Bläää

Ibland funderar jag hur jag orkar??? 



Gävle

Har tillbringat helgen i Gävle och haft det riktigt skönt. Fredagkväll var jag, Carola och Miel ut och åt, igår var jag ut till Valbo men där var så tjockt med folk så jag återvände ganska snart till Gävle. Gick på stan, åt lunch och kikade lite. Sen kom Annika med tåget på kvällen så jag plockade upp henne där och sen gick vi en krogrunda. Började på stan och avslutade på Söder, trevligt. Idag tog jag mig en långpromenade runt "Hälsans stig", den går genom Bolognerskogen och där är så fint. Och idag var en riktigt fin höstdag, så härligt! Är lite avundsjuk på denna fina gångled, liksom Kyrksjön runt i Ljusdal. Vi har inte nån slinga som är lika fin i Hudik, men ska väl inte klaga då det finns flera att välja på i alla fall.

Nu väntar jag (och Miel) på Isabell och Gabriella, Patrik tar ner dom hit när han åker ner till jobbet i kväll. Jag har ju seminarie i morgon och då slapp jag åka hem i kväll och tillbaks tidigt i morgon. Tjejerna ska få vara hos Susanne i morgon när jag är på skolan, tror de skulle gå på öppna förskolan.

Kram alla!

Vad dålig jag är

Ja, det kan man nog säga: Vad dålig jag är på att uppdatera! Men vet inte vart tiden, lusten och inspirationen tar vägen? Till min/vår gruppuppgift kanske? Men har bara tre dagar kvar, sen ska den vara klar och inne - för att sedan kommenteras och kritiseras på seminarie i Gävle nästa månag. Och sen är det BARA hemtentan kvar, sen är kursen avklarad :) Förhoppningsvis då, om jag klarar av den. Men det ska jag göra :)

Hade middag för mina klasskompisar i torsdags, hela nio stycken var vi denna gång vi träffades. Det var riktigt trevligt! Igår jobbade jag, trodde ju att jag skulle få en ledig helg, men när de väl ringer och erbjuder jobb är det svårt att säga ifrån - att jobba en dag när det är helg genererar ju ganska mycket pengar. Men nu har jag strykit mig nästa helg, känner jag behöver vara ledig - få se om det blir Gävle då.

Idag har jag verkligen haft en välbehövlig latdag, och jag har varit riktigt trött och slö. Varken jag eller Rebecca orkade gymma idag, istället åkte vi upp till Öster där de har jättefina spår att gå i och gick några kilometer istället. Skönt att få komma ut också i den fina höstluften. Fick till och med energi till att städa bilen när vi kom hem :)


Höstförkylningar

Ja, får väl säga att vi har varit väldigt förskonade från de förkylningar som alltid brukar dyka upp vid skolstart varje höst. Har hört så många som har varit rejält dåliga och länge dessutom. Men lite känningar har vi väl haft, Alexandra har väl snorat och kraxat på lite, Rebecca också - men det är inte så ovanligt. Isabell var ju hemma med mig i torsdags och hade feber och idag ringde de från dagis då Gabriella hade feber. Fick ta med mig min gruppuppgiftskompis, Kajsa, hem så vi fick sitta här och försöka börja plita ihop vår gruppuppgift. Gabriella låg och tittade lite på barnprogram. Får väl se var vi kan sitta i morgon, c.u.l. eller hemma? Som tur är brukar det inte sitta i så länge. Och förra läsåret behövde jag inte vara hemma en enda dag med sjuka barn, vad jag kommer ihåg?

Har tittat på de "stora" på TV4 i kväll, de som vill bli mindre. Fick lust att ut och röra på mig genast, men min dotter tyckte ju att jag var så hurtig så det var väl bäst att låta bli :P

Go´natt!

Jobbat

Hade sån tur så jag fick jobba idag :)  De ringde från Tunbacka igår kväll så jag jobbade 7-15 och det har gått bra. Var hem och vilade lite sen åkte jag och Rebecca på Friskis&Svettis, Rebecca gymade och jag körde ett gympapass. Jätteskönt att jag har kommit igång igen och ska verkligen försöka få in bra rutiner den här terminen för att det ska funka. Det beror ju på hur Patrik jobbar, om och när jag kan komma iväg.

I morgon kör vi igång med vår gruppuppgift, jag längtar tills denna kurs är slut och jag får ut på praktik!!!

Go´natt!

Marknad

Ja, då har jag varit på Hudikmarknaden för första gången i mitt liv. När man som jag kommer från Finnmarken så brukade man i stället åka till Orsa, Mora och Rättvik på marknad. De två år jag har bott i Hudik har jag varit och grattat Andreas den helgen det har varit marknad. Men nu var ju han ner förra helgen så då grattade jag han då i stället. Sofia kom ner igår, vi åt lite gott och sen gick vi ner och kikade. Det var väl inte alltför sent men många knallar hade redan packat ihop, lite förvånande då marknaden skulle vara öppen till 24.00. Köpte mig lite klassiskt marknadsgodis (det var SÅ längesen) och några ljungplantor till balkonglådan. Sofia skrattade ju åt dom jag hade kvar så det var kanske tid att byta ut dom :)

Få se vad dagen bjuder på idag?

Trevlig helg!


Svamp

Ja, då har jag (vi) varit på årets första svamptur. Lyckades i alla fall hitta några stycken till tjejernas lycka. Annars var det inte så lugnt och fridfullt i skogen i kväll som det brukar vara, två stycken som babblade hela tiden :) och ramlade! Isabell stod på näsan åtta gånger (ja, hon höll räkningen). Sen bestämde hon sig för att stanna kvar där tills hon blev gammal men Gabriella tyckte att det räckte att hon stannade till den 20 maj! Det låter ju lite bättre för då hinner hon ju hem till sin födelsedag i alla fall :) . Ja, de är härliga (och jobbiga, tålamodsprövande, provocerande, gnälliga) och goa :D   Väl hemma så tömdes nästan en hel skog ur deras stövlar, svampboken plockades fram för att se vad de kantarelliknande svamparna som vi hittade var för några men hittade inte något liknande.  Nu ligger trattkantarellerna  på tork och tjejerna ligger och sover gott efter deras skogspromenad!

Go´natt!

   


Mina barn

Idag kom bilder som vi fotograferade i fredags. Fick en tanke förra sommaren att jag ville ha alla samlade på en och samma bild. Nu kände jag att det var dags, innan vissa tänker förflytta sig igen. Googlade efter fotograf här i Hudik och hittade Philippe - www.phillipe.se som jag tyckte hade tagit väldigt många, fina bilder. Bokade och i fredags kväll fotade vi oss, ja, jag blev också med på några bilder efter önskemål från någon och det kändes bra. Det är ju från mig de kommer, och ha allihopa förevigade tillsammans med mig är något som känns helt underbart när man ser det. Jag är så glad och tacksam över mina barn som jag älskar över allt annat - hur gamla de än blir.





Så nu blir det till att fundera på vilket jag ska förstora, fick några till också . . .


Trött!

Känner mig lite trött, irriterad och urform för tillfället :(
Men, det går över . . .


När jag . . .

När jag blir rik ska jag ha en stor kyl, en stor frys, diskmaskin, badrum + toalett (badrummet ska dessutom ha fönster) och en walk-in-städskåp :) Dessutom ska jag bo där jag får lyssna på fåglar istället för bilar!
Jag ska också ha ett STORT kök eller matplats där det finns plats för alla barn och barnbarn när de kommer och hälsar på!


Paris blev London . . .

Ja, inte trodde jag att jag skulle hamna i London i helgen med det gjorde jag. En svår trafikolycka söder om Stockholm bidrog till att vi satt i bilkö över två timmar. Då var det att ta sig en funderare: vad kan jag göra åt det här? Ringde Skavsta och när vi insåg att vi ej skulle hinna med flyget så ringde jag Paris och avbokade hotellet (behövde då bara betala en natt i alla falll) och så ringer jag Skavsta igen som säger att de har flera avgångar på eftermiddan till andra destinationer om vi kan tänka oss det. Väl nere så får vi reda på att det egentligen inte finns så mycket att välja på då vi måste hem på söndag. Dyrt var det också! Många turer ut och in på flygplatsen, vi ansåg att vi hade tre alternativ: åka till London, åka upp till Stockholm och ta in på hotell över helgen eller åka hem igen. Det sista var nog inte ens ett alternativ. Till slut bestämde vi oss för att åka till Stockholm och försöka hitta ett hotell som inte var alltför dyrt. Parkeringsplats för min bil måste det också ha. London var för dyrt. Men väl i bilen och en sista funerare så ändrade vi oss. Jag sa till Annika att inte sitter vi om tio år och gråter för om vi åker till London nu. Vi överlever nog ekonomiskt också, så det var bara att gå in igen och boka! Hotell bokade jag direkt efteråt och fick tag på fint hotell vid Hyde Park för 500:- natten/person så det var väl billigt.

Vi hade i alla fall en jättetrevlig helg, har nog sett stordelen av London - i alla fall utifrån sett. Vi började lördagen med att ta en sån där fulfin taxi till Harrods. Har väl aldrig blivit välkomnad till ett varuhus förut, men nu blev jag det. Welcome ladies, och den kostymklädde mannen öppnade dörren för oss. Mest ögonshopping blev det förstås, lite smågrejer till barnen inköptes i alla fall. Men väldigt härligt att bara få gå och titta på allt. Sen tog vi en sightseeingbuss runt London som åkte nog runt de flesta sevärdheter. Så lämpligt för man kunde gå av och på som man ville. Vi steg av vid Tower bridge och tog en båttur på Themsen och hoppade sedan på bussen igen. Lördag kväll blev det fish & chips och engelsk öl på en engelsk pub. Söndag promenerade vi genom Hyde Park och sen tog vi en taxi till China Town som var väldigt litet mot för vad man hade en föreställning om.

Ja, jag som aldrig tidigare har haft en längtan till London har nu i alla fall varit dit och kan konstatera att det är en fin stad med väldigt trevliga människor. Lite kul med den konservatism som de verkar ha, det bidrar ju till deras charm. Och Paris, det finns ju kvar till en annan gång :)

Nu har plugget dragit igång igen och det känns väl inte alltför lockande, men bara en femveckorskurs sen ska jag ut och praktisera, jobba! Ska bli så intressant!

Ha en bra dag, här kommer lite bilder från London:

        

RSS 2.0