Mors dag

Ja, idag är det mors dag. Jag har sänt en tanke till min mamma, och själv har jag fått the och läppglans i present. Carola och Miel har varit här i helgen, de tog tåget tillbaks till Gävle nu på förmiddan. Både jag och Carola ska jobba kväll idag. Igår var vi på stan, åt lunch på Medelhavskällaren och sen var vi till Patrik och grillade på kvällen. Trevligt och gott!

Nu ska jag försöka skriva lite på min uppgift innan jag ska gå och jobba. Ha en bra dag!

  



Äntligen blommar häggen, det är så underbart att få plocka in dessa blommor och känna dofter sprida  sig över hela lägenheten - då är det sommar :)


Fredag, igen ;)

Ja, då har en till vecka gått i rasande fart. Vi filmade ju oss själva i vår studiegrupp i tisdags som vi hade uppföljning på igår. En lärare från Gävle var upp och vi tittade igenom filmerna och fick kommentarer utifrån hur vi agerade. Väldigt lärorikt, och det var faktiskt kul också. Vi fick oss ett gott skratt bra många gånger. Nu ska jag analysera mina rollspel i en uppgift.

På onsdag eftermiddag åkte vi ner till Gävle och snusade på småbebisarna, som var så små. Och söta! Killen som vägde mest tyckte jag inte alls var större, men de tre extra centrimetrarna som han hade gjorde nog sitt. Gabriella ville i alla fall aldrig sluta syta, hon var så fascinerad av dom och hade nog gärna stannat kvar. Hon har nog lika stort tålamod som Alexandra hade när hon var liten.

Idag kom Carola och Miel och blir här tills på söndag. Få se vad vi ska hitta på . . .

Trevlig helg!

  

  

  

Filmat

Ja, idag har vi gjort rollspel och filmat oss. Jag har varit socialsekreterare, psykolog och förälder :) Vet inte vilken roll som var bäst (värst). Får väl se vad vi får för kommentarer när våra lärare kommer upp från Gävle på torsdag och granskar filmerna.

Idag lagade Alexandra mat, och under tiden hann jag med mycket annat: stoppa i tvätt, sy upp jeans, baka morotskaka . . .  Den tiden som man egentligen inte tänker på, som det tar tid i anspråk varenda dag med matlagning, dukning, undanplockning och diskning. Men, men, får väl fundera om det är värt att anställa en kock eller ett hembiträde den dag jag blir rik ;D

I morgon efter lunch bär det nog av till Gävle om vi är välkomna, för att snusa på dom små.

Två små söta



Här kommer bild på de två små söta, pojken till vänster. Idag får de komma hem, så vi lär nog försöka att åka ner på onsdag eftermiddag och snusa lite på dom :)

Födelsedagskalas

Ja, då har Isabell och Gabriella fyllt fem år. Det känns på något vis som man är ganska stor då. Fem år!

Igår var det  barnkalas för några dagiskompisar, de hade väldigt roligt så två timmar var nog egentligen för lite. Idag har vi haft kalas igen för det är ju idag de fyller, farmor, farfar och kusinerna från Loos var ner och grattade. De fick en varsin cykel av mig och Patrik i present, få se om de lyckas lära sig cykla i sommar.

Har fått bilder till min mobil på Susannes tvillingar, de är så söta så. Var ner på stan igår och inhandlade lite presenter, fast jag redan köpt förut ;)  Få se när de får komma hem, vill ju ner och snusa på dom :)

 


Födda

Ja, nu har de kommit! Igår kväll, fredag 21 maj kl. 20.31 kom en flicka, och tretton minuter senare, 20.44 kom en pojke och allt hade gått bra. Fick sms 23.30 igår , bilder och vikter skulle komma idag. Skönt för dom att det är över nu, förstår att det har varit tungt en längre tid.

Nej, nu ska jag ta mig en skogspromenad (och se var jag sätter mina fötter) i det härliga sommarvädret sen ska jag gå ner till Patrik och vara ett moraliskt stöd (inte för att jag vet om han behöver det) på tjejernas första barnkalas ;) Kan ju i alla fall få mig lite fika!

Trevlig helg!

Uppdatering

Ja, för det första så ska jag tala om att jag har tagit reda på vad det var för orm jag såg igår, som jag aldrig hade sett och kanske trodde det var en snok. Det var en kopparorm, alltså inte en orm utan en ödla. Det fick jag fram på internet igår kväll, internet är väldigt bra till många saker ibland ;)

För det andra så gick tandläkarbesöket väldigt bra idag, inga hål - och bara 450:-, härligt! Så nu kunde jag investera i en ny eltandborste också. Min gamla har börjat gjort sitt.

För det tredje så var mitt besök i Järvsö på medial vägledning lika klockrent som vanligt. Och jag får väl låta bli att tvivla på om jag fixar min utbildning då jag varje gång får höra att jag är på rätt väg, att jag är väldigt passande . . .  Mitt kommande sommarjobb skulle också ge mig mycket, och att jag skulle trivas bra med mina blivande  arbetskamrater. På min fråga om bostad så såg hon ett hus,  en blågrå enplansvilla inte alltför långt härifrån, vid kusten någonstans, hon såg mycket fåglar - svanar - och det var lite avskilt  men ändå med grannar och jag skulle känna direkt jag såg det att det var där jag hörde hemma. Jag skulle hålla ögon och öron öppna om detta! Spännande!

För det fjärde så har det inte kommit några bebisar än, jag fick sms från Susanne på förmiddan att de skulle sätta igång förlossningen vid lunchtid. Men jag pratade med Johans föräldrar för ett litet tag sen och Johan hade ringt på eftermiddan och det gick så trögt så de skulle väl öka på lite. Så de kanske inte kommer förrän i morgon?

Sommar

Ja, då blev det sommar från den ena dan till den andra då, härligt är det i alla fall :)

I måndags var Alexandra och tävlingssimmade för klass 3 Västra skolan och de vann den här tävlningen också, så det var kul! Sen blev det middag på McDonalds, tur att det finns att tillgå vid sena kvällar. Det är så skönt att gå komma hem, slippa laga mat, äta, ta reda på och diska.

I tisdags var vi till Gävle, jag och Nadia var seminarieledare, vi hade gjort diskussionsfrågor som var riktigt bra och en teamövning som vi trodde att vi skulle hinna med, men det hann vi inte. En lärare som vi hade med oss tog över vår roll, medvetet, omedvetet? I alla fall mailade jag honom igår över detta och fick ett bra svar tillbaks och han var tacksam för att jag påpekade det för han.

Igår på min morgonpromenad, som det  tyvärr inte har blivit tid till så ofta de senaste veckorna, så såg jag massor av vitsippor, tre ekorrar, en koltrast och hörde göken. Idag såg jag massor av vitsippor och hörde göken, sen såg jag två ormar! Jag som har haft ormskräck under nästan hela mitt liv, klarar faktiskt idag av att till och med stanna och titta på dom en stund. Den första ormen har jag ingen aning om vad det var, har sökt på internet, men den jag såg liknar inte en snok heller, men tydligen kan det skilja sig på hur de ser ut? Den var i alla fall väldigt smal, mörkbrun undertill och ljusbrun på ryggen med en liten mörkare rand i mitten. Men den andra ormen var det ingen tvekan om  vad det var, en huggorm. Men en väldigt liten sån. Ja, i alla fall så var det jag som var väldigt vaksam över stigen jag gick på, i mina öppna sandaler :)

Annars jobbar jag vidare med min individuella efter responsen, har i alla fall läst klart kurslitteraturen och idag har jag tagit ledigt från studierna - jag ska baka bullar, Isabell och Gabriella fyller ju år på söndag. På lördag ska de ha kalas för sina dagiskompisar, så det blir kul. Idag är det förskolans dag med lite olika aktiviteter på dagis och på eftermiddan så är  det korvgrillning, fika, loppis och lite annat som vi ska på.

I morgon är en händelserik och spännande dag: jag ska till tandläkaren i Ljusdal, sen ska jag på medial vägledning i Järvsö,  men det mest händelserika är väl att Susannes tvillingar antagligen kommer i morgon! Om de inte får bråttom ut idag, eller om läkaren anser att de ska ligga kvar ett tag till? Lite konstigt att veta så där i förväg att det kommer bebisar en bestämd dag ;)  Ja, jag uppdaterar väl i morgon kväll så se vad som har hänt ;)





  


Dammråtta

Ja, det är precis vad jag känner mig som: en dammråtta! Något så otroligt med damm jag har torkat och dammsugit upp i helgen. Kan inte fatta var allt damm kommer ifrån? Men nu är det rent och fint, och dammfritt ett tag ;)

Tog i alla fall en liten paus i från städningen igår, Rebecca drog med mig ner på stan för hon skulle ha smakråd till ett bikiniköp. Hittade lite presenter också till tjejerna som fyller år snart. I år ska de få ha sitt första barnkalas, så det ser de fram emot. Det var ju så otroligt varmt och fint så jag och Rebecca satt ute och åt för för första gången i vår. Vad grönt det blev över dagen, nästan så det gick att se hur bladen slog ut ;) Det var cruising här i Hudik igår kväll och det hördes vill jag lova. Jag låg och läste till kl. ett i natt, före det var det inte idé att försöka sova ens.

Ja, då var den här helgen slut och en ny intensiv vecka kör igång . . .

Go´natt!


Sol :)

Äntligen tror jag våren har kommit :) I går regnade det stundvis och till och med åskade, i maj! Men i dag lyser solen från klar himmel och det känns riktigt varmt, härligt! Och vad gör jag då, en härlig dag som denna? Jo, städar :(  Men jag har ju bestämt mig för att få det undanstökat i helgen. Det är ju dessutom trevligare att städa om solen lyser, man blir ju faktiskt på bättre humör. I dag ska jag ta mig an tjejernas rum och det lär nog ta hela dagen skulle jag tro med alla dessa grejer och allt småplock. Fast måste erkänna: lite partysugen är jag nog genom det fina vädret och då det dessutom är vildmarkstävling i Hamra med pubafton, men jag får hoppa över det i år. Nej, nu ska jag städa vidare, kul, kul . . .

Ha en mysig dag i solen ni som ska ut ;)

Pustar ut

Ja, då kan man kanske pusta ut lite efter några intensiva veckor innan det drar igång igen till måndag :)
Vi har i alla fall lämnat in vår gruppuppgift, gett respons på en annan grupps och förberett inför seminariet som vi ska hålla i på tisdag i Gävle. Nu har jag bara en bok kvar som jag ska försöka hinna läsa också (den engelska tänker jag INTE läsa!). Denna kurs har bara varit så intensiv, men det kanske är meningen när det handlar om organisation och ledarskap? Så vi kanske ska få känna på lite vad det kan innebära att hålla många bollar i luften. Det är jag van att ha också, men det har varit en hel del andra saker också de här veckorna och fortsättning följer med det också. Men; jag ska inte klaga! Snart (bara fyra veckor kvar) har jag (vi) sommarlov från skolan och då har jag i alla fall lite lediga vardagar med barnen. Eftersom jag kommer att jobba varannan helg så blir det en hel del lediga sådana, och det ska bli skönt. Det behöver både jag och dom.

Helgen som var jobbade jag, på ett plan som jag inte har varit förut och det var som att komma till himmelriket. Direkt jag klev ur hissen på lördag morgon så kände jag lugnet slog emot mig. Det är intressant att se hur det kan skilja sig på samma arbetsplats men på olika plan. Det gick riktigt bra att jobba trots att jag inte kände igen någon av pensionärerna, det var riktigt kul!

Alexandra hade dansuppvisning på lördag eftermiddag med sin dansgrupp, Julle. De dansade till E.M.D.s Baby Goodbye och de var jätteduktiga. I måndags var det avslutning på Isabells och Gabriellas kör, de sjöng och var så duktiga de också. Det är så härligt att se de små när de tar i och sjunger allt vad de är värda ;)

I dag har jag varit till frissan, klippt och slingat. Måste ju passa på nu innan hon går på barnledighet. Då lär jag väl leta mig någon ny. I kväll ska jag och tjejerna passa på att ha myskväll eftersom vi är lediga i morgon och vi har ju inga sådana kvällar annars precis. Vi har varit och hyrt film och ska äta lite gott. I helgen ska jag ta och städa ;) Bäst att passa på när jag har någon dags ledighet, putsa fönster och byta gardiner och städa riktigt ordentligt. Skönt när det är gjort!

Väntar ju på att bli mormor igen också, de lär väl när som helst nu . . . Spännande!

Trevlig helg på er alla!


:(

Har haft heldag i Gävle i dag med seminarie och gruppövningar. Och detta var vad jag fick med mig hem därifrån:



En "rolig" sak och en mindre "rolig" sak:
En hudlotion som Carola hade köpt till mig i New York
En parkeringsbot som jag fick på högskolan :(


Ja, ja, det var i alla fall en givande dag och det var ju bra. Var till Susanne och lunchade, jag fick träffa både Miel och Ella också och det var kul. Det var ett tag sen jag såg dom sist. Jag förmodar att det finns två till barn där nästa gång jag ska ner. Nu är det ju "bara" 15 dagar kvar som säkert känns som 100 för Susanne. Men, snart så ...


En händelserik måndag

I går hade tjejernas dagis planeringsdag så då var det stängt. De fick vara lediga med mig och det blev en händelsrik dag för dom. Först fick de följa med på föreläsning på förmiddan, med varsin packad ryggsäck med målarböcker, kritor, vattenflaska och mellanmål. De var riktigt duktiga och satt för det mesta stilla och tysta. Men på slutet började det bli lite tråkigt, inte alls konstigt. Sen blev det lunch på McDonalds innan vi åkte och hälsade på, på deras nya dagis. Vi har ju lyckats fått plats där till hösten, till det jag hade sökt när vi flyttade hit men som då var fullt. Nog för att vi trivs jättebra på Kålhagen men nu kan vi gå till och från dagis, så skönt! Och det verkade jättebra där också, tror säkert att de kommer att trivas. Där arbetade de med barnen på så vis att barnen fick gärna göra det de ville, när de fick lust med det. Ville man snickra var det bara att gå in och göra det, ville man måla så gjorde man det, ville man få en ansiktsmålning så fick man det också. Barnens önskningar styrde mycket. Det låter väl bra, tycker jag.

Sen hämtade vi upp Alexandra på skolan, där dagis också ligger, väldigt praktiskt. Vi åkte ner på stan och fikade, sen var Isabell och Gabriella och köpte ett par varsina blinkskor. En för tidig födelsedagspresent från farmor. Sen for de omkring här hemma, sprang och hoppade så det blinkade som bara den ;) Sen var det ju kör också, så den dagen var händelserik för dom. I dag ska de få ta med en kompis hem från dagis, Emmy, så det tyckte dom skulle bli spännande!

   



Jobbat

Nyss hemkommen från jobbet, och det var riktigt kul att jobba. Att känna att man gör något bra - så många tacksamma, och att få träffa lite vuxna människor och att få arbeta praktiskt.  Jag längtar verkligen efter att få jobba i sommar, vet inte ens om jag ska läsa den sommarkurs som jag egentligen vill?

I går kväll - valborg - var jag med Patrik och tjejerna till Håsta och tittade på majbrasan. De blev lite besvikna bara, de hade nog förväntat sig fyrverkeri, och det var det inte så länge vi var kvar.

I dag tog jag mig en promenad, sen strosade jag runt på stan innan jag började jobba. Köpte mig ett par nya sandaler, mina gamla börjar ju ramla sönder och jag kan faktiskt inte komma ihåg hur många år de har på nacken, men många är det. Jag är ju ingen modebloggare, men kan väl lägga upp en bild på dem i alla fall ;)
Var in och inhandlade en present också, de kommer väl snart ;)

  

  

RSS 2.0