Bara plugg

Ja, jag gör väl inte så mycket annat än att pluggar. Har väl tillbringat en stordel av tiden nere på c.u.l, men nu är vi färdiga med vår gruppuppgift så nu kanske det blir lite mer tid till att läsa böckerna istället ;)

Har gjort adventsfint här hemma, jag åker ju till Gävle i morgon så då vill jag ha fint när jag kommer hem:) Nu var det ett tag sen jag var ner. Javisst, jag har varit ner en gång i veckan i flera veckor under förra kursen men inte ner och hälsat på mina barn. Har bokat bord på Mezopotamya -  en medelhavsrestaurang - på lördag kväll, så det ska bli kul. Sen är det ju julskyltning och invigning av bocken. Glömmer aldrig för några år sen när jag var nere i Gävle och var barnvakt åt Miel. Carola var ute på krogen och ringer ganska sent till mig: "Mamma, titta ut! Bocken brinner!" Och hur skulle jag se det trodde hon? Jo, genom att öppna fönstret och titta inåt stan. Men det var ju det att då bodde hon längre ifrån "bocken" än vad hon gör idag och det fanns inte en chans att jag skulle kunna se den brinnande bocken. På radionyheterna dagen efter efterlystes det en tomte och en pepparkaksgubbe som hade setts i samband med bockbränningen ;D Få se hur länge den får stå kvar i år då?

                                

McDonalds och New moon

Idag var jag lat och orkade inte laga mat, så då fick det bli McDonalds. Fick med mig Patrik och barnen också + Rebecca och Sebastian. Sen var jag, Rebecca och Sebastian på bio, New moon. Den var riktigt bra, tror jag tyckte den var bättre än "ungdomarna" jag hade med mig ;).

Ikväll blir det tidig kväller, ska bara läsa för tjejerna nu sen ska jag också krypa ner, go´natt!

Seg

Hade en trevlig kväll igår, men idag är jag lite seg!

Vi bjöd Mats och Liselotte på mat; grekisk sallad, souvlaki med klyftpotatis och tzatsiki och sedan glass med färska hallon, chokladsås och cashewnötter till efterrätt. Det var gott! Trevligt att träffa Mats och Liselotte, det var ett tag sen. Dock blev det väl lite för mycket vin, men, men, det är väl sånt man får ta ;) Får väl finna mig i att vara seg i dag. Nej, nu ska jag gå in och äta lite frukost!

Rapport

Jag fick faktiskt en lugn kväll efter 22.00, då min granne drog vidare, tack!

Nu ska jag ta mig en långpromenad och få mig lite sol. Det är inte ofta den har varit synlig de sista veckorna. Så det är bäst att passa på. Sen ska jag åka och hämta ett paket till Rebecca (få se om hon kan hålla sig från att dyka upp i helgen och hämta tröjan som hon har beställt ;) ), ska nog även åka på Lekia och titta på en "dator" åt tjejerna i julklapp. Det ska ju börjas i tid ;D , nej, men faktiskt så tror jag nog att det kanske kan vara en bra "leksak" där många olika funktioner fanns; bokstäver, siffror, ord, engelska.......

I alla fall så klarade jag förra tentan, Socialrätt II, det var skönt! Nu har jag sju avklarade kurser, och bara två år kvar;)

Ikväll ska jag och Patrik bjuda Mats och Liselotte på mat, men vi ska hålla till nere hos Patrik - han har ju lite större kök än mig. Ett grekiskt tema blir det, i höstrusket - det kan man behöva ;)

Trevlig helg!

                                              

En lugn och skön fredag (förhoppningsvis)

Haft en lugn och skön dag. Tog en promenad i morse, sen har jag städat lite. Och pluggat förstås. Men nu hör jag mina grannar drar igång igen. Direkt de drar på musiken blir jag irriterad - men det behöver ju INTE betyda att det blir fest igen, de kan ju faktiskt bara spela lite nu, och de kan ju gå vidare. Men - de kan bli kvar också och föra ett jävla liv i detta lyhörda hus! Men nu har jag kollat upp numren, är det livat efter kl. 23 ikväll kommer jag att ringa direkt. Ja, jag vet att jag har varit lite känslig ett tag, men när man har grannar både under och över som inte verkar kunna visa hänsyn och verkar tro att det är bara de som bor i huset lär man ju ryta till och visa att det faktiskt är fler som bor här också ;(  Men, men, vi får väl se............... återkommer med rapport i morgon ;P


Nu ska vi se....

Nu har jag fått svar från "blogg" om varför min text blir ihoptryckt. Så nu har jag åtgärdat det som de trodde var anledningen så vi får väl se vad som händer när jag har skrivit färdigt ;)

Idag har jag haft heldag på c.u.l., på förmiddan hade vi föreläsning över Mäns våld mot kvinnor, det var jättebra och en jättebra föreläsare. Eftermiddan jobbade vi vidare med vår gruppuppgift, det gick väl inte alltför bra, Kajsa började blöda näsblod som inte ville sluta så Sara fick skjutsa upp henne på sjukhuset. Vi får väl göra ett nytt försök till veckan ;)

Har varit och tränat ikväll, det var ovanligt mycket folk där och varmt! Men skönt i alla fall när man kommer hem och får hoppa i duschen.  Nej, nu ska jag krypa ner under täcket, go´natt!

Grått och trist

Usch, vilket tråkigt väder det är, men det är ju november också! Jag längtar efter sol och härligt kalla, friska dagar. Bara pluggar förstås! Har inte så mycket att komma med ;) Väntar på att tentaresultatet ska läggas ut på Socialrätt, spännande att se om man klarat sig! Vet inte vad det är för fel på min blogg, det går ju inte att dela upp texten!?? Är det bara jag som har det problemet? Vilket fall som helst är det frustrerande! Kan inte kopiera bilder och lägga ut heller ;(

En regnig söndag

Usch, vilket tråkigt väder det är! Så grått och trist, idag har jag haft fönsterlamporna tända hela dagen + ljus. Men det är ju lite skönt att vara inne och mysa också! Hade precis somnat inatt när de drog på musik "där nere" så jag flög upp ur sängen och in till datorn, startade den och lyckades få tag på numret till grannen. Ringde och bad att de skulle sänka och han bad så mycket om ursäkt och tyckte det var bra att jag ringde. Inte för att jag tror att mitt samtal dämpade dem så mycket, men jag kröp ner i sängen igen, stoppade i mig fyra (maxdos) Valerina Forte och la kudden över huvudet (öronproppar sover jag alltid med) och lyckade då somna om i alla fall. Idag tog jag mig en sovmorgon, tyckte jag behövde det. Jag bara väntar på att min önskan ska gå i uppfyllelse snart: Att mina pengar som jag har bett om ska komma snart, så jag kan bygga mig/köpa mig ett hus. Ett hus där jag har plats för mig, mina barn och barnbarn när de kommer och hälsar på. Ett stort kök med plats för många. Gästrum och gästtuga. Och där det är lugnt och skönt, där jag kan gå ut och sätta mig och lyssna på fåglarna. Där jag slipper höra bilar och grannar hela tiden. Inte långt ifrån stan, vill ändå ha den närheten. Jag bara väntar...... Men fakta är att jag trots mina ibland störande grannar och all trafik trivs i min lägenhet. Den är fin och charmig på sitt vis, bra läge (förutom den hårt trafikerade vägen) och jag har jättefin och härlig uteplats, och barnen har studsmattan och lekstugan bara utanför köksfönstret. Och en tvättstuga bara en trappa ner som aldrig är fullbokad. Så absolut så ska jag bo kvar här så länge jag inte har råd att skaffa mig ett hus, skulle aldrig vilja byta bort den här lägenheten mot en annan. Och förhoppningsvis så ska fönstren bytas ut till våren mot bullerdämpande sådana och det ska tydligen göra stor skillnad, så det hoppas jag blir av! Färdig klagat! Min klasskompis Kajsa och hennes man tittade in på en fika idag, det var trevligt! Annars har jag tagit mig igenom MI-boken, strykit lite och varit och tränat. Det gick riktigt bra och det är ju så skönt, efteråt. Nu skulle jag viljat haft en bra roman och krypit ner i sängen med. De senaste veckorna har jag enbart läst studielitteratur och en hel del böcker om personlig utveckling - nu vill jag ha en bra roman! Men jag får väl vänta till onsdag när vi ska på biblan igen. Go´natt då! P.S. Vet inte vad det är med bloggen? Jag delar upp texten i bloggen, men sen när den publiceras så är den ihoptryckt och svårläst!

Buh

Nu är ju snön borta! Det var ju så ljust och fint. Och idag har det varit så grått och trist, regn och blåst. Var på stan en sväng på förmidda´n, köpte lite mer garn till mormorsrutorna och en till julklapp. Sen har jag jobbat till kl. 21.00. Innan jag gick hem gick jag ner i friskvårdsrummet och satt mig i massagestolen en stund, det är så skönt. Fest i huset igen ;, denna gång våningen under, hoppas de drar vidare snart. Börjar bli lite för ofta, förra helgen var det ett jävla liv i våningen ovanpå. Mitt tålamod börjar tryta! Man kanske lär ringa sina grannar först innan man bestämmer sig att jobba om helgerna, höra vad som är på gång - om man får sova eller inte. Eller så kanske man ska börja jobba natt? Go´natt!

Njut...

Denna låt spelades under programmet Trädgårsfredag för ett par veckor sedan och jag blev så berörd och betagen, letade halvt ihjäl mig på Svt, Spotify och hittade den till sist på Youtube - den är bara SÅ vacker...

Fredag den 13:e

Idag är det fredag den 13:e, en hemsk dag för alla skrockfulla. Även Christians namnsdag, ringde och grattade han i morse. Anser väl inte att namnsdagar är något speciellt att fira, men kommer jag ihåg dem så kan jag ju gratta i alla fall.

Städning och pluggning har stått på schemat idag, håller på att plöja mig igenom MI-boken som vår gruppuppgift ska utgå ifrån. Riktigt intressant! Och faktiskt så är det så - på gott och ont - att denna utbildning kan även ses som en utbildning i personlig utveckling - om man tar tillfället i akt och arbetar med sig själv parallelt. I slutändan tror jag att man har mycket att vinna på det.

Nu ska jag gå in och ta mig en kopp kaffe och skrapa fram en miljon på min trisslott (då ska jag bygga/köpa mig ett hus) ;D

Trevlig helg!

Vaken än :)

Nu är klockan 22.30 och jag är fortfarande vaken ;) Men ska ta mig i kragen och gå och lägga mig, försöka hålla fast vid det jag började med. Har väl ett stort sömnbehov just nu och då är det bäst att lyssna på kroppen.

Har pluggat idag, intressant kurlitteratur men den går ju så långsamt, måste ju anteckna också!

Chattade med Carola idag, snart är de hemma igen efter fyra veckor i Indien. De tycker nog säkert det är skönt att komma hem igen. Lite ovant med kylan förstås!

Idag stekte jag strömmingsflundror och gjorde potatismos, bjöd Patrik och tjejerna på middag. Har skrivit en lapp på sån´t som det är sällan  jag lagar nu för tiden. Eller nästan aldrig, vill säga. T.ex. skinkstek har jag inte gjort på flera år. Och när gjorde jag ärtsoppa sist? Bruna bönor? Kålpudding och kålsoppa? Lätt att hamna i nå´t träsk där det bara lagas det som går någorlunda fort och som barnen äter. Jag nöjer väl mig med det.... Men nu ska det faktiskt bli lite gamla godingar där emellan också. Och så  lång tid tar det ju faktiskt inte heller, gäller bara att bestämma sig!

                          
                                                   
                                      
                                      Hittade ett gosigt kort på brudarna, det var ett tag sen.

                                      Go´natt!

Tre veckor . . .

Nu när jag kollade min blogg upptäckte jag att det var hela tre veckor sen jag bloggade! Får väl ta mig i kragen och uppdatera lite då ;)

Som tur och härligt är så har vi även här i Hudik fått snö så det är vitt. För tillfället i alla fall då. Jag hoppas för allt i världen att det blir kallt så den ligger kvar och även att det kommer mer. Jag vill ha vita vintrar! Det blir så rent, ljust och fint.

En ny kurs har dragit igång, och den här känns riktigt bra. Bra uppstrukturerad och intressant studielitteratur.Vår gruppuppgift vi ska fördjupas oss i - MI - motiverande samtal. Och jag tycker samtal är intressant, och ännu mera intressant om man kan avända dessa för att få människor som har problem medvetna om att de själva har en stor potential till förändring inom sig.

Ikväll när Alexandra var på kören var jag och "brudarna" på biblan och lånade lite böcker och ett par filmer. Vi kröp ner i soffan när vi kom hem, tände ljus och tittade på Pippi. Pippi går på tivoli och Pippi i den första snön, och mina tjejer tycker lika mycket om filmerna som jag gjorde när de sändes på tv när jag var sju-åtta år. Vissa filmer blir ju aldrig för gamla. Och både Alexandra, Isabell och Gabriella föredrar "riktiga" filmer före tecknade.

Nej, nu ska jag gå och sova! Har tagit mig i kragen och bestämt att jag faktiskt ska sova mer! Förut brukade jag aldrig komma i säng före 23, och så ska det ju läsas också. Nu har jag faktiskt gått och lagt mig före 22.00 t.o.m. Det känns bra, och jag tror jag har igen den sen. Allra helst nu, den här mörka årstiden. Vi behöver säkert mera sömn på vintern.... Läste något tänktvärt igår : Att vi  kan göra våld på oss själva i åratal, men förr eller senare får det konsekvenser. Och visst är det väl så - och jag tänker på alla människor som ofta sover alldeles för lite, stressar genom livet - aldrig någonsin stannar upp, aldrig har tid. Även mat och motion är väl en viktig del i ett må-bra-recept men naturligtvis ska vi ju även unna oss att njuta ibland!

Go´natt!


                                                             

RSS 2.0