Valborg

Ja, då var det valborgsmässoafton då. Undrar om man ska hitta på något i kväll?

I natt har jag sovit som en stock, och det behövde jag nog efter en intensiv vecka. Känns i kroppen som jag har kört hårdträning, men det har jag inte ;) Har ju tagit mig "semester" i från det - eller: jag har känt att kroppen har behövt vila på så sätt, men kanske på söndag?

Nej, nu ska jag ta och städa av lite, dammsuga upp några hekto grus och sen ska jag ta och sätta igång och skriva på min första individuella . . .

Trevlig valborg på er!

jaa . . .

Kurslitteratur, gruppuppgifter, individuella uppgifter, gruppövningar, rollspel, föreläsningar, seminarium . . .

Körer, utvecklingssamtal, sura barn, brustna hjärtan (inte mitt), och allt annat som hör vardagen till . . .

Livet är ett pussel ? Kommer den sista biten, eller blir det kanske aldrig någonsin färdiglagt ?

En sak vet jag i alla fall att nu är det inte alltför långt kvar tills det är sommarlov - från studier (om jag inte ska läsa en sommarkurs) och jag ser fram emot att få jobba! Jobba! Och att få träffa vuxna människor, människor som kanske ger mig någonting? Jag vet inte, men jag hoppas . . .

Kram alla <3

Trevlig helg

Har haft en trevlig helg trots att det kändes trögt i fredags ;)

I går tog jag och Patrik med oss Isabell och Gabriella ner till Iggesund och badade. Såg i HT att det var sista lördagen de hade öpppet innan sommaren. Och vi har inte tagit oss i kragen och varit i väg och badat med dom i något badhus sen vi flyttade hit. Och det är snart två år sen. Visst, vi har varit och badat i havet och i Loos, jag har varit på Fjärran höjder i Gävle men här i Hudik har vi inte varit i väg. Dels så är ju inte Hudiks badhus alls anpassat till så små barn, det finns ju enbart en stor bassäng där och dels vet jag inte riktigt vart tiden tar vägen? För det är ju faktiskt inte långt till Iggesund (1 mil) och sen ska de tydligen ha ett fint badhus i Söderhamn också och dit är det ju bara 5 mil också. Men kul hade de i alla fall, lite försiktiga från början naturligtvis men sen blev de tuffare och tuffare och ville aldrig åka hem. Alldeles lagom stor barnbassäng var det med rutschkana, och väldigt lite folk som skönt var. Det var även skönt för dom att inte Alexandra var med (hon är i Gävle), att de fick göra något med oss själv för en gångs skull. Sen åt vi pizza i Iggesund innan vi åkte hem. Inte ofta man är till Iggesund precis ;)

Sen tog jag bussen till Ljusdal på tjejfest. Några tjejer som hade tagit initiativ till denna och anordnat det på Solhuset. Verkligen bra fixat: snacks, vin, vegetarisk buffé, kaffe och efterrätt, levande musik och lite olika aktiviteter. I priset (som var otroligt lågt) ingick även en aktivitet som var valfri: nagelfixning, sminkning eller "spåning". Jag tog spåning naturligtvis, och tror att det jag fick till mig gör att jag inte anser det nödvändigt att boka in en medial vägledning som jag har varit på väg att göra, men tycker jag har lite tidsbrist i denna kurs. Alldeles klockrent som vanligt! En kompis till mig provade på det för första gången och kom därifrån med gåshud och var alldeles till sig och skulle ringa direkt på måndag och boka in en tid ;) Ja, intressant är det i alla fall (tycker jag då) . Lite tävlningar och tipsrunda fanns också, även några som visade lite saker som Me&I kläder, Aloe vera produkter och sexleksaker ;)  Hade sängplats om jag ville, men kände för att vakna upp i egen säng så då var det bara att ta sista bussen hem 23.30, men jag kände mig ändå ganska nöjd. Lite lagomt!

Boken som jag tyckte mörklade helgen var riktigt intressant, annars tycker jag att feminism absolut är ett nödvändigt och bra perspektiv på mycket i samhället, men att det lätt kan gå till lite överdrift men denna bok var inte så "feminiserad" som jag trodde utan mycket tänkvärda aspekter att ta till sig.

I morgon ska vi ha gruppövningar inom vår grupp, för att se vem vi och de andra är i gruppen ;)


 

  

 

 


Huvudvärk

Infektionen som finns i min kropp vill inte alls släppa taget. Jag som praktiskt taget aldrig har huvudvärk har nu upptäckt att jag också har ett huvud att ha ont i ;)  Lurade i alla fall iväg Alexandra till skolan i går med löftet att hon kunde gå hem om hon inte orkade, men  det hade då gått bra i alla fall. Och jag zonterapeutar mig själv så gått det går och i går kväll gjorde jag qigong, för första gången på väldigt länge. Får väl försöka ta till det man själv kan få se om den vill släppa nån gång.

I morgon ska jag till Ljusdal på tjejfest, ska i alla fall åka dit även om jag inte är på något partyhumör. Kul kan det bli i alla fall ;)

Annars ska jag ägna helgen till denna spännande bok, då jag inte har haft så bra framförhållning i denna intensiva kurs så att jag har förstått att det är den vi ska ha seminarium om på tisdag, och måndagen är uppbokad för gruppövningar. Ja, ja, det blir säkert bra :)



Nu ska jag ta och trotsa kroppen och ta mig en promenad (har varit väldigt passiv den sista tiden), ska gå förbi Kompaniet och hämta mitt schema för sommaren.

Trevlig helg och Kram!

Mera jobb

I går ringde de från rekryteringsenheten på kommunen, jag hade ju sökt hemtjänsten i första hand men nu har jag ju fått jobb som tur är. Väntar på att de ska höra av sig från Kompaniet så jag får schema för sommaren, vet ju i alla fall vilka veckor jag ska gå på schema och sen kan det ju bli något extra också. Har fått perfekt läggning på veckorna den här sommaren också, slutar precis så jag kan skola in tjejerna på sitt nya dagis innan min skola börjar.

Alexandra är fortfarande hemma från skolan och är inte särskilt pigg, inte jag heller. Men i går eftermiddag hämtade vi upp tjejerna på dagis och var på stan så de fick handla lite nya sommarkläder. Lite yr blir man i huvudet när tre stycken ropar från ett varsitt håll på något man ska titta på ;)  Alexandra hittade väl mest som vanligt, samtidigt är väl hon den som har vuxit ur en hel del. Det vi plockade ur för ett tag sen hade hon faktiskt haft nåt år så det är ju inte konstigt om hon har vuxit lite sen dess. Sen blev det pizza på Amandas innan vi gick och matade fåglarna vid Lillfjärn.

Nu ska jag läsa - föreläsning på eftermiddan!


Vårfin bil

Måndag igen!

I fredags kom Carola och hälsade på, det var ju trevligt! Vi hade pratat om förut att vi ev. skulle gå på Texas och äta men vi bestämde innan hon kom  att inte göra det. Tror ingen av oss hade någon större lust, ork eller råd. Men på fredag eftermiddag kände jag ändå en stark känsla av att gå ut och äta så vi strosade ner på stan och kikade lite och det blev 49:an till slut. Har aldrig besökt den restaurangen förut men det var helt OK.

På lördagen tog vi en promenad, gick och kikade lite sen premiärgrillade vi på lördagkväll. Och det är ju alltid lika gott! Älgkött blev det den här gången, är också helt OK att grilla bara man lägger det i marinad ett tag i förväg så att det mörar på sig lite. Sen baconinlindad halloumiost är något som verkligen är gott att lägga på grillen ;)

I går bytte jag och Patrik till sommardäck på våra bilar, jag bytte ett på min egen för att "hålla kunskapen" vid liv, om det skulle bli punka nån gång. Har ju fått det en gång i mitt liv, då stod jag handfallen, men behövde inte stå och fundera många sekunder innan en karl dök upp och frågade om han skulle hjälpa mig. Det var snällt och välbehövligt den gången men så bra att kunna klara av det själv. Sen tog jag och städade ur bilen invändigt och var ner på OK och tvättade den utvändigt också. Så nu känns den 22 år gamla bilen ny och fräsch igen :)

I dag är Alexandra hemma från skolan och är hängig, tror vi alla här hemma har varit lite hängiga ett tag, utan att vara liggande. Men man hör så många som är sjuka runt omkring så man ska ju vara glad att man är på benen i alla fall och orkar göra det nödvändiga. Om man inte orkar träna eller har världens livslust för tillfället får man väl acceptera - det kommer :)

Kram

Firat

I onsdags körde jag genom McDriven och köpte med mig en varin McFleurry hem. Tyckte det var värt att fira att jag har fått nytt sommarjobb. Tjejerna tyckte att vi också kunde fira att de skulle börja på nytt dagis till hösten ;)
Så det gjorde vi också. Har ju vetat om ett tag att de med nästan all säkerhet kommer att få plats på Västanvinden till hösten, men har inte talat om det för tjejerna förrän häromdan.  Dit sökte jag när vi flyttade hit, men det fanns ingen plats då. Förra hösten skulle de ha kommit in men syskonförtur och mindre grupp p.g.a. barn med hörselskador gjorde att det inte blev så då. Men nu pratade jag med dom för några veckor sen, och de står först i kö. Vilket gör att vi kan gå till och från dagis, slipper skrapa rutor och sopa snö från bilen och slipper åka genom stan mornar och kvällar oftast i den värsta rusningstrafik. Härligt! Men trots att det känns skönt och så mycket lättsammare är det samtidigt lite vemodigt, både jag och tjejerna trivs så bra med både barn och personal på Kålhagen så det känns ändå lite sorgligt att lämna dom. Men, Västanvinden är omtalat att också vara ett väldigt bra dagis, och om vi bor kvar, så ska de ju ändå börja där i förskoleklass nästa höst och då har de ju ändå fått acklimatisera sig där ett år före och har fått lära känna några andra kompisar före skolskart. Ja, det blir nog bra . . .

Allt tycks bli som man tänker sig :)

Idag kommer Carola, hon ska äntligen utnyttja sitt presentkort på reflexologi som hon fick förra sommaren i födelsedagspresent ;)  Och i morgon ska vi nog premiärgrilla, gott!


Glad!

Varit på föreläsning på förmiddan idag, en bra föreläsning ;) Och det kändes bra att jag hade grundat med boken, och nu är den utläst! Härligt, nu kan jag ge mig på Gruppsykologin i stället.

I dag ringde de från Kompaniet och erbjöde mig sommarjobb: Ja, tack, det vill jag gärna ha, sa jag. Jag har verkligen känt sen jag var på intervju i förra veckan att jag ville ha det. Inte bara det att det är så mycket lättare fysiskt utan även det att jag får erfarenhet inom missbruk som jag inte har med mig, och att jag förhoppningsvis har användning av det jag har läst. Förhoppningsvis utvecklande på sitt vis. Jag får ju jobba med människor, fast på ett annat sätt. Även ett plus att jag kommer in mig i kommunen på ett annat sätt också än på Tunbacka, jag ska ju även ut på praktik till hösten och har kryssat i Socialtjänsten i första hand, barn- och familj, och enligt "chefen" på Kompaniet så hade även den enheten kopplingar till Kompaniet, och naturligtvis är det ju så.
Jättekul i alla fall, trodde inte alls att jag skulle känna mig så glad och lättad över det erbjudande, men det gjorde jag. Tack!

Nästan återställd

Ja, idag kan jag väl nästan räkna mig som nästan återställd efter magsjukepärsen. Utökade morgonpromenaden sen gårdagen men flåsade fortfarande, men det kommer väl ;)

Läser om organisation och ledarskap - och snart har jag plöjt mig  igenom den drygt 500 sidor långa boken, tack! Så jag får ge mig in på något intressantare. Men ett litet hum har jag väl ändå fått ändå om omstruktureringar och olika perspektiv på dessa. Har faktiskt suttit ute och läst en stund både i går och idag och det är ju så skönt. I går fick jag till och med ta av mig strumpbyxorna annars hade mina ben brunnit upp, idag fläktade det på bra så då gick det att behålla dem på ;)  Har kollat vädret inför helgen, hade ju lite lust att kanske grilla på lördag, årets första, men vi får väl se. Vädret gör ju så mycket, bestämmer jag mig i dag att grilla så kommer det säkert snö på lördag och vilken lust har man då att stå ute och vända på några köttbitar?




Nu är jag helt återställd igen, känner jag ;)  Min mage reagerade direkt med att bli riktigt sugen då jag var ut och letade bilder på grillat, härligt! Jag som trodde i söndags att jag aldrig skulle vilja äta igen ;)


Vår

Nu ser det ut som våren äntligen har kommit! Med allt vad det innebär: sol, fågelkvitter, snösmältning och grushögar i hallen, urväxta kläder . . . .  Alexandra kom hem i går kväll och funderade vad hon skulle ha för skor idag? Sa att hon fick gå upp på vinden och leta fram sina joggingskor sen förra året, men dom hade hon ju naturligtvis växt ur. Så då blev det bara att ta vinterskorna tills det finns tid och ork att gå på stan och köpa nya. Som tur var så var jag så pass pigg i morse så jag orkade släpa mig upp på vinden för att leta tag på andra jackor och överdragsbyxor till Isabell och Gabriella. Väl där uppe upptäckte jag att jag hade glömt nycklarna, bara att gå ner och hämta dom då. Sen när jag väl kom ner för andra gången kände jag mig som 90 år! Efter en lång vinter och inte någon större antydan att våren har varit riktigt på väg så har jag inte varit något förutseende och tittat över vad barnen behöver nytt av. Sen kommer den bara över en helg, och då står man där. Men det är ju inga problem när man bor som man gör, fem minuter så är man nere på stan. Och att de får gå i vinterskor, eller lite för små jackor ett par dagar till gör absolut inget.

Ja, jag är ju på benen idag, men ack, så matt! Åt frukost men sen hade jag nog helst gått och lagt mig igen. Men var ju tvungen att skjutsa tjejerna på dagis. Sen tog jag mig en promenad runt kvarteret i sakta mak, tänkte jag skulle få lite frisk luft och solljus. Och jag kände mig faktiskt lite piggare. Torkade till och med av ett par stolar på uteplatsen så kanske man kan sitta där och läsa lite om dagarna. Det är sådana här gånger man verkligen uppskattar att få vara frisk och ha det bra. Vad värdefullt det är. Det är så lätt att glömma bort i vår hektiska vardag. Tänker tillbaks på alla gånger jag har gått gravid - hur har jag orkat? När man mår som sämst de första månaderna och inte vill berätta det, försöker hålla god min trots att man är så jävla trött och mår så illa så man funderar hur man har kunnat försatt sig i den situationen (igen)? När man ska ta hand om hem, familj, småbarn och ett jobb. När man knappat har haft energi till att tagit hand om sig själv ens! Men det glömmer man, och tur är väl det ;) I alla fall tror jag att man lite oftare ska sätta värde på att få vara frisk.

Ha en bra dag och njut av våren ;)








Magsjuka

Har legat i en jävla magsjuka sen i natt någon gång - uppdaterar när jag känner mig levande igen ;(


Helg, igen!

Hann knappt hem från anställningsintervjun i onsdags förrän chefen på Tunbacka ringde och frågade om jag ej tänkte jobba hos dem i sommar! Talade om läget, och att jag inom omsorgen hade valt att kryssa i hemtjänsten som första val, och Tunbacka som andra. Talade om att jag tyckte det var tungt, många tunga personer och att många andra tyckte fyran var det tyngsta planet på hela Tunbacka. I alla fall så skulle jag inte bli utan jobb om jag ville ha, de ville gärna ha mig dit och jag skulle få välja hur mycket jag ville jobba. Det låter ju bra, sa jag skulle höra av mig i mitten på nästa vecka då jag vet mer.

Har väl kommit in lite i min nya kurs i alla fall, men intresset och motivationen har inte infunnit sig - får väl hoppas det kommer. Kanske har igen det sen genom att jag började med en bok på 500 sidor, och jag sneglar på böckerna som ligger på sidan av skrivbordet som ser mer intressant ut, men jag ska ta mig igenom den här först. Har ju även valt sommarkurser till sommaren, en i ungdomssocilogi som jag är intresserad av men samtidigt så vet jag inte, det är så skönt att få ledigt från studierna också. Och sen när jag väl får ett jobb kanske? det går att klämma in någon kurs på sidan om för mitt eget intresse och utvecklande skull. Men, vi får väl se . . .

Rebecca har faktiskt varit hemma mycket den här veckan under påsklovet och det har ju varit trevligt! Även om jag inte har kunnat varit så sällskaplig. Vi var i alla fall iväg och tränade igår eftermiddag och sen beställde vi hem pizza. Idag skulle vi gå ut och gå på morgonen, men då orkade inte Rebecca ;) Så jag fick gå själv! Men det är jag ju van vid. Nu ska jag ta och sy lite nya gardiner, så de är klara när jag får lust, ork och tid att ta och putsa lite fönster.

Trevlig helg!



Läntar efter vår och sol, hittade en härlig bild på mina "små" när de kryper i vårgräset deras första vår - 2001

Och snart dyker det upp två till små i "vår" familj, tänk vad små man ska tycka de är då nu när det är så länge sen jag själv hade smått. Spännande och roligt!

Ny kurs

Ja, då har terminens sista kurs kört i gång; Organisation och ledarskap i socialt arbete. En mycket intensiv kurs som jag inte har någon erfarenhet eller kunskap alls om, men det kommer säkert bara jag börjar läsa lite. Det brukar ordna upp sig. Hade heldag i Gävle igår med kursintroduktion och verkligen en rivstart på kursen vill jag mena. Vi blev tilldelad ett case som vi idag skulle göra problemformulering på och ha seminarium över i morgon; innan det inte ens är meningen att vi ska ha hunnit börja med kurslitteraturen. Men, men . . .

Tog tjejerna med mig till McDonalds och åt middag där i går kväll när jag kom hem. Sen är det SÅ skönt att få komma hem och slippa börja med matlagning och sen disk!

Har varit på anställningsintervju på Kompaniet i dag,  ett behandlingshem här i Hudik, får väl se om det blir nåt, verkade i alla fall intressant. De skulle i vilket fall som helst höra av sig i början på nästa vecka.

Nu ska jag sätta igång och börja läsa, på se om jag kanske börjar få någon förståelse för vad det är vi ska lära oss ;)

Trött

Nu är påsken snart över, jag är hemkommen från Borlänge och har även hunnit jobba natten som var.

Har haft en trevlig helg i Borlänge hos min syster, föutom den sura konduktören som jag träffade på tåget mellan Gävle och Borlänge. Han upptäckte att mitt CSN-kort hade gått ut 100331, alltså dagen före och mitt giltiga kårkort ville han alls inte se. Jag fick betala fullt pris, vilket var 155:- för en sträcka på 10 mil (hade jag fått studentrabatt hade det "bara" kostat 110:-), jämförande med 85:- på sträckan Hudik - Gävle som då är är 13 mil. Men det var bara att betala och se glad ut, vad denna sura gubbe! fick heta i mina tankar ska vi inte tala om ;P
Ett samtal till CSN blir det i alla fall till veckan för att få höra var mitt giltiga kort har tagit vägen!

Långpromenader i det fina vädret har det blivit, dock i lånade och för små skor, (kan ju inte dra hur mycket som helst med sig på ett tåg), vilket resulterade i en inte alltför fin blåsa på min lilltå, och den gör väldigt ont! Kan ej förstå hur jag med mina Kalle Anka fötter kunde klämma in mig i smala pumps när jag var ung? Skulle aldrig utsätta mig för något sådant nu. Badat i deras utebad gjorde vi också två kvällar, jättehärligt att sitta där alldeles nere vid sjön och se solen gå ner. På lördag var vi in till Falun och kikade lite i affärer, sen bjöd syrran på lunch på en Texmex-restaurang. Sedan var vi till Björn och Emma och tittade hur de bor, de köpte ju en gammal kyrka för ett par år sen som de håller på att renovera. Annorlunda, men absolut fint!

Tog tåget hem i går eftermiddag, och i natt har jag jobbat natt för första gången. Suttit vak, det var väldigt lugnt, har väl avverkat några tidningar, läst klart en bok, löst korsord, filosoferat, raderat några hundra sms på mobilen . . . Men när klockan blev 4.30 så kunde jag varken läsa eller tänka, satt bara och tittade rakt ut och visste nog knappt var jag var någonstans. Blev ju bara lite slumrande på tåget i går så i stort sett så hade jag ju varit vaken sen 8.00 söndag morgon. Men det gick över, och lyckades väl  i alla fall sova tills över 10, sen låg jag i någon dvala tills klockan 11.30 då jag gick upp och åt frukost. Lika bra att vara trött i kväll, försöka komma i säng tidigt för i morgon bär det av till Gävle kl. 7, heldag med kursintroduktion på den sista kursen för den här terminen ;)


       



Påsk

Har haft en lugn vecka. Måndag och tisdag skrev jag färdigt version två av min individuella, skrev reflektionsuppgiften och fyllde i kursutvärderingen så nu är halva min utbildning avklarad! Härligt!
Om jag får godkänt på uppgiften vill säga, men det hoppas jag! Men, man vet aldrig har jag upptäckt under denna tid. Men jag tycker i alla fall att jag är värd ett E i alla fall!

I går var jag och fick mig en helkroppsmassage - välbehövligt efter veckor framför datorn. Fick ju presentkort av Patrik i julklapp så nu var ett bra tillfälle att utnyttja det! Var och tränade nu på morgonen, upptäckte på mitt träningskort att det var hela 17 dagar sedan sist, i och för sig har jag gått på gympapass, men ej då tränat på gymet och det kändes verkligen. Men det är ju perioder som det inte passar att komma iväg av olika anledningar, men så bra om det går att underhålla någorlunda kontinuerligt.

Jag ska åka till min kära syster i Borlänge och fira påsken där,  det ska bli trevligt! Hoppas på lite sol i alla fall, det behöver vi ha nu tycker jag efter en ganska grå och tråkig period.

Glad Påsk på er alla!

  

RSS 2.0