Ingen prio

Nej, precis: Jag prioriterar inte alls min blogg för tillfället :) Men, den får väl finnas kvar och så skriver jag väl när jag någon gång får lust, och tid . . . 

Är ju inne i förstudier inför vår C-uppsats nu samtidigt som vi parallellt läser metodkursen. Men då nästan allt fokus går till att förbereda inför uppsatsskrivandet så hinns ej metodkursen riktigt med. Men samtidigt är det ju den vi använder oss av i skrivandet så man kanske får kläm på den också i slutändan. Förhoppningsvis :)

Vissa dagar, som igår, kan jag bli alldeles euforisk när jag läser. Allt faller på plats och jag får en förståelse för både det ena och det andra. Vad saker och ting kan bero på, vad som ligger bakom och vilka utlösande faktorer som kan bidra med olika handlingar. Ja, jag är återigen helt övertygad att jag har valt rätt utbildning, som skönt är då jag snart är klar! Hur skulle det annars vara om jag nu inne i sista terminen kom på; hjälp, vad håller jag på med?

Med fokus på kvinnomisshandel läste jag bland annat igår om att förstå förälskelsen hos kvinnan inför mannen, hur hon kan överge sig själv "enbart" för att försöka bli älskad av mannen. Och då jag läste vad Erich Fromm hade skrivit om förälskelse och kärlek så kan jag verkligen förstå vikten av att verkligen kunna älska sig själv helt och hållet innan man kan älska någon annan. Något som jag inte har gjort förut, inte kunnat utveckla heller under mina förhållande men nu, efter ett par års förhållande med mig själv har jag lärt mig att göra det. Fullt ut, tror jag, som det känns nu i alla fall och jag hoppas att den kärleken håller i sig :)

Den mogna kärleken kan ses som en förening på basis av bevarad integritet och individualitet i motsats till den symbiotiska föreningen som innbär bundenhet och beroende, att fly ensamhet, isolering och särskildhet genom att integrera sig med en annan människa (Fromm 1956)

"Därmed kan tolkas att det egna jaget i lika hög grad måste vara föremål för den egna kärleken som någon annan person, d.v.s. om en individ är mäktig produktiv kärlek så älskar denne också sig själv. Om en individ "endast" kan älska andra kan denne i verket inte älska alls. Självkärlek innefattar omsorg, respekt, ansvar och insikt mot den egna personen och utgör motsatsen till själviskhet". Detta är taget direkt från en uppsats och för mig föll det verkligen på plats, direkt. Det är ju så det är, tänker och tycker jag i alla fall :)

Nej, nu åter tillbaks till mitt "forskande" :)  Kände jag måsta bara delge mig lite ;)

Kram



P.s. Ska försöka återkomma någon dag och dela med mig lite av min Parisresa :)


Marknad och så

Ja, i helgen var det den årliga marknaden. Jag och tjejerna strosade runt och kikade på lördagen. Naturligtvis så var det bitvis packat med folk så det gick knappt att röra sig överhuvudtaget. Handlade väl lite smått och gott och tjejerna åkte någon karusell, sedan avslutade vi med att äta pizza på Medelhavskällaren. En mysig dag som avslutades med Änglagård 2 och lite gott. Söndag jobbade jag på Tunbacka, länge sen jag var där överhuvudtaget och nu var jag dessutom på ett annat plan än "mitt vanliga" men det gick bra och var riktigt kul faktiskt. Var väl tur jag fick jobba en dag så jag genom det kunde finansiera marknadsbesöket dagen före :)

Ja, mycket är det nu som vi ska lära oss och mycket som ska sökas och planeras. Jag och min skrivkompis, Maggen, har bytt tema i vår uppsats. Har frångått Bemötandets betydelse till Kvinnomisshandel i stället. Fanns tyvärr inte så mycket att tillgå i tidigare forskning om bemötandet inom det sociala arbetet, kvinnomisshandel finns det ju däremot en hel del om. Intressant det också när man väl sätter igång, att få en förståelse för detta. Varför de stannar kvar, vad man som kommande professionell socialarbetare kan göra för att stärka dem så att de kan lämna sina destruktiva förhållanden. Och tyvärr så är det ju mycket mera vanligt förekommande än vad man kan tro.

Nej, nu är det filmtajm :D

Kram






Back to school

Ja, då har det satt igång igen då, 150% ska vi läsa under september och oktober så då behöver man ju inte fundera på vad man ska göra då :) . Nåja, det känns ganska bra för tillfället och jag känner mig lugn som jag ofta tidigare inte gjort. Tycker att jag har kommit in bra i pluggandet, tycker att jag nog har en bra förståelse och inte är så j-a dum som jag många gånger har trott mig vara. Har utvecklat skrivandet bra också och det känns verkligen bra. Ska nog klara av den här terminen också, förhoppningsvis.

I lördags firade vi min och Andreas födelsedag i förväg, alla barn var här utom Susanne som är på semester på Mallorca. Det är så kul när vi kan träffas allihopa och umgås. Bara synd att jag har så litet men konstigt nog lyckas vi få plats på något sätt ändå. Men jag vill ha ett hus! Snart! Där jag får lugn och ro, där jag kan gå ut och lyssna på fåglarna och gärna ha utsikt över vatten. Där jag får pyssla på för mig själv, åt mig själv. Där det finns plats och utrymme, där jag kan bjuda hem mina barn och folk utan att vi ska behöva sitta och ligga ovanpå varandran, nästan alltså ;) Där det finns en stor kyl, stor frys, diskmaskin och två toaletter. Jag ber, och jag hoppas att det snart ramlar ner ett nånstans ifrån :) Men, jag ska inte klaga heller då jag egentligen för att bo i lägenhet faktiskt bor bra. Jag kunde sitta på 8:e våningen uppe på Håsta också utan möjlighet att "bara" gå ut. Men, en dag så . . .

Patrik jobbar ju sjudagars nu och det innebär att vi har barnen varannan vecka vilket vi inte har haft sedan vi separerade. Detta innebär att jag får barnledig vardagstid och helgtid=ledig tid med barnen vilket jag har längtat efter, båda delarna. Det är första veckan som jag är själv nu men helt klart är det stor skillnad att ha barnlediga vardagar och veckorna blir heller inte så uppstyckade som det har varit annars: måndag-torsdag plugg och barn, fredag-söndag barnledig, ledig eller jobb. Men tyvärr så blir det nog inte så lång tid, september ut är det sagt sen lär nog Patrik få gå tillbaks till fyradagars igen. Men, en månad i alla fall. Känns faktiskt lyxigare att ha fri tid på vardagarna, eller också är det att det är nytt. Men, det är som det är och det är bara att gilla läget då man inte kan styra alltför mycket över sitt jobb. Nej, nu ska jag sätta igång och plugga!

Kram








RSS 2.0