vara så stora i dagens arbetslöshet, men har jag inte försökt har jag ju ingen chans alls. Och annars är det till att vara glad att ha Tunbacka, faktiskt!

Skolkar ;)

Skolkar från eftermiddagens föreläsning  (förlåt Anders, du är faktiskt bra men lite seg), och sitter nu framför datorn med en kopp kaffe och en jättegod bulle. Faktiskt lika god som Bagarbodens. Om det är något som jag saknar från Loos så är det Bagarboden, annars vet jag faktiskt inte om det är något annat? Att kunna gå ut på bron och sätta sig med en kopp kaffe i vårsolen och njuta kan jag göra här också, och öppna dörren och bara släppa ut barnen kan jag också. Gå och hämta morgontidningen i postlådan i nattlinnet kan jag också göra här, men tyvärr inte då känna den goda doften som då brukade komma från nybakt bröd - från Bagarboden. Men, men ...... Jag var på stan fram och tillbaks innan jag smet hem och hittade ett par tjejer inne på Guldsmeden som stod och sålde hembakt bröd. Och bullen var faktiskt fantastiskt god!

Till helgen ska jag åka upp till Loos, och det ska bli kul. Det blir två månader nu sen jag var upp sist, trettondagshelgen då vi var på barnfesten. Nu är det skoterträff i Hamra på lördag och sen blir det mat och pubafton med trubadur på restaurangen, och jag ser faktiskt fram emot det. Länge sen jag var ut, och i alla fall "där hemma", som jag av någon anledning tycks kalla Loos med omnejd. Vet ej varför, men det bara kommer ;)

Mina vänner i Loos: ni får förlåta - visst kan jag sakna er också, att bara kunna kika in på en kopp kaffe när man hade lust och prata lite "skit" - men vi pratas ju vid ändå på telefon även om det inte blir lika ofta. Och vi ses ju också ibland ;)



Så går det ;)

Igår åt jag ingen middag. Jag jobbade ju delad tur, åt lunch på jobbet och sen när jag var ledig ett par timmar på eftermiddan åt jag vinbärspaj och glass som var kvar sen lördagen, och drack kaffe innan jag tog mig en middagslur. Sen var jag inte alls sugen på att äta någon middag utan det blev enbart en kopp kaffe, ostmacka och banan på jobbet. Men då när jag kröp ner i sängen vid elvatiden i går kväll blev det i sällskap med detta:





Sen smög jag upp till kylskåpet och stoppade i mig några sådana här också:



Dåligt samvete? Nej, absolut inte, för detta händer i stort sett aldrig!

RSS 2.0