Höst

Ja, då var det över en vecka sen igen ;)

Hösten har kommit och det rejält! Från att gå i sommarjacka i lördags och hålla på att svettas ihjäl till att gå i höstkläder idag och hålla på att frysa ihjäl. Det har verkligen varit en rejäl omställning i stort sett från den ena dan till den andra. Vi har ju verkligen haft en fin och varm september. Men den kalla hösten är härlig den också!

Helgen som var tillbringade jag i Gävle och var barnvakt till Ella. Susanne och Johan tog en liten minisemester till Stockholm. Innan de åkte på fredag var vi ut i skogen med Johans föräldrar och plockade svamp, härligt!
Jag hade turen att få mig en svampkorg av dem, tack! Vi hittade även mindre trevliga saker i skogen: när vi satt och fikade plockade Barbro bort en fästning från min hals (har aldrig haft en förut, knappt sett en). På lördag morgon ringde Susanne och bad mig kolla Ella, då hade även hon en som sugit sig fast på armen.

Jag och Ella hade mysigt, och hon var jättesnäll (som alla barn är när deras föräldrar inte är närvarande, så även mina naturligtvis). Tyvärr så krympte jag Johans ulltröja (förlåt!),, när jag skulle vara snäll och tvätta åt dem. 
 På lördagen lagade vi mat hemma hos Carola och Miguel, Andreas kom också dit. Passade även på att handla lite höstkläder åt mig och tjejerna.

Ny kurs igen: Socialrätt II. Har haft en konflikt med en av lärarna, som dessutom är kursansvarig i ett flertal kurser,  tyvärr. Men nu har jag beslutat mig för att lägga det åt sidan, vara neutral. Jag har framfört mina åsikter och synpunkter till henne och nu tänker jag inte ödsla mer energi på denna okompetenta, oförstående person.
Så nu är det bara att sätta sig och fördjupa sig i lagböckerna igen! Ser fram emot nästa kurs, som förmodligen är bättre  upplagd och bättre strukturerad och dessutom så är den på tio veckor. De här femveckorskurserna är alldeles för korta och intensiva, känns som man inte riktigt hinner med. Nej, nu är det bäst att sätta igång och plugga....

 

Susanne och Ella i svampskogen                         Fikapaus

Uppdatering!

En hel vecka sen sist!

En vecka fylld av fältstudie, studiebesök, rapportskrivning och till sist jobb..... Då får varken Facebook eller bloggen så´n stor prioritet.

Intressant har det varit med vår fältstudie i alla fall. Även om vi inte hade alltför stort material till vår rapport så knåpade vi i alla fall ihop den och skickade in den i fredags. Studiebesöken på Kvinnojouren och Familjerådgivningen var också intressanta. Idag har vi vårt sista studiebesök på Ungdomsmottagningen. På torsdag har vi seminarium med presentation av vår rapport samt opponering av en annan. Till veckan börjar nästa kurs - Socialrätt II. Vad fort det går!

Hade planerat in en helg hos syrran, den som var, om inte de ringde från jobbet före lunch på fredag. Kl. 10.00 ringde de och erbjöd jobb fredag, lördag och söndag. Det var bara att tacka ja eftersom jag hittills inte hade någon dag i september och till helgen ska jag till Gävle så då kan jag ju inte ta på mig något heller. Får boka in syrran en annan helg, och bestämma mig för att åka, inte tacka ja om jobb erbjuds! Både jag och tjejerna har sett fram emot det - utebad och "egenfiskade" kräftor har utlovats ;).

I alla fall bra att få jobba lite, få lite extrainkomst. Är det dessutom helg så blir det ju lite ob också. Patrik erbjöd mig att följa med och titta på Högakusten bron på lördag e.m. Så vi åkte direkt jag hade slutat jobba. Vad jag vet och kommer ihåg så har jag ej varit norr om Sundsvall (ingen kvar har jag att fråga heller), och det var riktigt fint däruppe. Åt en god middag där med utsikt över bron. Mats och Liselotte bjöd på kaffe och äppelkaka på hemvägen. En trevlig tur och eftermiddag!

 

Svamp

Jag är så lycklig: Jag har hittat svamp! Har ju bara plockat svamp en gång i hela mitt liv! Nej, nu ljuger jag faktiskt, kom jag på ;( Jag har faktiskt plockat svamp många gånger, men då har det varit murklor som jag inte alls har ätit, utan sålt, så det räknas egentligen inte? Jag är ju uppväxt med en mamma som inte tyckte om svamp och som trodde att alla svampar var giftiga ;).

 I alla fall så plockade jag ju några vanliga gula kantareller för någon vecka sedan då jag var uppe i Loos, men då hade jag ju Sofia med mig. Det fick mersmak! Sen har jag sett många andra på Facebook som har hittat så mycket svamp och förra helgen när jag var i Gävle på Bondens marknad så var Lottaboden där med jättefina svampar! Eftersom det inte blev något jobb i helgen så bestämde jag att jag skulle ge mig ut och leta. Fick ett tips av en mamma på dagis var det kanske skulle kunna tänkas finnas (tack), men eftersom jag varken är hemma på svamp eller omgivningarna runt Hudiksvall så satt jag mig i morse och kollade på internet. Först hur trattkantarellerna skulle se ut, och om det fanns några giftiga man kunde förväxla dem med. Sen kollade jag på Hitta.se vart jag skulle åka. Tog med med fika och åkte ut. Som tur var fanns det fler människor i skogen så jag kunde fråga om det växte svamp där. Damen var vänlig och visade mig hur de såg ut, tack!, och det var tur annars hade jag nog inte känt igen dem där de växte i skogen från internet. Den gula stjälken syntes ju inte uppifrån och de var ju mycket mindre än vad jag hade tänkt mig. Och dessutom fick man ju leta jättenoga, trodde att de skulle synas lång väg :D. Det visade sig att denna vänliga dam var gift med en man från Los (Hamra) och dessutom kände hon någon från Tandsjöborg också. Jag upphör aldrig att förvåna mig var man än är i världen så lyckas man nästan alltid träffa på någon som man känner igen, känner vänners vänner, har någon anknytninge till ens  bostadsort etc.  Jo, i alla fall så lyckades jag plocka bra mycket innan jag kände mig nöjd. Och det är ju så lugnt och fridfullt i skogen, och den här tiden är så härlig när det börjar bli höst, alla färger och lukter. Ikväll ska jag ta och rensa min svamp, steka lite och äta och sen torka resten. Jo, förresten, jag har beställt en svampbok på internet och sen ska jag på nå´n loppis och leta mig nå´n svampkorg!

 

House of the rising sun

Denna låt tröttnar jag aldrig på........

Almaz


Lugnt och skönt

Haft en lugn och skön dag i min ensamhet. Patrik hämtade tjejerna på dagis igår och idag har de åkt till Loos.
Igår var vi på studiebeök på BUP, det var intressant. Sen var vi i Delsbo hos "vår" kurator, var med på elevvårdskonferens, sen intervjuade vi kuratorn. Till veckan lär vi börja skriva vår rapport som ska vara inlämnad senast söndag. Måndag blir det faddermöten och grupphandledning i Gävle, tisdag heldag i Delsbo, sen har vi studiebesök på Kvinnojouren och Familjerådgivningen så vi behöver inte vara sysslolös i alla fall ;).

Hade hoppats att få jobba i helgen men det verkar inte bli så. Får väl ägna mig åt sån´t som man inte precis gör så mycket annars: sån´t som faller en in, när det passar, när man känner för det.......


Syskonkärlek

  

Syskonkärlek!

Problem

Man får ha problem.
De är till för att lösas.
Man får ha konflikter.
De är till för att lösas.


Misstag

Du får begå misstag.
Misstagen är våra lärare - de hjälper oss att lära.


Önskningar

Du får önska det du önskar.
Det finns ingenting som du bör eller inte bör önska.
Om du har kontakt med din inre energi vill du växa och utvecklas.
Det är bra att du ber om det du vill ha.

Pluggar vidare

Känns som jag inte har så mycket att komma med.....

Pluggar vidare, idag på e.m. ska vi till sjukhuset med "vår" kurator på samvårdsverkansmöte. I morgon blir det studiebesök på BUP. Fredag heldag i Delsbo hos kuratorn, vi ska få vara med på en elevvårdskonferens, ska bli intressant.

Tog med mig en liten kasse i dag på min morgonpromenad, gick lite utanför slingan och tänkte att jag KANSKE skulle hitta några svampar, men icke......  Inte som jag vet är ätbara i alla fall. En annan gång, kanske? Blir så avundsjuk när jag hör folk berätta att de har hittat så mycket svamp. Vill också ha....

                                                         

                                                    Tror faktiskt att jag ska köpa mig
                                                    en svampbok!

       

Härligt....

Vad härligt det är att efter morgonens promenad sätta sig med en kopp kaffe, ett par skorpor (med smör och ost) vid datorn och surfa runt lite......

En av vardagens små guldkorn.

                                                     

Måndag igen

Ja, då var det måndag igen och jag gillar faktiskt måndagar. Det gjorde jag inte förut och absolut inte söndags eftermiddagar, allt kändes så tomt och tråkigt att helgen var slut. Men nu är jag mer tillfreds med mitt liv och vad jag sysslar med. Riktigt längtar efter att få sätta mig och läsa!

Helgen tillbringades i Gävle. Fredagkväll var vi bjudna till Johans föräldrar på middag, det var trevligt. Lördag var vi på Bondens marknad och tittade på alla nyskördade, fina grönsaker. Hade ju lust att köpa av allt men fick begränsa mig till tomater, gula och plommon (tomater). Sen var vi på stan, strosa runt lite och åt lunch. Sen köpte vi med oss fika och gick till Bolognerskogen och satt oss. På kvällen var jag, Susanne och Andreas ut och åt. Firade Andreas i förväg, han fyller ju 20 på tisdag. Hade tänkt oss att äta på Church Street Saloon men där var det en timmes kö och det hade vi inte tålamod till. Brända Bocken blev det i stället, inte kanske lika trevlig atmosfär men i alla fall god mat och trevlig personal. Sen gick vi vidare till en engelsk pub på Söder, Bishops och tog nå´n öl. Carola dök också upp sen hon slutat jobba.

Söndag var vi ut på Ikea, Johan och Susanne köpte nytt soffbord och tv-bänk. Jag var väldigt sparsam faktiskt med mina inköp där. Var in till Andreas en sväng innan jag åkte hem, tycker faktiskt att han har det riktigt bra. Lite litet kanske, men centralt och inte alltför långt till högskolan.

Idag har jag pluggat och det känns så bra.....

Var på Friskis och Svettis ikväll och fick mig en gyminstruktion, den ingår ju när man köper terminskort. Tog ju en så´n också i januari när jag började träna här, men det kändes bra att ta en ny. Instruktören föreslog lite andra maskiner, och jag upptäckte muskler som jag inte "har haft" förut. Kan ju vara bra att träna dem lite också kanske ;)

          

       

Gävle

Har packat och är på väg till Gävle. De hade ringt från jobbet igår kväll när jag var och tränade men sen hörde jag inget mer så då hade de förmodligen fått tag på någon annan. Skönt kändes det eftersom jag var inställd på att åka. Hoppas jag får jobba hela nästa helg i stället.

Är bjuden på middag ikväll till Johans föräldrar, tillsammans med Susanne och Johan, så det ska bli trevligt. Inte så ofta precis man blir bjuden på mat. I morgon ska jag bjuda ut Andreas på mat, har funderingar på Church Street Saloon, han fyller ju hela 20 på tisdag. Ska väl ut och leta nå´n present. Skulle vara så mycket enklare om han önskade en massa så man hade nå´t att välja på. Kan ej förstå att det ska vara så svårt att köpa till killar???

Inget nytt

Har inte så mycket att komma med. Pluggar vidare....... Intressant och tur är väl det. Känner verkligen att det är det här jag vill jobba med. Och jag ser det inte enbart som en utbildning för mitt kommande yrke, utan jag ser det som en stor del i min personliga utveckling. Men så är ju huvudämnet sociologi, och genom att tänka efter, låta saker och ting mogna och reflektera så får man mycket med sig och till sig. Tycker männsikor överhuvudtaget är intressanta, möten, samtal, bemötanden, beteenden......

Idag ska Patrik hämta barnen på dagis, ändrade även schemat så han får ta en hämtning när det nu är möjligt.
Ska avvakta tills i morron f.m. få se om de ej har hört av sig om jobb så åker jag nog till Gävle i helgen. Andreas fyller år på tisdag. Tänkte gratta han, bjuda ut han på mat och se hur han bor. Marknad i Hudik i helgen men den tror jag att jag klarar mig utan....

Utvecklande

Det som igår morse kändes som korvstoppning känns nu som väldigt utvecklande. Har hittat kurslitteratur som är väldigt intressant och stimulerande. Idag har jag börjat med Samtal med äldre, också den väldigt intressant och jag tycker att den är lika viktig att läsa vilka åldrar man än kommer att jobba med. Det viktiga samtalet. Och jag kan knappt sluta läsa. Men, det tar lite tid ändå att komma igenom böckerna för det är så mycket som jag anser är viktigt att få ner på papper. Dels är det bra att ha kvar, dels fastnar sakerna lättare har jag märkt när jag skriver ner sakerna.

Kändes som ett bra drag att flytta fram dagislämningarna, mornarna har varit mycket lugnare och jag får mer ro att sätta mig och läsa om jag ej är stressad och irriterad. Och vilka härliga dagar, igår hade vi 23 grader, idag kanske inte lika varmt men soligt och fint. Härligt!

Igår sålde jag Rebeccas cykel, till hennes glädje. Idag ringde jag Bättre begagnat på Öster och fick höra att vitrinskåpet jag lämnade in hade blivit sålt. Det var bra, stod bara på vinden och tog plats. Snart dags att "göra höst" ute, har börjat lite smått och plockat in lite saker....

Härligt med hösten  också! Krypa upp i soffan under filten med en kopp the och tända ljus....


Korvstoppning

Ja, korvstoppning känns det som nu! Att bara sitta rakt upp och ner, eller ligga (somna) och läsa kurslitteraturen. Flera dagar i sträck, igår kväll fick jag sms från "vår" kurator att hon var sjuk och skulle förmogligen vara hela veckan. Synd, för att det blir svårt att få någon riktig inblick i hennes arbete och få ett bra underlag till vår rapport som ska skrivas. Men, men.... Det blir det bara till att läsa och läsa. Men litteraturen är väldigt intressant, som tur är. Förhållandet mellan klient och hjälpare, hjälpprocesser och vad betydelsefullt det första mötet är om klienten har förutsättning för att bli hjälpt eller inte. Och än igen, vad betydelsefullt ett bra bemötande är!


Läste något i går kväll som jag tyckte var bra:

"Att vara" och "att veta"

Det är lättare att anställa någon som "är" och lära upp honom till att "veta" än att ta någon som "vet" och lära honom att "vara"!
(ADIES, 1991)

RSS 2.0