Jobba lite . . .

Ja, nu har jag jobbat ett par dagar igen, och jag börjar faktiskt tycka att det går riktigt bra även om det är dagar som är mindre bra. Men så är det ju på alla jobb. Men jag känner att jag måste faktiskt framföra synpunkter på saker som jag inte anser sköts bra - om inte annat så för min egen skull. Jag har nog tuffat till mig lite på senare tid, positivt! Ska iväg nu och jobba några timmar extra idag, sen åker jag till Ljusdal och hälsar på Annika. Få se om det blir Torön i kväll eller vad det blir?

Trevlig helg på er alla och kram!

Hemkommen

Ja, då var vi hemma igen då efter tre dagar i Loos. Och faktiskt så känns Hudik numer som mer hemma än vad Loos gör. Konstigt nog, efter att ha bott 25 år i Loos och endast snart 2 år i Hudik. Men det är ju skönt att det känns så, och jag har aldrig - inte en endaste gång - ångrat att jag flyttade. Däremot om jag hade bott kvar så hade jag nog kunnat jämfört mig med ett hoptorkat russin. Då hade jag nog varit ett offer för omständigheter, utan valmöjligheter - suttit där och varit sur och bitter :(   Och Loos finns ju faktiskt kvar, även om det tenderar att bli mindre och förfaller mer för varje gång man är upp. Men så länge jag har kvar mina söner och några få vänner där uppe så kommer jag ju i alla fall att åka upp ibland, men den här gången var det faktiskt fem månader sen jag var upp sist - så länge har det aldrig gått mellan gångerna sen jag flyttade.

Har varit och hälsat på, flera om dagen, har varit med lite blommor till graven, tjejerna har varit till frissan, varit och fikat på Bagarboden, Lottaboden och till slut i dag så var vi till Dåasen så tjejerna badade och så grillade vi där innan vi åkte hem. En till tjej fick vi med oss hem till Hudik också :)

I morgon är det jobb igen . . .

Bio

I kväll har jag och Rebecca varit på bio: Beck - levande begravd. Och jag måste erkänna att man blir lite nojig när man ser nå´t liknande. Klockan var 22.00 när vi kom ut från biografen och det började skymma lite. Måste ju titta sig omkring lite :) Och sen när jag kom hem och skulle ner i den mörka tvättstugan så kändes det också lite, lite otäckt. Den känslan har jag ju i stort sett aldrig annars men där ser man vad filmer kan påverka en. Sen lever man nog ganska lyckligt ovetandes om vad som faktiskt försigkommer ganska nära inpå en. På gott och ont! Har ju genom mitt sommarjobb upptäckt vad mycket det faktiskt finns här, i "bara" lilla Hudik. Men det är väl skönt att man känner sig lugn och trygg i sin vardag. Nej, nu ska jag gå och sova, i helgen blir det bara jobb.
Go´natt!

Vanor

Ja, det är ju lätt att skaffa sig vanor :)

Kanske är det tur att sommaren inte är så lång? Det är väldigt mysigt att styra tankarna och därmed fötterna till en uteservering en varm, solig sommardag. Enda dagen jag var ledig denna vecka var idag, tjejerna kom på eftermiddan och vi bestämde att vi skulle gå ner på stan och fika. Soligt och fint, massor av folk. Då kommer lusten att även gå ut och äta :) Ringde till Patrik och frågade om han hade lust att gå ut och äta lite senare. Så idag blev det först fika på stan och ett par timmar senare middag på Manis! Det är ju nu man har lust, inte om två månader. Då kan man sitta i sin lägenhet och tänka tillbaks på de mysiga stunder som man unnade sig i somras :)
I morgon är det jobb igen.

Go´natt!

En härlig sommarkväll

Har jobbat eftermiddag i dag. Rebecca kom och mötte mig efter jobbet så vi gick ner på stan och strosade lite. Det blev en mjukglass som vi satt oss vid sjöbodarna och åt och tittade ut över kanalen innan vi strosade hem. En sån härlig sommarkväll, alldeles ljummet. En sådan kväll då man skulle vilja vara ute hela natten och bara njuta. 21 grader nu när klockan är 22.00! Inte roligt att tänka hur det är om sex månader ;(
Go´natt!


Båttur

Ja, igår var vi ut och tittade på skärgården i Hudik. Inte för om jag vet att det var så mycket skärgård, vanlig norrlandsskog, men det var i alla fall trevligt! En fin sommarkväll, god mat och underhållning på båten.

Idag har jag haft en lite öschig dag på jobbet, som jag har upptäckt att det tenderar att bli ibland. Dessutom vaknade jag väldigt tidigt i morse och hade inte alls fått mina timmar för att jag skulle vara tillräckligt koncentrerad och ha sånt tålamod som behövs då man jobbar med det klientel som jag gör nu. Går att jämföra lite med dagis - för vuxna :) Men nu är det bara i morgon, sen är jag ledig till måndag eftermiddag och i helgen kommer Carola och Miel och hälsar på!

Lite sommarbilder:

       


Nöjd


Kände när jag åkte hem från jobbet idag: Vad jag har det bra och vad jag är nöjd med mitt liv, men samtidigt väljer jag vad jag vill göra med det också!

I kväll ska jag och Annika ut på skärgårdstur (har Hudik skärgård?) med m/s Medvind, kryssning med skärgårdsbuffé, det ska bli mysigt!









Sommar

Vilka härliga sommardagar vi har haft. Den här sommaren har jag då inget behov av att åka utomlands. Finns inte tillfälle och möjlighet till det heller och då är det underbart att få dessa otroligt varma och fina dagarna. Även fast jag jobbar så har jag ju möjlighet att nyttja den lediga tid som finns före, eller efter jobb som tur är. Och man kan gå på en uteservering och sätta sig, äta eller bara ta en öl och titta på alla människor en måndag eller tisdag kväll. Och vad spelar det för roll om det blir flera gånger på en inte alltför lång period? Snart är hösten och vintern här igen och då finns inte lusten, eller möjligheten :)

Annars jobbar jag och trivs bra. Härliga människor det här också. Det är väldigt bra för mig att få en inblick och erfarenhet av missbruket. Det är mycket större och omfattande än vad jag har kunnat föreställt mig innan. När man inte vet.

Igår var jag med Patrik och tjejerna ut till Hölick och badade och solade. En skön och trevlig dag. Men idag tar vi lovdag från stranden, känner vi behöver det både jag och tjejerna. Och så börjar jag jobba klockan tre så det är skönt att bara vara hemma och ta det lugnt!

Ha en bra dag!

<3

Har gått  hem i en ännu ljummen sommarnatt. Jag känner att jag älskar mina barn, mina barnbarn, mina vänner, min syster, sommaren, härligt varma och ljuva sommarnätter, våren, hösten och livet i sig! Go´natt!


Sommarkänsla

Ja, nu har man verkligen fått känna av att det är sommar, härligt! Och sommaren inföll precis vid rätt tidpunkt, på min enda, riktigt lediga vecka. Förutom att jag jobbade natt i fredags men då kunde jag sova nån timme och sen åka ut till Maln och lägga mig och slöa.

I torsdags var Annika hit så vi var ner på stan på kvällen och satt ute och åt och lyssnade på musik. Besök på Bockarna på vägen hem. Fredag och lördag tillbringade jag ute vid Maln, så härligt och skönt. Patrik och tjejerna var också där, så vi badade och hade kul. I går kväll så åkte jag till Ljusdal och hälsade på Annika, vi var på Järnvägs och åt och dansade och hade kul. Sen strosade jag hem i en härlig sommarnatt, Annika var trött och tog taxi men jag valde att gå. Det var så härligt, alldeles ljummet, grönt och fint, fåglar som kvittrade och det doftade sommar. Den första nattpromenaden jag har tagit sen jag flyttade till Hudik. Saknar naturen och lugnet. Jag vill ha ett hus lite utanför stan!!! Idag har vi pratat och pratat, tagit en promenad runt Kyrksjön och sen var vi på Kicks Saloon och åt lunch. En trevlig dag, förresten flera trevliga, sköna och lata sommardagar som man så väl behöver innan hösten är här.

En weekendresa till Paris blev bokad idag, jag och Annika åker sista helgen i augusti. En födelsedagspresent till mig själv :) , och det ska bli kul att få se Paris.


Ledig :)

Känner att de lediga dagar som jag nu har haft har varit mer välbehövliga än vad jag har kunnat trott. Tre dagar ledigt, inte mycket men jag har ändå haft lugnt och skönt. Vi har haft besök, jag har städat, vi har badat, ätit glass, haft myskväll en tisdagkväll, ringt till människor som jag inte har pratat med på länge, klistrat in gamla tidningsurklipp, beställt foton . . . . Och fått ett stort lugn i mina tankar igen, härligt!

Nu ska jag och tjejerna gå ner på stan och strosa, det  är Handelns dagar idag och i morgon med lite torghandel, tillfälliga matställen och musik. Ikväll kommer Annika så vi ska gå ut och äta, det ska bli trevligt!

Ha en bra dag!


RSS 2.0