Hemkommen

Ja, då har jag återvänt efter en helg i Gävle. Heldag på skolan i fredags, middag hos Johans föräldrar på fredag kväll. Igår strosade jag på stan hela dagen, köpte några nya topar, ett par blusar och en klänning. Börjar bli less på de jag har, alltid roligt att förnya garderoben lite ibland och några nya topar räcker långt. Jeans har jag som jag är nöjd med och det är ju alltid överdelar som det går mest av. Susanne skulle ut och träffa sina gamla klasskompisar igår kväll så då passade jag också på :) Annika kom med tåget så vi tog en barrunda i Gävle. Fem ställen hann vi avverka innan kl. 2.30! Började på Church Street och avslutade på Frasses när allt annat hade stängt - med hamburgare, strips och shot! Visste inte man kunde dricka sådant på detta ställe, men det kunde tydligen vi :D Kul hade vi i alla fall!

Oscar och Lilly var så gosiga, Ella också förstås - tror nog hon tyckte det var kul att mormor kom. Nu fyller ju Susanne snart år + att de ska ha dop samma dag så nu dröjer det inte så länge förrän vi träffas igen.

Jag har haft en trevlig helg, men vemodet kommer över en när när man tänker på Anette i Loos som har mist sin sambo, barnen som har mist sin pappa - alldeles för ung. Känner med henne, hennes barn och de nära som finns kvar och ska leva med sin saknad. Så tragiskt . . .


Idag igen :)

Ja, kanske hittar tillbaks hit i alla fall :)

Har idag pluggat, tvättat och städat så nu känner jag mig ganska redo för en eftermiddagslur. Ska sedan iväg på ett gympapass på Friskis & Svettis, har ju kommit igång igen - och det är SÅ skönt!

Kram


Blogga?

Ska jag verkligen fortsätta blogga, funderar jag?

Jag trodde att inspirationen till detta skulle återkomma när jag fick mer tid över till annat än det nödvändigaste. Men faktiskt har jag inte alls känt någon lust alls att blogga trots det! Vi får väl se hur jag kommer att känna det framöver. . .

Ja, nu är min praktiktid över, 15 veckor som har gått väldigt fort. Intressant har det varit, och betydelsefullt att få komma ut i arbetslivet och känna att man faktiskt har ganska mycket med sig - att man nog klarar av att jobba med det som man utbildar sig till :) Nu är det sociologi och socialpolitik som gäller i 10 veckor framöver. Men, jag blir ju så trött att sitta vid mitt skrivbord och läsa, måste bara sova lite middag varje dag ;)

Har börjat äta någorlunda efter GI-metoden, lyckade lägga på mig 5 kg under mina 15 veckors praktik. Tid och ork fanns inte till promenader och träning, portionerna lyckades på något sätt växa och choklad fanns alltid att köpa i fikarummet och den vanan skaffade man sig ganska snabbt. Och så slutligen julen då naturligtvis, då började kläderna kännas trånga! Då var det dags att plocka fram den undanställda vågen ur garderoben - och +5 kg! Så mycket trodde jag inte det var, men det var det! Men jag hade ju bestämt mig förut att lägga om min kost efter nyår, blev inspirerad av den föreläsning jag var på under min praktik. Lånade böcker från biblioteket och hittade ett par som jag fastnade för så de beställde jag hem. Enkla, bra böcker med bra information och mycket bra recept. Jag mår mycket bättre, står mig mycket längre på mina måltider med långsamma kolhydrater och är inte ens sugen på choklad och annat onyttigt. Och det bästa av allt: jag får ju äta gott! Potatis, pasta och ris är väl egentligen inget som hägrar för mig, det har jag nu bytt ut mot quinoa, bulgur, dinkel, kikärtor, bönor etc. och det är mycket smakrikare (och nyttigare). Vin och nötter är också tillåtet :) Tre kilo minus hittills på de tre veckor jag har hållt på så det funkar ju, och även om inte viktnedgången var det första jag tänkte på när jag bestämde mig för detta så är det ju positivt. Det viktigaste är väl att kunna klara sig fram till nästa måltid utan att slänga i sig en massa snabba kolhydrater för att klara sig tills middan står på bordet. Härligt!

I helgen ska jag åka till Gävle, har föreläsning på fredag så då passar jag på att stanna kvar. Var ett tag sen sist och det ska bli så kul att få träffa Ella, Oscar och Lilly igen - det är ju redan en månad sen de var upp i jul. De växer ju så de knakar i den åldern och det hinner hända så mycket mellan gångerna vi träffas.

Christian har åkt till Bolivia, det är ju bra att han är ner och kollar läget och kan rapportera för mig innan jag åker :) Börjar se fram emot resan nu, har beställt ett par resehandböcker från biblan sen lär jag väl gå och vaccinera mig också, beställa tågbiljett . . . Resväska har jag i alla fall köpt, min gamla har nog gjort sin sista resa!

Trevlig helg alla och kram!


Bloggar

Ja, jag bloggar väl på min praktiktid då i brist på annat :). Har en lugn dag då en av mina handledare är ledig och då min andre endast har haft ett besök hittills idag. Uppgiften som skulle vara inne idag är inne, reflektionsuppgiften så klar som den hittills kan vara och inga dektektivarbeten att utföra. Då bloggar jag!

Ja, det är ju ett nytt år sen jag bloggade sist. Ett nytt år med allt vad det kommer att innebära. Jag ber, önskar och tror att det kommer att bli ett bra år. För mig, mina barn, barnbarn och nära och kära. Livet blir ju ofta vad man gör det till, men ibland är det inte så lätt. Känner att jag har återhämtat mig efter en hektisk period och nu känns det som det börjar ett nytt liv, som jag brukar känna varje år - efter jul :) Till helgen ska julen städas ut, det ska bli ljust och fint, släppa in det nya vårljuset som inte ligger alltför långt borta. Ta mig promenader och inhämta livsglädje och nya idéer, och när min praktiktid är över ska jag fokusera mer på så´nt som verkliger ger mig något :)

Önskar alla ett riktigt bra 2011!



RSS 2.0