Jobbat...

Ja, då har man jobbat sin första dag då utöver introduktionen. När jag hade jobbat ett tag kom chefen upp, hade upptäckt att den jag skulle jobba för jobbade också! Dubbelbokat, hon skulle inte börja sin semester förrän fredag. Frågade om jag hade lust att jobba nästa helg i stället för tisdag  och onsdag, då jag kanske hellre ville vara ledig nu när det var finväder. Men det ville jag inte - talade om att jag hade annat inbokat då och jag hade ställt in mig på att jobba de här dagarna. Så då får vi gå dubbelt i tre dagar, inte mitt fel, och samtidigt så tycker jag det var lite tur för vi hade fullt upp ändå. Två vikarier och en ordinarie. Jag förstår att det är jobbigt åt de ordinarie med vikarier som inte alls är så snabba som de men det är ju sånt som de måste ta i alla fall.

Slutade halv fyra, hem och slängde ihop en sallad och åkte med Rebecca ut till Maln och la oss och slöa. Åt middag, badade och solade. Kaffe och glass på McDonalds på vägen hem. Härligt med sommar!

Carola 27 år!

Idag har jag haft en jätteskön dag på stranden, helt för mig själv. Solat, badat och filosoferat...

Barnen har åkt till farmor och farfar i Loos, så både de och jag får semester ;)

Idag fyller Carola 27 år, helt otroligt! Hela 27 år sen hon föddes, var så liten - och nu är hon så stor!  Men inte så stor som Christan tyckte hon var  på Facebook :D

Vi  får väl fira dig när du kommer hem, du brukar ju ha förmågan att vara nå´n annanstans när du fyller :)
Grattis gumman där borta i Oslo!

Vilken sommar!

Vilka härliga sommardagar vi har haft! Helt otroligt, bäst att passa på att njuta så mycket man kan. Man känner vad livet är härligt, och vad avslappnande det är att ligga på stranden, höra måsar och havets vågor klucka....


De sista tre dagarna har vi tillbringat på stranden, en dag blev det medköpt lunch från McDonalds drvie-in, det var ju lämpligt. Och det är så jätteskönt och till och med havet har blivit riktigt varmt. Att ligga ute på Maln kan jämföras med att ligga på en medelhavsstrand.


Till veckan ska jag ha semester: från mina barn vill säga. Jag ska jobba sex dagar utav sju men farmor ringde en dag och frågade om hon fick hämta upp dem till Loos. Naturligtvis fick hon det! Och det var precis rätt vecka hon valde. Det känns inte alls jobbigt att jobba så många dagar när man plötsligt slipper tidiga mornar med trötta sura barn, dagislämning och därefter dagishämtning, handling, matlagning med trötta, sura barn. Och nu ska jag och Rebecca passa på att göra någonting tillsammans som vi inte precis har möjlighet till annars. Hoppas det fina vädret fortsätter så kan man ju faktiskt slänga ihop lite middagsmatsäck då man slutar på eftermiddan och åka ut till havet.  Det är ju fortfarande några timmar kvar att njuta av.


I fredags var jag iväg en sväng till jobbet och fick ordnat så jag ska få delegera medicin till veckan. Det var absolut inga krav, jag skulle alls inte behöva känna mig tvingad, men med en underton av att jag helst skulle nog redan ha klarat av det! Visst är det lustigt att man från första stunden man kommer till en ny arbetsplats, med människor man aldrig någonsin mött känner av atmosfären, attityder, avundsjukor, antaganden, misstänksamhet osv. Jag förmodar att det kommer att pratas en hel del bakom min rygg över att jag inte är utbildad och har ingen erfarenhet av arbetet, att jag gör  si och så......., huvudsaken är att jag är trygg i mig själv och gör mitt bästa. Förhoppningsvis kan jag med mitt bemötande och omtanke för de boende göra ett bra  jobb. Om det sen tar lite längre tid eller kanske inte blir precis rätt som de andra gör är mindre betydande. Jag får se även detta som en erfarenhet och se att detta även kan ge mig något i mitt framtida yrkesval.


Nej, nu ska jag äta frukost och åka till stranden. Ha en härlig dag!






Snäckplockning


Sommar

Ja, nu kan man verkligen säga att sommaren har kommit! Rejält! Min lägenhet som är så varm i vanliga fall, är som en bastu nu. Och fönstren går ju inte att ha öppna nattetid då jag bor alldeles intill stora vägen och hör tillräckligt mycket ändå med stängda fönster. Fönstren skall bytas till nya, djupdämpande men det blir nog förmodligen inte förrän nästa år. Men dagtid är det bara att ha alla fönster i lägenheten öppna så det drar igenom så mycket som möjligt. Men nu ska vi åka och svalka oss, passa på när vi är lediga och det är finväder. Sexton grader var det i går kväll när Alexandra var till Maln med en kompis och badade. Så då får vi ju svalka oss i alla fall:)

Alexandra var med sin kompis Rasmus och hans pappa och fiskade sent i går kväll och lyckades fiska upp 32 st. strömmingar! Första gången jag får så nyfiskad strömming, härligt att ha till middag idag!

Försök att njuta lite av sommaren...................Det är ju som det är när man jobbar, men att försöka ta sig en liten tid per dag i alla fall och bara njuta, känna värmen, dofterna och att bara vara.

Jobb

Ja, nu är midsommar över och jag har börjat jobba! Lite ovant, jag har inte jobbat på nästan ett år! Helt otroligt! Vad jobbet gäller ska jag inte lämna några kommentarer:  har bara bestämt mig att det kommer att gå bra!

Midsommar firade jag i Gävle med de stora tjejerna. Midsommarafton firade vi med dans kring midsommarstången vid ett kolonilottsområde och vädret var faktiskt riktigt skapligt. Sen samlades vi hemma hos Susanne, åt en god midsommarmiddag. Midsommardagen var vädret riktigt bra, Fjärran höjder med bad och till och med lite solande!
På  söndag fyllde Miel hela fem år, vädret var toppen och vi satt ute och fikade.

Och nu har jag haft mina tre introduktionsdagar, nu är jag ledig fyra innan jag jobbar sex dagar utav sju nästa vecka.
I morgon har jag lovat tjejerna vi ska åka ut till Maln och njuta av sommaren. Gäller att passa på de dagar som bjuder på sommarväder då man är ledig:)

             

Glad midsommar!

Ja, då var det midsommarafton! Solen skiner faktiskt lite här, det ser inte allför illa ut. Jag är på väg ner till Gävle och ska fira midsommar där med Carola, Susanne och deras familjer. Det blir midsommardans i någon park och sen ska vi grilla hos Susanne. På söndag fyller Miel år så då blir det kalas.

Susanne och Ella har varit på besök några dagar, Ella och mostrarna trivs verkligen tillsammans. Ella tycker att de är så underhållande och mostrarna är så måna om Ella. Vi var på Gröna Systrar och kikade lite och fikade. Ett mysigt ställe, handelsträdgård och café, mitt ute på landet. En dag åt vi lunch på Bangkokkajen och sen var vi på stan och kikade. Grillade lite här hemma sen. Igår åkte de tillbaks till Gävle och Alexandra följde också med.

Nu har jag fått fältstudieplats till hösten, hos en skolkurator. Jag och en klasskompis, Nadia, hade tydligen turen och få en sån plats, som tydligen var väldigt ovanligt att få tag på. Det ska bli intressant, ser jag verkligen fram emot. Ser faktistk även fram emot att börja jobba på måndag, tror det kommer att bli bra. Förhoppningsvis kommer jag även att få möjlighet att jobba extra där sen i höst också.

Nej, ju ska jag ta och packa i bilen och åka................... GLAD MIDSOMMAR!  Och ha det trevligt oavsett vädret, det är inte det mest betydelsefulla!






Här är midsommar 2008, då firade vi i Loos!


Snart midsommar

Jaha, då var det snart midsommar. Får väl hoppas på lite bättre väder i alla fall, just nu håller man då på att blåsa bort.
Igår började Rebecca sitt sommarjobb på Kålhagens förskola, där hon ska vara i tre veckor. Hennes första sommarjobb, hoppas hon får positiv erfarenhet av det. Jättebra när de får jobba, känna på vad det innebär, ha ansvar och tjäna lite egna pengar.

Idag var jag ner och kollade på "mitt" jobb, Tunbacka, äldreboendet mittemot där jag bor, där jag ska tillbringa några veckor i sommar. Blev allmänt informerad och orienterad runt i  huset, och det tror jag kommer att bli bra. Förhoppningsvis så kan det leda till lite  helgjobb under hösten också och det skulle vara perfekt.

Idag kommer Susanne och Ella på besök, och blir här några dagar, kul!

Regn

Ja, nu har regnet  kommit till Hudiksvall också.................

I går var det i alla fall skapligt, och tur var det när Alexandra hade kalas, Vi kunde inte sitta ute och äta men i alla fall grilla hamburgare ute och de kunde vara ute och studsa lite och ha tipspromenaden som Alexandra hade fixat. Ett lyckat kalas, allt gick bra. Kul att kunna samla både gamla och nya kompisar, och kul att hennes gamla från Loos kunde komma ner.

Jag och Miel blev nerbjudna till Patrik och tjejerna på tacos igår kväll, skönt att slippa fixa mat. Sen blev det Frozen Bubbles igen. När Miel somnat började jag att plöja mig igenom gamla fotoalbum som jag brukar göra då och då. Nu har det inte blivit av sen jag flyttade till Hudik, men nu finns det lite tid över till sån´t. Varje gång så blir jag lite och lika nostalgisk, mina små barn som har blivit så stora. Andreas och Christian som nyfödda, pyttesmå, ligger och gapar som små fågelungar - och nu är de snart två meter! Och mina stora tjejer, som också var så pytte, pytte - nu är de själv mammor med egena "små" barn (som heller inte är så små precis längre). Mycket känslor som kommer upp till ytan, mina älskade "små" barn som jag älskar över allt annat på denna jord, hur stora de än blir - och jag hoppas att de vet det, att de känner det, hur stora de än blir. Jag har ju inte alltid varit så bra på att tala om det direkt till dem, inte heller varit så kramig - men jag har blivit bättre och jag jobbar på det......

Idag ska jag följa med Miel till tåget, Miguel kommer upp och hämtar honom. Carola har ju åkt till Norge och jobbat extra en sväng över helgen.  Det har verkligen varit skönt att det har bara varit jag och han över helgen, man får ju en helt annan kontakt då!

En ledig vecka till innan jag ska börja jobba, få se vad vi ska göra av den...





Så här såg studsmattan ut! Var tyvärr tvungen att stoppa dem och begränsa antalet (15 st,), och varav de små låg, men de hade kul tills "vi" fick syn på dem :)

Examen avslutad för i år

Ja, då var årets examen avslutad för i år. Alexandras examen var i Jakobs kyrka här i Hudiksvall på torsdag kväll, fint men kallt. Vi firade efteråt med familjepizza. Rebeccas examen var i aulan på Läroverket igår förmiddag, också en kall dag, och i alla fall när alla naturligtvis vill vara finklädda. Mycket sång och musik var det, flera var riktigt duktiga. Det firade vi med lunch på Bangkokkajen, ett ställe med mycket god mat, och man får äta hur mycket man vill från deras lunchbuffé för 69:-, verkligen prisvärt.

Sen hade jag och Miel en lugn dag för oss själva igår, och det behövde vi. Var och handlade lite, hade fredagsmys i soffan, med godis, film för Miel och tidning för mig. Senare blev det Frozen Bubbles på datorn till Miels förtjusning! Det spelade ingen roll att jag var bättre än han hela tiden, och det är väl härligt:)

Var på biblioteket igår och lånade The Secret av Rhonda Byrne, och efter att ha börjat läsa den igår kväll kunde jag knappt sluta och släcka lyset för att sova. Många har sagt till mig de gånger jag har berättat över mina böner och önskningar som "tycks" falla in, om jag har läst The Secret. Men då jag inte har gjort det så har de sagt att det måste jag. Och nu känner jag att det måste jag. Det är ju det här jag har varit inne på under senare år, och visst, det är inte alls så konstigt. Nu ska jag bara koncentrera mig på att ha tillit, det har har bett om behöver jag inte fortsätta be om, det är redan manifesterat och kommer att komma. Och att jag kan be om det jag vill, det finns inga önskningar som är "fel" eller för stora. Förutsättningen för att de ska fungera är ju att tro på det, att ha tålamod och tillit. Och det har jag, därför kommer mina önskningar att falla in.............





Examen

Ja, då var det dags för examen, Alexandras i alla fall. I Hudiksvalls kyrka i kväll, i morgon är det Rebeccas, i aulan på Läroverket. Och typiskt examensväder förstås, och inte skulle det bli något bättre heller, snarare sämre?
Dessutom ska Alexandra ha kalas på lördag, det hade vi tänkt haft ute, grillat hamburgare och så,,,,,,,,,,,,
Men, men, inte så mycket att göra åt. Men faktiskt förra året så var det finväder:



Rebecca och Alexandras examen i Loos kyrka 2008

Vi får väl i alla fall bara hoppas på att resten av sommaren blir bättre..............
Det behövs ju inte så många dagar för att man ska känna sig lite nöjd. Nej, nu ska jag ta och göra någon nytta..

Svensk sommar :(

Ja, då visar dig den svenska sommaren igen då. Grått och trist, kallt och regnigt, och snart är det examen och även midsommar om bara en dryg vecka.........

Samtidigt behöver jag det här, tror jag. Kände i går en begynnande förkylning, den kan väl tränga sig fram nu när kroppen börjar varva ner. Även om jag inte stressar runt alltför mycket annars, så går det ju ofta för runt i alla fall med allt som hör vardagen till: dagislämningar- hämtningar, pluggande, tvätt, handling, matlagning, disk, matlagningen och disk igen, läxläsningar, plock......... Och så är ju livet, naturligtvis, det gäller att även i vardagen hitta små guldkorn för det är ju faktiskt flest vardagar, och då stanna upp och göra små, roliga saker. Ikväll har jag lovat barnen glass på McDonalds. Middagen får bli hemma, det är vad min ekonomi tillåter just nu. Även om den efterlängtade skatteåterbäringen visade sig på kontoutdraget i går så finns den andra hål att stoppa den i. Och ingen lön i juni, lön för fem dagar i juli för att sen bli lite mer i augusti är väl heller inte alltför mycket att sväva ut på. Men, visst ska vi ta oss råd att göra lite extra i sommar, absolut! Och jag ska inte klaga: jag tänker unna mig en vecka i Grekland och jag har lovat barnen nå´n dag i Gävle med besök på Furuvik. Sen får vi hoppas på lite dagar med sol och värme under mina lediga dagar så vi kan ligga på Maln och mysa, med bad och matsäck :)

Igår gick jag och la mig strax efter 21, när hände det sist, tro? Läste lite och släckte före 22, sov tills klockan ringde 6.30. Sen har jag sovit förmiddag idag, trots allt liv omkring mig, så det här behöver jag nog. Sa till barnen när jag stoppade dem i säng och  som hade varit igång hela dan igår: att nu är det ni som sover hela natten och kommer inte upp förrän kl. 7! Och faktiskt så kom ingen av dem upp förrän kl. 7.30!

De här dagarns ska jag ta tillvara på, låta lite andra tankar få dyka upp, de som inte får tiden att göra det annars.......
Få fundera lite, filosofera, reflektera...............

Morgonpigga barn:(

Vaknade 04.10 av att Miel och Isabell satt i soffan och tittade på en barnfilm. Gissa om jag blev glad? Körde dem i säng med ordern att de skull somna om och INTE komma upp före kl. 7! Och de gjorde de inte heller. Gabriella sov i min fotända så det var väl därför hon hade inte blivit väckt. Tur är i alla fall att inte jag har såna morgonpigga barn.

Idag blir det 4-årskontroll på BVC. Få se om de växer och utvecklas som de ska :). Sen ska vi åka till Borgarparken så de får leka lite, och fika förstås. Bäst att passa på när det är väder, kollade femdygnsprognosen igår och den såg inte lockande ut :(

Näsblod, löss och magsjuka

Jaha, då var det sommarlov och det börjar vi med näsblod, löss och magsjuka. Det låter väl härligt?

Alexandra och Rebecca har fortfarande den här veckan kvar innan de slutar skolan. Examen i kyrkan på torsdag kväll för Alexandra och i aulan på Rebeccas skola på fredag morgon. Sen ska Rebecca börja sommarpraktik på Kålhagens förskola (Isabells och Gabriellas dagis) till veckan och tre veckor framöver. Jag har två veckors ledighet nu innan jag börjar jobba efter midsommar. Undrar vad vad man ska hitta på i midsommar då? Det har känts så avlägset förut och det har varit fullt upp med allt annat, så man har inte haft en tanke på det. Men nu plötsligt så är det ju faktiskt midsommar snart.

Tänkte jag skulle ta och åka och handla lite, men tror jag avvaktar lite till få se om vi kan klara oss utan att kräkas inne på Ica:)

Pustar ut lite..........

Ja, då kan man pusta ut lite efter några intensiva dagar, veckor.............

Tentade i fredags, och det kändes riktigt bra! Men sen vad det blir, det är en annan sak har jag fått lära mig:)
Rebecca fyllde 16 och Alexandra fyllde 9 också på fredagen så det firade vi med lite grillfest och tårtkalas på kvällssidan. Alla syskon utom Susanne  (hon var här förra helgen och hade annat för sig nu) dök faktiskt upp och det var kul!
Vi grillade och hade trevligt, trots det tråkiga vädret.

Sen har vi luskammat, någon har ju fått mindre trevliga husdjur, och dessutom de som inte har det kortaste håret vill jag mena..... Naturligtvis så kliar det ju i mitt hår samtidigt som jag luskammar andra så snart har väl jag dessa små varelser också:(, men, men, det oroar mig inte specieltt! Det får vi ta då.

Igår var vi på stan och kikade lite, firade inte nationaldagen annat än att Alexandras fina egengjorda flagga sattes på bordet.

Carola och Miguel har åkt hem till Gävle igen, Miel har stannat kvar hos mormor. Han ska ha lite sommarlov här en vecka, bäst att passa på när jag är ledig. Hoppas på lite fina dagar så vi kan vara ute lite. Två veckors ledighet innan jag börjar jobba, härligt!

Slutspurt

Sitter här med Sveriges rikes lag och Nya sociallagarna och försöker få in så mycket som möjligt inför första årets sista tenta i morgon! Igår kväll blev kvällsläsningen föreläsningsstolpar, få se vad det blir ikväll? Men efter i morgon så hamnar lagboken så långt ifrån skrivbordet och sängbordet som möjligt tills september!

Pluggning på förmiddan, sen skulle svärmor (ex), men jag kallar henne ändå fortfarande svärmor, och gammelmormor kika in på lite fika eftersom de ändå skulle ner på sjukhuset. Fixa något ätbart till en picnickorg att ta med till dagis, det ska ju vara sommarfest där kl. 16 idag. Medtag picnickorg och filt att sitta på, stod på lappen. Regnjacka, gummistövlar och en pressening lär det nog bli i så fall, som vädret ser nu i alla fall. Tveksamt om det blir så pass mycket bättre till eftermiddag. Carola med familj skulle ju också dyka upp ikväll, men "något"  dök upp så de kommer ej förrän  i morgon.

Nej, nu ska jag sätta fart................

Snart sommarlov

Ja, då var det snart sommarlov! I alla fall ifrån pluggandet. Men jag får ju faktiskt  hela fem veckors semester utspridda över sommaren, och dem ska jag absolut njuta av. Helt otroligt: snart har jag gjort ett helt år på högskolan! Det trodde man knappt i höstas när det kändes väldigt tufft och tungt. Men det gäller att stå ut, att ha tålamod, acceptera att det får vara lite jobbigt ibland:=

Igår var det heldag i Gävle, rättsfallsseminarium på förmidda´n och föreläsning på eftermidda´n. Och det var faktiskt väldigt givande, även föreläsningen. Tack Hjördis, det gjorde att jag  inte tappade allt förtroende för dig, och hoppas att du håller den nivån även till hösten i Socialrätt 2.

Nu är det pluggning som gäller inför sistan tentan på fredag....... Gick t.o.m. och la mig med Nya sociallagarna i går kväll:), brukar aldrig ha med mig studieböckerna i sängen, men kände jag måste läsa in lite historia om socialtjänstlagen:(

I morgon eftermiddag blir det lite sommarfest på dagis, sen kommer Carola med familj i morgon kväll. Fredag tenta och sen blir det grill- och tårtkalas: Alexandra fyller nio och Rebecca sexton! Åter igen två på samma dag! Hade hoppats på en fin, solig och varm dag så vi hade kunnat varit ute eftersom vi blir några stycken, men, men.............. Bara att gilla läget - det blir kul i alla fall!

RSS 2.0