En härlig vinterdag

Idag har vi haft en fin vinterdag. - 10 grader och strålande sol. Jag kände att vi behövde komma ut lite så vi bylsade på oss kläder och tog en långpromenad runt Lillfjär¨n. Jag som är van vid kyla och snö tycker ju inte att det är något extremt nu som tydligen andra här i Hudiksvall tycker. Men det är klart, de är väl inte van att ha så mycket snö och kallt förstås. Mina snart femtio vintrar som jag har upplevt har ju faktiskt innehållt mycket snö och kyla så jämförelsevis så är det här ingenting. Vi blev i alla fall stoppade efter vägen av Gävle-Dalas reporter och fotograf och blev tillfrågad vad vi tyckte om kylan. Tjejerna blev blyga och vågade ju inte säga något. Men de tyckte det var kul i alla fall att få se sig själva på tv ikväll. Efteråt smakade det gott med en fika på Dackås konditori!



                           


Nu är glada julen slut, slut, slut .....

Ja, då är julen slut för den här gången då. Men det har varit en bra jul, lugn och skön trots att vi var 11 vuxna och 5 barn! Eftersom jag jobbade på julafton och barnen firade med sina pappor då så firade vi på juldagen. Och det var kul att vi alla kunde träffas för ovanlighetens skull. Det brukar nästan alltid vara någon som är på något annat håll vid de större högtiderna. Tomten dök också upp, trots att julafton hade passerat. Det var en ovanligt stor tomte som kom i år :)

Mycket snö har vi fått och ordentligt kallt också. Men det är bara att passa på att njuta, jag vill ju ha vinter när det är vinter! Men tycker nog att det räcker med snö nu i alla fall.... Det har varit så skönt att ha varit ledig nu, jobbade enbart julafton och i söndags. Inget plugg, inget jobb, ingen skola, inget dagis och inget särskilt inplanerat - bara att ta dagen som den kommer och göra vad som faller en in. Kan bli nästan ingenting och det kan också vara skönt ibland. Det behöver vi nog alla ibland.



 Hela familjen samlad! (sen är det ju inte alltid så lätt att "fånga" alla i rätt ögonblick samtidigt)



En ovanligt stor tomte dök upp i år!

En god fortsättning på er allihop!


P.S. Granen luktar verkligen gran i år, grandoften fyller hela lägenheten - härligt!


Jul

Ja, då var köttbullar, Jansson, julgodis och glöhoppor gjorda. Julklappar inslagna, granen klädd och golven torkade så nu kan det få bli jul ;)

Allting känns bara bra, ingen julstress som så skönt är. Alldeles härligt julväder har vi ju fått också som tur är. Men det känns faktiskt som det räcker med snö nu. Patrik och brudarna har åkt upp till Loos ikväll och firar jul med farmor och farfar, mina andra barn firar också jul i Loos med deras pappa i morgon, sedan firar vi alla här hos mig på juldagen. Alexandra, Isabell och Gabriella har skottat sig ut till lekstugan idag och hämtat in deras lilla bord och stolar därifrån så vi får ett par extra sittplatser som nog kan behövas. Det ska bli kul för i år blir vi allihop, förra året kom Christian och Malin och Susanne med sin familj några dagar efter jul.

Jag tänker fira min julaftonskväll  på Tunbacka och det känns bra det också. Jobbar mellan tre och nio på kvällen så då får jag sovmorgon och kan ta mig en långpromenad innan jag ska iväg. Sova middag hinner jag nog också :)

GOD JUL!



Ja, vi har ju fått lite snö. Tror det här är min bil ;)                             

Nu är granen klädd och fin, tre-fyra kulor på varje gren ;)

Jullov

Nu har jag jullov, härligt! Den senaste veckan har jag tillbringat vid mitt skrivbord, med avbrott endast för det som har varit absolut nödvändigt, matlagning, ätning, diskning, dagishämtning . . . Men nu är uppgiften klar och inskickad, och det är så skönt. Men det har ändå varit väldigt intressant och jag har enligt vad jag tycker själv varit kreativ ;)

De här dagarna före jul blir det julklappsinslagning, köttbullar, Jansson och julgodis. Sen är det jul!

   

Kort sen förra helgen då vi bakade lussebullar och lussade

"Familjen" växer

Nu var det länge sen jag bloggade, men jag är helt uppe i Rågsved nu. Att analysera utsatta människor, hitta lämpliga teorier och metoder åt dessa stackare. Men snart är jag klar! Härligt! Sen har jag tre, hela, långa och lediga veckor framför mig.

Har ju roliga nyheter att komma med: Jag ska ju bli mormor igen, det har jag vetat ett tag. Men i morse fick jag ett sms: Gissa vad? Det var tvillingar! Susanne och Johan hade varit på ultraljud och där inne i hennes lilla mage upptäcktes det två små krabater. Jättekul, men naturligtvis så förstår jag ju och vet med erfarenhet att det kommer att bli jobbigt många gånger. Men som jag sa åt Susanne, att livet kan ju faktiskt vara jobbigt på andra sätt också. Och det här är ju i alla fall positivt i vilket fall som helst. De var ju naturligtvis chockade, det tar nog ett tag innan de har hunnit smälta det. Kommer ihåg när det upptäcktes att jag väntade tvillingar, jag både grinade och skrattade samtidigt. Och idag när jag talade om det för Gabriella och Isabell, och säger att det var väl bra för då har de ju en varsin att "syta", så säger Gabriella till Isabell: Då får du hålla den som kommer ut först! (Isabell var också den som kom först)

     Ja, detta var ju ett tag sen. En stor mage och två små babysar!


Go´natt!

Snart jul ...

I morgon är det tredje advent, snart är det jul. Helt otroligt, tiden går bara så fort och var är snön?
Men det känns mysigt i alla fall med alla ljus överallt.

Har fullt upp med min individuella uppgift nu, vet bara inte hur jag ska få plats med allt. Max åtta sidor får vi lämna in, det har jag skrivit nu men har en teori och en metod kvar, dessutom etiska aspekter också!
Men, men, det är väl bättre det än att ha för lite. Får försöka ta bort lite här och där. Sen är vi ledig hela tre veckor, det ska bli skönt.

Idag har jag och tjejerna bakat lussebullar, i morgon ska de lussa här hemma. I samråd med dem så har vi beslutat att hoppa över lussandet på dagis på måndag eftermiddag eftersom Alexandra ska vara med och tävlingssimma i badhuset precis samma tid. Och jag tror att hon skulle bli väldigt besviken om vi inte kommer och tittar på henne. Lussning är det ju varje år, och de får ju ändå lussa hemma för mamma och pappa och är nöjda med det som tur är. Alla nöjda - alla glada!

                                          

Arg

I lördags fick jag ett utbrott på mina partyglada grannar ovanpå. Jag har ju sådana både över och under mig och nu har jag gått och retat upp mig en tid. Tänkte faktiskt att jag skulle prata med dem där uppe först innan jag vände mig till hyresvärden, men nu blev det inte så.... Lördag kväll kl. 23.00 hade jag fått nog, då hade det varit livat i flera timmar - jag ringde upp men det fungerade inte - gick upp och knackade på hårt tre gånger (de har ingen ringklocka) innan de hörde att det knackade på dörren. Det var äldsta dottern med vänner som partajade, de bad om ursäkt och skulle dämpa sig. En liten stund senare när jag är på väg ifrån rummet intill köket kommer ett gäng nerför trappan. Jag ser att mitt brevinkast öppnas och någon som häller in en skummande vätska som sugs upp av mattan. Då fick jag ett utbrott, minst sagt! Slängde upp dörren, skrämde nog halvt ihjäl några killar och en tjej som rusade ut och jag efter. De fick nog höra både det ena och det andra ;) Skulle tro att det tar ett tag innan de vågar dyka upp här igen. Äldsta dottern kom ner ögonblicket senare och var alldeles ifrån sig och bad tusen gånger om ursäkt för sina kompisars beteende. Och visst, jag sa att det inte alls var hennes fel, men att jag var trött på deras fester och att måttet hade blivit rågat. Så igår ringde jag hyresvärden och grannen (mamman), som lovade att det nu skulle vara slut på detta!? (numer är mitt brevinkast igenklistrat)

Blev inspirerad av Susannes ljusarrangemang när jag var till Gävle, så jag var tvungen att härma henne:

    

   Go´natt!

Julklappar ....

Ja, då var julklappsinköpen avklarad! Nästa i alla fall, har bara ett par saker kvar. Tog mig en promenad på förmiddan, sen gick jag och strosade på stan och köpte lite julklappar. Och det känns bra i år, känns som jag har hittat bra saker och inte behövt funderat så mycket. Men, det är svårt åt mina söner. Kan inte förstå att det ska vara så svårt att köpa åt killar?

Jo, i torsdags bjöd jag mina klasskompisar på pizza och vin. Vi spelade julklappsspel, pratade och hade riktigt kul!

   

  


Trevlig helg!!!

I morgon

I morgon lovar jag att uppdatera lite och komma med lite fina bilder från "klassträffen" vi hade igår.

Genom att utforska mina tankar och olämpliga känslor kan jag lära mig att ersätta oförnuftiga övertygelser med förnuftiga övertygelser

Eller hur?

RSS 2.0