Bäbisar

Ja, i helgen har jag haft bäbisbesök. Både stora och små :) Först igår kom Susanne med sina tre. Oskar och Lilly är inga småbäbisar längre vill jag mena. Hela fem månader har de hunnit blivit och Oskar väger över nio kilo nu. Lilly väger inte riktigt lika mycket men inte långt därifrån. Hon har fått sovit med mormor sen fyra i morse och hon hade hur mycket som helst att berätta för mig innan hon blev trött och somnade om :) . Sen idag kom det en riktigt liten bäbis och hälsade på, tre dagar gammal och tre kilo tung (lätt). Adelia, söt och lik sina storasystrar.

Carola med familj åkte till Bolivia igår, och till och med att ta avsked via telefon var jobbigt! Ja, men säger Carola, vi ses ju snart. Javisst, det är ju inte det. Det är bara något som känns så tungt och ledsamt med avsked. Och sen vet jag att när de väl har varit borta ett tag och kommer hem - då kan jag böla då också :) . Men jag ska väl se det som positivt att jag har kommit så mycket närmare mina känslor än vad jag har varit förut.

Nej, nu är det väl bäst att gå och lägga sig, brukar ju ta ett par dagar innan kroppen har rättat sig efter tidsomställningen. Go´natt!

 


Lite storleksskillnad är det!


Vem är jag?

Detta är en fråga som jag tror många kan ställa sig ibland. Jag är nyss hemkommen från krogen, sitter vid min dator med en kopp kaffe och  en bit choklad. Har varit ut och ätit med några jobbarkompisar från Tunbacka, sen var vi upp på Statt som är i ny regi och tog nån öl, och dansade lite.  Jag  har  mina funderingar, som jag har haft sen jag var riktigt liten: Vem är jag , varför lever jag? Jag har nog, i och med min ålder, kommit underfund med vem jag är och vad jag vill. Efter många år, många jobbiga funderingar, utbildning i psykosyntes, samtalsterpai, qigong, meditation och livets hårda skola  upptäckt vem jag är och vad jag vill. Tror jag? Men vem är alla andra? Alla andra vilsna själar i denna vilsna värld? Vackra, mogna människor som man tror ska i ålderns mittpunkt ha någorlunda ha funnit sig själva, men ack vad både dom och jag blir bedragna . . . Jag är så glad och tacksam att jag har kommit så långt som jag har gjort, och jag kan komma längre . . .

Go´natt!

Måndag, igen

Ja, det blir inte alltför mycket tid för bloggning just nu. Varken tiden eller tanken till det finns liksom inte.
Men, jag trivs på min praktikplats och det är jag glad och tacksam för. Mycket nytt att lära sig förstås. I fredags hade jag mitt första, egna besök och det gick riktigt bra! Sedan är jag ju med på de allra flesta besök som mina handledare  har, normberäknar och dokumenterar. Tisdag och onsdag denna vecka ska vi till Söderhamn på kurs om missbruk.

I torsdag var jag och Rebecca på bio; Lyckan, kärleken och meningen med livet. Sevärd var den och det var länge sen jag var på bio. Känner att jag måste göra lite annat än praktik, fixa hemma och jobba extra. På lördagen tog jag bussen till Ljusdal, åt lunch på Finess och gick och kikade. Köpte mig två halsband (har ju bara ett antal sen förut ;) ). Men jag tycker det är så kul att byta halsband efter kläder och humör. Köper ju väldigt sällan några dyra också. Sen umgicks jag med Annika sen hon hade slutat jobbba. Vin och prat! Mycket prat blir det när vi träffas! Är så glad att vi har hittat tillbaks till varandra, hon är den person som jag verkligen kan prata om precis allt med och det finns nog ingen som jag kan känna mig så avslappnad tillsammans med heller. Och att det finns acceptans för varandra och varandras olikheter. Sen har man ju olika vänner med olika sorters vänskap och det är väl härligt!

Nu är jag tillbaks på "jobbet", lunchar just nu! Tog med mig bilen i morse och ställde den på Volvo, ska hämta den när jag slutat - med vinterdäck, något som kan behövas nu! När inte en bra kvinna "hälar" med att reda sig själv går det så bra att lämna ifrån sig saker och ting. Just i helgen kände jag att jag gärna betalar ett par hundringar bara jag slipper stå ute och slita med dessa däck. Jag hade ju trevligt istället och det är det värt!

Sovmorgon

Sov från 23.00 igår kväll till 7.30 i morse, härligt! Vet inte när det hände sist? Och jag tackar för de timmar jag har haft i min ensamhet sen igår kväll, de har varit få, om inte obefintliga de sista veckorna. Och jag behöver det. Pratade med en klasskompis igår kväll som ville vi skulle gå på krogen men till det fanns inte en tillstymmelse till varken ork eller lust.

Har börjat på så smått och putsat lite fönster, är väl dags att göra det innan kylan gör det omöjligt. Och de är verkligen i stort behov av fönsterputs vill jag mena - allra helst de mot Södra vägen. Lise-lotte ska komma och hälsa på idag, länge sen vi sågs så det ska bli kul. Få se vad vi hittar på!

Ha det så trevligt i det fina höstvädret!



Jag älskar att gå och sparka genom alla fina höstlöv som ligger på marken en fin, solig höstdag :)


Runt, runt . . .

Ja, livet känns som ett ekorrhjul just nu. Upp 5.30 - hemma 18.00, laga mat, äta, diska, läxor,  natta barn,, tvätt, . . Och mycket nytt att ta in - hur mycket nytt som helst! Men det är bara att ta situationen som den är - det kommer att falla på plats så småningom. I helgen ska jag inte jobba! Nu har jag jobbat 12 dagar i sträck om jag ska räkna med min praktik, och det kan gott och väl räknas som jobb. Sen jobbade jag på Tunbacka helgen som var också. Därför ska jag vara ledig i helgen!
Go´natt!


Bokat

Ja, nu har jag varit ett par dagar på min praktikplats och det känns bra. Har till och med fått bokat in mitt första klientmöte. Det ska bli intressant! Är ett par veckor kvar så jag har ju lite tid att sätta mig in i arbetet lite mer före det. Har också bokat min planerade resa till Bolivia. Har ju varit förutseende eftersom det gäller att hålla koll på biljettpriserna eftersom det kan skilja ganska mycket på dom. Så jag frågade farfar redan i augusti om han kunde vara barnvakt på sportlovet! Han tyckte att jag verkligen var ute i god tid och visst fick tjejerna vara där då. Det är ju den enda vecka jag kan åka eftersom Alexandra går i skolan annars och jag har ju ingen här i Hudik som kan ha dom. Förhoppningsvis stämmer det bra med min då pågående kurs också, annars får jag väl göra någon kompletteringsuppgift då. Har ju fixat allt hittills så det lär jag väl kunna ta. Det ska bli spännande att få komma dit och se hur de har det där. Carola var väl ganska ihärdig förut med att försöka få ner mig, men det var inte rätt tillfälle då. Men nu känner jag att jag vill faktiskt åka ner.

Har hemmastudier idag, känns bra att jag la den dagen i mitten på veckan. Både för mig och barnen. Nej, nu ska jag sätta igång och läsa!

  La Paz, Bolivia

Praktik

Känner mig ganska nöjd och trött efter min första praktikdag - tjejerna spelar orgel och sjunger och dansar stjärtsången :) Att inte en annan orkar göra det samma efter en heldag?

Känns i alla fall bra, jag är nog en människa som behöver utföra något, få tänka och lära mig nya saker. Träffa människor, möta utmaningar . . . Har fått mig ett eget litet kontor där jag väl så småningom ska få börja ta emot egna klienter. Många nya ansikten, många nya namn, flera Eva här också :) Tror det blir bra, och tycker nog att jag har mycket med mig och det känns bra!

Go´natt!

Tid

Känner att jag de senaste veckorna har haft alltför liten tid till att möta mig själv. Något som jag har blivit mer medveten om på senare år att jag har ett stort behov av. Men vissa perioder finns inte den tiden riktigt. Trots att vi idag är en liten familj motför vad vi en gång var - för tillfället är den halverad, men det är fortfarande fyra barn kvar hemma med allt vad det innebär. Som jag har ensamt ansvar över, i alla fall under veckorna - då dessutom det mesta händer. Många behov som ska uppfyllas. Känner mig trött och slut, irriterad och arg över småsaker. Men, det är övergående och på fredag ska jag på kinesologi och balansera upp lite, fylla på lite positiv energi. Och jag ska ju ut på praktik nu, i morgon och femton veckor framöver, och det kommer förhoppningsvis också att ge mig mycket. Få träffa andra vuxna och få utbyte, det är något jag saknar när jag pluggar, och då man dessutom är ensam vuxen hemma också.

Men, helgen har i alla fall varit trevlig. Miel har varit här, lär väl passa på att rå om han lite innan han åker till Bolivia. Igår var vi med Patrik och tjejerna på teater: Så gör prinsessor, den var riktigt kul tyckte vi allihop. Sen åt vi kräftor igår kväll, lite sent men vad gör väl det? Idag blir en lugn söndag, ska i alla fall försöka ta oss ut i friska luften lite. Kram!

RSS 2.0