Vinter

Ja, nu har vi ju faktiskt redan vinter - trots att det bara är november. Denna månad har varit fin i år, tycker jag. Inte alls så mörk, grå och slaskig som den brukar vara utan det har varit många soliga dagar med lite snö på marken som har lyst upp det också. Skönt!

Igår hade jag en riktigt, härlig lördag. Ledig, med tid att göra vad jag hade lust med. Några nödvändig saker blev också gjorda, men jag är ju en sån person som har lite svårt att inte utföra något alls en dag. Var och tittade lite på Alexandra som åkte skridskor på Glysis sen åkte vi upp på Gröna systrar som hade julmarknad. En väldigt passande dag att ha julmarknad på, snön fall sakta och det var verkligen stämningsfullt. Köpte lite glögg, Loosglögg från Lotta-boden förstås! Sen blev det teater med Patrik och tjejerna, Den vilda bebin. Hade väl förväntningar utifrån böckerna men jag blev besviken. Tjejerna tyckte heller inte att den var något bra. Den var nog mer lämpad för de mindre barnen för de skrattade i stort sett hela tiden.

Sen blev det en lat lördagseftermiddag i min ensamhet, skönt! Sängen, korsord, bok sedan soffan, film, chips och godis! Idag blir det Sundsvall med Rebecca enligt hennes önskan.



Krogbesök

Ja, nyss hemkommen från krogbesök på Tre bockar. En klasskompis fyllde år häromdan så vi var ditbjudna till henne i kväll på smörgåstårta. Sent om sider vandrade vi vidare till krogen, tog en öl och satt och pratade lite innan jag kände mig ganska nöjd och gick hem. Inget nytt under solen precis :) Glad att jag ej längre är ung!

Go´natt!

Julklapp

Ja, jag var ju inne på julklappar häromdan och faktiskt så var jag och inhandlade en julklapp till mig själv: en helfigursspegel som jag har ställt upp i ett hörn i sovrummet! Ja, då var jag avklarad i alla fall då :)

Igår var Andreas ner på ytterligare ett sjukhusbesök så vi var på Kinarestaurangen och åt lunch, jag har ju mina hemstudier på onsdagar så det passade ju bra. Idag har jag varit på Barn- och familjeenheten och fått lite inblick i deras arbete, intressant det också. Har suttit med en ungdomshandläggare idag och i morgon ska jag vara på barn. Men först på förmiddan så ska jag på föreläsning om Kostens betydelse, skulle tydligen bli bjuden på lunch också. Håller på att läsa en bra bok nu som jag rekommenderar: Dyngkåt och hur helig som helst, härlig och befriande! Ja Susanne, du får ta den när du kommer upp!

Nej, ju ska jag gå upp på vinden och leta gamla sångböcker . . .





Sprutdags

I dag har jag varit med Isabell och Gabriella på 5-års kontroll på BVC. Ett halvår senare i och för sig men bestämde mig till slut efter påpekan till hälsocentralen utan resultat byta till den nya och då fick vi minsann komma ganska omgående. Mätning, vägning, balans, räkning, rita ny gubbe och till sist en spruta i armen. Allt var som det skulle och att ta spruta var heller inget problem, fina pennor fick de också - lysande och fyllda med såpbubblor. Javisstja, det var en stämpel i den också! Sen tyckte jag det var läge att passa på att gå och fika lite så det blev kaffe, festis, chokladboll och bakelse på Dackås efteråt. Sen blev det Kappahl och inköp av en ny, varmare mössa till Isabell. Ett varsitt halsband med rosa hjärtan på hittade de också. Sen blev det dagis för tjejerna och praktik för mig. Ska nu vidga mina vyer lite, torsdag och fredag ska jag få komma till Barn- och familj och titta hur de jobbar. Sen ska jag även få komma till Familjerätten och Familjehem och få en liten inblick i deras jobb också. Hoppas bara att tjejerna klarar sig nu utan biverkningar av vaccinationen. Alexandra tog sin för ett par veckor sen och fick feber redan på kvällen efter så vi får väl se . . .

Go´natt!



Tycker ju att det är kul med bilder, och varför tar man inte med sig kameran lite oftare? Men man ska komma ihåg och det är ändå lite tidsödande att lägga över dessa också på datorn och det är ju så enkelt att googla fram bilder och kopiera :) . Naturligtvis roligare med egna bilder men ibland så får Googles duga de också!


Julklappsdags . . .

Ja, jag jobbade igår kväll och jag känner nog att när jag väl kommer ut i arbetslivet igen - och ska jobba på riktigt, och inte bara "praktisera" - vill jag nog gärna ha ett arbete där jag kommer människorna närmare än vad jag gör bakom ett skrivbord. Tycker om när jag kommer människor nära, när jag får ett bra möte och det är då jag känner att jag har mest att ge. Tror jag. Tycker ju om samtal. Men sen återstår det ju naturligtvis att se vilka jobb som finns den dagen. Men så småningom . . .

Ja, som sagt: det är ju dags att börja tänka på julklappar, och det har jag redan börjat gjort också! Det ligger faktiskt några gömda någonstans. Men så kom jag på, att OM jag ska hinna skicka paket till Bolivia, så måste jag ju köpa färdigt åt dom och skicka snart. Men, jag var in och kollade fraktkostnaden på paket utanför Europa och tyvärr Carola med familj: Det blir inga julklappar i år! I alla fall inte till jul. Att skicka ett kilo kostar 268:- och för fem kilo kostar det 552:-! Så julklapparna reser med mig till Bolivia i mars, det är väl kul att få lite klappar då också? Annars får ni/de skylla sig själva som åkte :) Ja, och bara två veckor kvar sen är det första advent, mysigt!

Trevlig söndag!


Go´morron

Go´morron!

Har sovit så skönt i natt och vad härligt det är att få ligga kvar i sängen och få filosofera, läsa och ej ha någon brådska upp på morgonen. Fast man naturligtvis har en tendens att vakna när klockan "brukar" ringa. Men då vägrar jag vakna riktigt, utan slumrar lite lätt vidare . . .

Måste faktiskt påstå och inse att jag faktiskt gör det bra som klarar av mina studier, trots allt runt omkring mig. Många gånger får jag prestationsångest och känner: Hjälp, jag fixar det inte! Och i denna kurs (praktik) känner jag mig illamående över den jävla forskningsrapporten som vi ska hitta! och utgå från. Eftersom kursen är utlagd över 16 veckor och den endast omfattar 15 veckor så "får" vi en vecka ledigt och denna kan vi lägga var det bäst passar oss. Då skulle det ju vara perfekt att lägga den mellan jul och nyår? Saken är bara den att vår uppgift (utifrån den jävla rapporten) ska vara inlämnad 4 januari! Hur kan man då vara ledig mellan jul och nyår om den ej är gjord före jul??? Ja, ja, jag lär väl fixa det här också, har fixat allt förut men som vanligt känns det som en tyngd. När jag tänker efter allt som ska in, reflekteras och förstås för att sedan prestera bra - som i alla fall inte blir så bra som man trodde - så får jag se det som så att jag gör det bra! Med allt omkring mig som snurrar i vardagen. Det är mycket annat som ska planeras, ihågkommas och utföras som ensamstående med fyra barn. Visst, jag har det så bra, och jag har mina barnlediga helger men då ska det fixas lite annat, tvättas, städas, pluggas - men bara om det är ett måste för att hinna med, jobbas så lite extra pengar kommer in som sätter lite guldkant på tillvaron och så ska man ju ha tid att vara ledig också! Göra det man VILL göra och göra ingenting ska man också göra! Nåja, det blir bra det här! Nu ska jag ta och städa tjejernas rum riktigt grundligt och sen ska jag gå och jobba kväll på Tunbacka :)

Nejdå, jag klagar inte - jag lovar: Jag har det bra och det är självvalt!

Trevlig helg!


Fredag

Ja, då har jag avverkat en till vecka på praktiken. Har till och med haft två egna besök den här veckan, och jag tror jag fixade det bra :)  Har börjat titta över lite studiebesök som jag också ska göra och sen har jag börjat letat efter en j-a forskningsrapport som jag ska utgå ifrån vid en uppgift. Skulle önska att man skulle kunna få ägna sig enbart åt praktiken, men så får det ju inte vara förstås!!!!

Annars rullar det väl på som vanligt, finns inte så mycket tid och ork över för nåt annat. Förra helgen var jag till Loos och hälsade på killarna. Bodde hemma hos Christian och han bjöd mig på mat som han själv hade lagat för första gången! Andreas har ju flyttat till Posthuset i en 1:a så jag var ner och satt upp lite medhavda gardiner åt han, lite mattor hade jag också med mig så det blev riktigt hemtrevligt. Sen var det fulltecknat med att försöka hinna hälsa på alla, men alltid blir det någon kvar. Var på graven och tände ljus också, för mamma och pappa.

Nej, nu ska jag titta på Skavlan, min favorit, synd han är upptagen :)

Trevlig helg!


Våld

Har varit på en givande föreläsning idag om Våld i nära relationer. En professor i kriminologi som föreläste, trots att det är tragiska saker som han presenterade så gjorde han det med en humor så det gick inte att undvika att skratta. Vet ni att det är 80 fall per dag av mäns våld mot kvinnor som polisanmäls? Och att det är 1-2 kvinnor per månad som dödas av sin (f.d.) partner? I Sverige! Gärningsmannaprofilen är en explosiv överkontrollerande typ,  en psykopat eller   en borderline-personlighet. Ja, nog har man väl förstått att det är vanligare än vad man kan föreställa sig, men så vanligt trodde jag nog inte att det var.  Man har väl i fråga om mycket ändå, fast livet har varit tufft i fråga om vissa andra saker, varit förskonad från missbruk och misshandel och eländes elände. Visst är man väl fullt medveten om att det existerar, men på nåt vis ändå så lever man i sin lilla bubbla. Kanske tur det???

I kväll har i alla fall jag och småbrudarna haft myskväll! Onsdag ju! Passade på när det enbart var vi tre hemma för en gångs skull, och jag har ju inte chansen att ha myskväll annars precis när de är hos Patrik på helgerna. Var på OK och hyrde film, åt chips och godis! Nu sover de gott och det ska jag ockå göra! Go´natt!

McDonalds

I kväll blev det middag på McDonalds! Det känns bara så lättsamt och bra att ha möjligheten att kunna få slippa laga mat någon enstaka gång ibland. Att få unna sig det med gott samvete! Happy Meal blev det, kaffe (för mig) och glass till efterrätt, en regnig tisdagskväll i november. Härligt! Ibland kan såna saker uppskattas mer än någonting annat, mer storslaget!

Har haft en bra dag på min praktik, börjar komma in mig lite i arbetet och det känns kul. I morgon blir det heldag med föreläsning om Mäns våld mot kvinnor i nära relationer. Blir säkert intressant, på sitt vis.

Känns lite konstigt: har bara två barn hemma för tillfället. Alexandra åkte upp till Loos igår och Rebecca hade tagit bussen upp idag. Lite ovant, och lite lugnare! Därför ska jag gå och lägga mig nu, kl. 21.30! Händer i stort sett aldrig, men det ska bli så skönt!

Go´natt!

RSS 2.0