Torsdag ;)

Ja, dessa evig rubriker.....

Har egentligen tappat lusten för både bloggen och facebook. Funderar på om jag egentligen ska fortsätta alls eller bara låta det vara vilande kanske? Känner mig inte något skapande eller kreativ alls över huvud taget för tillfället, men det kommer väl...

Den här veckan (och två till) har jag en inneboende här: Sofia. Hon gör ännu en praktik på sjukhuset. Så jag tar tillfället i akt och passar på att utnyttja  detta lite. Som betalning för att hon får bo här så får hon betala med att diska och ibland lägga trötta, sura barn. Men bara för att hon tar dem så går det så bra så! Och jag kan sätta mig i soffan och lyssna på lite skön, avslappnande musik ;)

Snart är socialrätt II avklarad, förhoppningsvis i alla fall då. Tenta nästa fredag, och jag hoppas jag klarar den fast jag inte läst alltför mycket. I min inte alltför glada sinnesstämning känns det ganska tungt att läsa om tvångslagar, LVU, LVM, LPT. Att granska dombeslut och JO-anmälningar om missbruk och barnomhändertagningar. Undrar vad yrke man skulle ha satsat på som enbart innehåller positvia insatser och "biverkningar"?

Snart har skoltjejerna höstlov, men inte jag. Jag lär plugga inför tentan och seminarium igen i Gävle på tisdag. Alexandra har turen att få åka upp till farmor och farfar och vara där på höstlovet. Tror hon tycker det är skönt att slippa vara på fritids heltid. Har bokat tid hos Sandra då så hon ska få klippa sig, det har hon längtat efter. Sen tror jag faktiskt att jag också ska försöka åka upp till Loos nästa fredag efter tentan och hälsa på lite och tända ljus på graven. Det är ju Allhelgonahelgen och det är länge sen jag var upp sist. Över tre månaders sen, tror jag. Jag har ju inte så mycket kvar däruppe längre heller, Andreas har ju också flyttat. Det är Christian då som fortfarande bor kvar, hur länge det nu blir. För varje gång jag är upp så känns det som byn har krympt lite mer, den känns mörkare och dystrare. Synd för alla som vill bo kvar.

Carola med familj har åkt till Indien idag och blir borta fyra veckor, hoppas de får en bra resa. Eventuellt så kommer Susanne med sin familj förbi i helgen, ska bli kul att se Ella igen (Sus och Johan också:) ). Annars blir det väl till att plugga lite, och ev. om jag blir erbjuden jobb att jag tar en dag i alla fall.

Nej, nu ska jag gå in och diska (Sofia jobbar kväll ;) ) ......


Formsvacka

Är inne i någon formsvacka nu, känner mig lika grå och trist som vädret ute. Konstiga tankar dyker upp lite då och då som jag inte vet var de kommer ifrån?  Men det är säkert min inre stress som jag har haft en tag som kommer ikapp när jag väl har bestämt mig för att sakta ner och stanna upp. Har bokat kraniosakral terapi på måndag få se om jag mår lite bättre. Jag har ju även min qigong att ta till, och det tar "bara" en halvtimmer per dag och är gratis - men jag vet inte, jag börjar men sen känner jag ingen lust för det.

Har pysslat med en massa annat den här veckan, har knappt öppnat studieböckerna. Var i alla fall på en givande föreläsning om sekretess i onsdags, igår hade vi gruppträff som var mindre givande. Visst, vi avverkade det vi skulle, men... Ska försöka ta till mig föreläsningen som jag inte kunde åka på i tisdags, i dag i alla fall. Men när jag ser hig:s hemsida i adressfältet så känner jag motstånd och jag känner mig stressad direkt om jag inte har varit det minuten före. Jag tycker det är intressant och utvecklande att studera, och jag finner det mesta intressant som jag läser. Förra kursens litteratur slukade jag, mer än vad som behövdes till och med. Den här kursen har varit flökig, och sen har jag insett att jag saknar faktiskt ett arbete! Ett arbete där jag känner att jag gör något bra, får känna mig behövd och duktig. Att jag gör ett bra jobb, på det jag är bra på! Nu sitter man för det mesta hemma och pluggar, har inte så stor vuxenkontakt dagtid och sen kvällar är det ganska ofta trötta, sura barn ;(  Men, jag får se det som så: att om nå´t år så är jag duktig på det som jag håller på att lära mig nu!

Tittade på en film igår kväll: Den nioende insikten, den var bra!

I helgen blir det jobb, lördag e.m och söndag dag, och då får jag ju känna mig behövd och duktig ;)
 Få lite glädje och tacksamhet av de gamla.

Studiesemester

Har valt att ta lite semester från mina studier. Min hjärna behöver nog det just nu....

Alexandra har varit hemma från skolan ett par dagar med huvudvärk, ont i magen och halsen. Idag var hon lite piggare i alla fall och knatade iväg till skolan i morse. Jag har tagit det relativt lugnt de här dagarna och har knappt öppnat min studieböcker, men jag har i alla fall fyllt på mitt individuella lärkontrakt inför kontaktlärarsamtalet nästa vecka. På eftermiddagen i dag är jag och Nadia medbjudna på någon sorts föreläsning om sekretess i samverkan som tydligen skulle vara givande. Kan ju alltid vara intressant.

Nu har i alla fall hösten kommit på riktigt, dags att plocka fram varma jackan!

Trött men nöjd

Ja, då är vi hemkommen efter en helg i Borlänge.

Trött, för naturligtvis så är det ju intensivt också att vara borta. Och barnen blir på något vis mer beroende av mig när vi inte är hemma. Ska absolut sitta på en varsin sida av mig när vi äter, ingen annan får helst inte hjälpa dem. Sen har min syster en sorts torrtoa som de inte kommer upp på själv, sen vill de inte sitta där själv (de skulle faktiskt kunna ramla ner, och det är långt ner!). Och naturligtvis så blir det ju ett antal toabesök per dag, och absolut när vi äter.

Men vi har haft trevligt, och det är alltid skönt att få lite miljöombyte och alltid trevligt att träffa syrran. På lördag var vi på kupolen och kikade lite. Alexandra köpte ny jacka och sjal, Isabell och Gabriella köpte varsin mössa och jag köpte mig en pälsmössa (tycker de är så snygga) och en sjal. Fast jag har ju redan några sådana, men det finns ju så många fina! Och då är det svårt att hålla sig. På eftermiddagen badade vi i deras nya utebubbelbad, på kvällen åt vi kräftor som de hade fiskat själva i deras sjö. Första gången jag inte äter köpta kräftor! Björn, Emma och lilla Svea var också dit. Var in och hälsade på Andreas en snabbis igår när vi åkte hem.

Idag är Alexandra hemma, har ont i huvudet och magen. Jag var jättetrött i morse, var upp tidigt som vanligt och tänkte hoppa i duschen, men eftersom Alexandra ändå inte skulle iväg och jag var SÅ trött kröp jag tillbaks och sov en timme till. Isabell och Gabriella fick extra sovmorgon, och idag blir det nog inte så många sidor lästa känner jag. Det blir nog bra ändå.....

        

Helg

Har varit och tränat på morgonen. Brukar ju annars göra det på torsdagkvällar när tjejerna har åkt till Patrik, men hade inte någon energi kvar till det när jag kom hem från Gävle igår kväll. Skönt att ha varit iväg i alla fall, det är så lätt att inte träna när det kommer annat ivägen på  de vanliga tiderna.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, packa och invänta Rebecca som kommer med bussen från Ljusdal och Alexandra som kommer från skolan. Sen ska jag hämta upp småtjejerna och åka till Borlänge. Det ska bli trevligt! Syrran är alltid så gästvänlig och tycker det är så kul när vi kommer. Hon hade bakat och ikväll ska vi få tacos. Och som tur var hade hon fått lånat flytvästar till tjejerna, känns tryggt att ha det och allra helst den här årstiden. Det kan ju vara rejäla höststormar ibland. Men vi hoppas i alla fall på fint väder.... Tjejerna är förväntansfulla. Blev förvånad för de pratade faktiskt om när de var med förra gången, och det var före midsommar förra sommaren. Små detaljer som en snigel som de hittade, de har nog bättre minne än vad man tror.

Ha en trevlig helg allihop!

Heldag i Gävle

Just hemkommen efter en heldag i Gävle med föreläsning och seminarium. Ett obligatoriskt seminarium som egentligen var/skulle ha varit en föreläsning. Men, denna kurs får man ju ta som den är, ingenting ska förvåna en. Bara tre veckor kvar, och hoppas att man klarar tentan så är juridikkurserna avslutad, tack!

Skönt att det finns en pizzeria runt hörnet ;)

I morgon bär det av till Borlänge och syrran. Det ska bli skönt! Kräftor och utebad ;D Och jag ska totalt koppla bort allt vad studier heter, LVM, LVU, SoL, LPT.......

Less!

Är så jädrans less på att sitta och söka hos regeringen, regeringskansliet, JO och gud vet allt vilka det finns att söka hos! Hittelön utlovas till den som kan tala om var jag hittar RÅ 1990 ref 16 någonståns ;D Seminarium väntar på torsdag om detta rättsfall, då kan det ju vara en fördel att ha hittat det först. Men det ska väl inte behöva ta timmar att få fram det? Vi har ju även kurslitteratur som ska läsas!

Hjördis och Tarja har säkert kokat ihop i sin häxgryta denna djävulssökning åt oss!

Nej, nu ger jag upp och läser LSS i stället!

Stavgång och mormorsrutor

Idag kom jag på när jag skulle ta min morgonpromenad att jag skulle gå med stavar! Och vad hände: Jo, när jag gått ett par hundra meter så blir den högra staven kortare och kortare, stannade och försökte skruva upp den, men icke! Det var bara att fortsätta promenera som om jag var låghalt ;) Efter ytterligare hundra meter så hör jag hur det bara smäller när jag sätter i den högra staven, då har gummiplutten lossnat! Det hördes och syndes då i alla fall att jag gick med stavar ;D

Jag har börjat virka mormorsrutor, som är på modet igen. Eftersom jag inte hade något mönster kvar så var jag ut på internet och hittade ett, sen var jag upp på vinden och hittade lite restgarner efter alla jordgubbsmössor jag har virkat de senaste åren. Kul är det....

                                          

Söndag

Dessa rubriker ;=)


Ja, partysuget gick över igår, förstod det. Städade dockskåpet i stället ;) , så nu kan tjejerna leka där igen. Det är så typiskt att det ska vara städat och i ordning för att det ska vara kul att leka med saker.
Hade en lugn och skön kväll igår, låg i soffan och tittade faktiskt på tv för en gångs skull. Vore det inte för barnen så vet jag faktiskt inte om jag skulle ha någon. Visst, är det kul att titta på någon bra serie eller en bra film, men hur ofta är det det? Och bara titta på tv i brist på annat gör jag inte.

Jag vann hela 141:- på lotto, fem rätt! Inte illa! Hade köpt en triss och en liten lotto, på trissen var det också vinst, 25:-! Tyvärr så räcker det ju inte till huset  som jag vill bygga eller köpa, men nå´n gång så! Ett lagomt, stort härligt hus precis som jag vill ha det. Med plats för alla barn och barnbarn när de kommer och hälsar på. Med en härlig tomt, gärna vid vatten. En mysig uteplats ska jag också ha. Inte i stan, utan lite utanför så jag kan sitta ute och höra fåglarna istället för bilar. En dag så - det har jag bestämt!

Idag står putsning av rumsfönstren på menyn - inte väl alltför kul men härligt när det är gjort. Få sätta upp lite varmare gardiner, få sätta sig i soffan på kvällen, tända ljus och mysa.....

                                           

Partysugen

Jaha, nu har jag städat färdigt tjejernas rum, härligt!

Svamprisoni till middag med vitt vin till och nu sitter jag och lyssnar på ett urval av Iron Maidens bra låtar (Christian  och Andreas har lärt mig gilla deras musik) och är partysugen!!! Och hur ofta är jag det?
Visst är det kul att gå ut och äta, gå ut och ta en öl! Men hur ofta är man riktigt sugen??? Men, men, det går väl över.....

Har en blåbärspaj i ugnen, med vanlijsås till. Rebecca, Sebastian med mamma och syster är i Sundsvall och skulle titta in på fika på hemvägen.

Ja, ja... nu blev det Deep Purple!

Lördag

Lördag - jag har tagit mig en långpromenad på förmiddan. Var in på Åhléns och köpte mig en bh, ett par strumpor och ett doftljus. Var in på en sportaffär och köpte mig ett par fleecefodrade överdragsbyxor. Välbehövligt, slipper jag dra mina gamla, svarta plyschbyxor över tightsen. Mina gamla slängde jag i våras, de hade gjort sitt efter fjorton år!  Sen var på biblioteket och lånade mig en bra bok. Till sist var jag förbi ett litet mysigt hembageri på vägen hem och köpte med mig färskt bröd. Så "lunchen" består idag av kaffe, vaniljbulle och hallongrotta ;D
Det är ju lördag!


Njuter

Jag njuter av min ensamhet!

Idag har jag läst sociallagar och börjat städa lite i tjejernas rum. Tjejerna kom inrusande idag för att hämta lite saker och var inne på sitt rum ett tag och började leka, och jag känner att det blir kortslutning i min hjärna direkt. Jag kan inte ta in det jag läser, går inte för allt i världen. Samma sak kan jag känna när vi sitter på skolan i våra grupper och ska göra våra gruppuppgifter. Min hjärna funkar inte då! Det jag får ut mest av är när jag sitter i min ensamhet och läser och när jag får sitta i min ensamhet och plita ihop mina individuella uppgifter (det var länge sen nu, många tentor). Det är då jag lär mig mest och bäst, och när jag får fundera och formulera själv...

Var på Ica (längtar verkligen tills Ica Maxi blir klart med sitt enorma sortiment) och köpte färsk lax. Hem och lagade en god middag och tog ett glas vitt. Spelar bra musik och njuter av min ensamhet....

                                             

Ihopsamling

Ja, som jag sa igår så vet jag vad jag ska göra och jag ska jobba på det.

Efter en lugn kväll, åtta timmars sömn och även en lugn morgon känns allt mycket bättre och klarare.
Jag vet inte när jag var ensam sist? Förutom då när jag sitter över mina böcker om dagarna, men det kan jag inte räkna.

Har bestämt mig, om de ringer och erbjuder jobb i helgen ska jag tacka nej! Jag ska jobba med mig själv och städa tjejernas rum i lugn och ro. Jag ska bara vara i min ensamhet och samla ihop mina tankar som jag har spritt ut både här och där. Och naturligtvis långt framåt också givetvis! Det är väl förmodligen min personlighet, och bara jag väl har blivit medveten om det och kan ta mig i kragen och sätta stopp när det bär iväg. Samtidigt så är det inte konstigt heller om det blir så här ibland, med allt runt omkring mig som ska fungera. Vardagen!
På söndag när tjejerna kommer hem ska jag ta en diskussion med dem också, bara jag är lugn och sansad så går det ju riktigt bra att få dem att förstå. De har varit ganska intensiva en period nu, och naturligtvis så påverkar vi ju varandra också.

Patrik och tjejerna åker upp till Loos i helgen, det är ju några som fyller år och ska ha kalas, så det blir kul för dem!

Nej, nu ska jag läsa sociallagar.....


                                                      

Hjärnkaos

Hjälp!

Min hjärna vill inte lyda mig! Jag vet att den enda som kan hjälpa mig är jag själv, men det är inte så lätt i alla situationer eller i vissa perioder. Då skulle jag vilja ha någon i min närhet: någon klok, erfaren, ödmjuk och omhändertagande människa som jag kunde vända mig till med mina tankar och problem. Saknar även vid såna här tillfällen en mamma, pappa, mormor att bara kunnna prata lite med, slå en signal eller hälsa på och fika med.
Men de möjligheterna har jag inte haft på många, många år och när mina föräldrar var i livet så kändes det som jag var förälder åt dem i stället ( i alla fall med min mamma på slutet). Men jag hade i alla fall någon......

Jag vet ju genom mig själv då jag har mina jobbiga perioder i livet, vad jag ska tänka på , vad jag ska göra - ändå hamnar man där ändå ibland! Och det är väl sån´t som man även får lära sig att acceptera: up and downs!

Ja, jag vet vad jag ska koncentrera mig på, och jag jobbar på det! 

                                                                      

RSS 2.0