Badpremiär

Igår var det badpremiär för Isabell och Gabriella, Alexandra har badat tidigare i sommar. Vi åkte ut till Maln på eftermiddan - men hann inte vara där mer än fem minuter innan regnet drog in över land. Tjejerna hade ju i alla fall hunnit doppat sig så de var ju redan blöta. Jag kröp under täcke och badlakan tills det började regna genom då gav vi upp och stack hem. Åkte och köpte glass som vi satt i bilen och åt i regnet, mysigt det också :)

Andreas var på sjukhusbesök här i Hudik igår så vi fick också besök av han. Det var trevligt, det är inte så ofta han kommer förbi. Idag blir en lugn dag, ska ta och städa av lite. Ha en bra dag!

Sommar :)

Äntligen har sommaren kommit, och jag hoppas att den har kommit för att stanna.

Jag har varit väldigt dålig med min uppdatering men jag vet inte vart tiden har tagit vägen sen jag slutade skolan? Tiden har bara sprungit iväg! Man har en föreställning om att när sommaren kommer så ska man ha så mycket ledig tid och hinna med så många, roliga saker som inte hinns med, eller finns lust till annars. Men nu är det snart juli och det börjar bli mörkare, och man har inte hunnit känna av att det är sommar. Men i går kom i alla fall den riktiga sommarvärmen så nu är det bäst att passa på att försöka nyttja de lediga dagarna.

Jag och tjejerna tog en minisemester till Tallin i början av förra veckan, en intensiv men trevlig resa. Tror nog det var en upplevelse för tjejerna och  det var kul att få se Tallin även om det var en kall och regnig dag när vi var där. Det är mysigt att komma iväg hemifrån och göra något tillsammans. Sen har jag avklarat min introduktion på Kompaniet och jobbar bara en natt på Tunbacka till helgen innan jag börjar på mitt schema nästa vecka. Midsommar firade jag hos min syster och hennes familj i Borlänge. En trevlig helg och  det var kul att träffa Jörgen och Björn och deras familjer. Det skulle vara kul att försöka samla ihop oss allihop och träffas. I alla fall kände jag ändå starkare efter att ha varit hos syrran på ön att jag vill ha ett eget hus. Något eget att pyssla med, men framför allt där det är lugnt och fridfullt. Där man kan sitta och bara titta ut på naturen och lyssna på fåglarna. Jag skulle nog gärna vilja ha så att jag kan se vattnet också. Vi får väl se när min önskan slår in :)

Var förbi Gävle också, både på nerväg och hemväg. Grattade Miel och Carola lite på torsdag kväll, vi var ut och åt och kunde faktiskt sitta ute och äta. Sen var jag ju tvungen att in och snusa lite på Lilly och Oscar också, de hade växt rejält sen jag såg dem senast för två veckor sen. Oscar hade ökat nästan ett kilo på två veckor!

I dag har vi haft påhälsning av Ankan och Elis, vi satt ute och lunchade och sen var vi på stan en sväng. I morgon kommer Andreas på besök.

              Trevlig sommar!

Regn

Vaknade upp till en regnig dag. Idag står städning på schemat, något som nu behövs då det var ett par veckor sedan sist. Inte för att det är skitigt precis men dammtussarna flyger över golven och badrummet börjar också bli i behov av en rengöring. Sen ska jag jobba kväll, på Tunbacka. Ska bli kul att få träffa "mina" gamlingar igen :)

Ha en bra dag!

Go´natt

Har funderat och jag har nog till slut bestämt mig för att jag måste nog förlika mig med tanken att det alltid kommer att finnas människor som inte är på rätt plats i livet, tyvärr . . .

Go´natt!


Biltur

Ja, det blev en biltur i kväll i stället för bio ;) Jag och Rebecca hade tänkt gått och sett Kommisarie Späck men tydligen var det något fel i den salong som den skulle visas i så den var inställd ;(  Då tog vi en biltur i stället till Hölick där vi gick vid stranden och strosade lite. Sen åkte vi över Kuggören hem, dit har jag aldrig varit. Avslutade sen turen med kaffe och McFleurry på McDonalds :)



 



 


Tankar

I och med att jag började ett nytt jobb började också nya tankar och funderingar att komma. Jag kan förstå att människor tar till alkohol och droger i jobbiga perioder under sitt liv, för att fly från det jobbiga. Men det är så synd när inte insatser hjälper, är det rätt insatser? Kan man gå tillväga på något annat, bättre sätt? När olika insater har gjorts under många år och det ändå inte leder till någon förändring. Vill alla egentligen bli hjälpta? Och hur ska man bäst gå tillväga för att få dem att förstå att varje individ har en stor potential inom sig för att göra något bra av sitt liv? Många tankar och många sömnlösa timmar har jag haft sen jag började i måndags men det ser jag enbart positivt. Och vilken syn har samhället generellt  på dessa människor, eller människor överhuvudtaget som inte är som "dom" själva? Det finns något som heter olikhet, ett ords innebörd som många tyvärr inte vill fundera något djupare på.  Jag är så glad och tacksam att jag genom min ålder, min livserfarenhet och genom min utbildning (som ger mig kunskap) har fått en stor förståelse för mycket i samhället. Det finns mycket jag skulle vilja göra i mitt framtida yrke, och jag får se de "mindre bra" händelserna, bemötanden på vägen dit  som nyttiga erfarenheter.

 Nu ska jag skjutsa tjerna på dagis, sen ska jag iväg på ett informationsmöte för oss vikarier.

Ha en bra dag!

Nytt jobb

Ja, då har jag inlett sommarlovet med introduktion på mitt nya jobb. Ett jobb där allt är nytt för mig, jag har väl varit förskonad från att ha haft någon i min närhet som har haft missbruksproblem. Och just missbruket i sig har inte vi i vår utbildning. Men jag tror ändå att jag har med mig mycket annat från det vi hittills har läst och det är en bra och nyttig erfarenhet att ha med sig. Det finns där, och kommer alltid att finnas. Men det är tragiskt när fina, unga människor är beroende av droger som de många gånger aldrig kommer att bli fri ifrån.


Var och hämtade hem Rebecca från Ljusdal i söndags, städade ur rummet på elevhemmet och bilen var verkligen fullpackad när vi åkte hem. Tur att hon är hemma nu då jag idag ska jobba kväll. Alexandra är kvar i Gävle, får väl se när hon längtar hem.

Ha en trevlig, regnig dag ;)



Sommarlov

Ja, nu är det sommarlov!!!

Måste faktiskt ge en eloge till mig själv att jag har orkat hållt ställningarna så bra som jag har gjort de senaste veckorna. Jag har inte stressat upp mig utan tycker att det har flytit på. Jag känner mig nöjd, jag har klarat av två år på högskolan och det har gett mig väldigt mycket. På måndag börjar jag ett nytt sommarjobb - och jag tror det också kommer att bli intressant!

Jag och några klasskompisar firade igår, först middag på Texas och sen blev det några öl på Tre bockar. Det var riktigt kul - ett bra avslut på denna termin. Idag slängde jag mig med Patrik och tjejerna till Gävle, Alexandra fick ju en cykel i födelsedagspresent som hon fick köpa i dag och sen ska hon vara hos Susanne några dagar. Jag kände att jag längtade efter småbebisarna så då passade jag också på att följa med. Det syntes att de hade växt sen förra helgen, och Oscar log flera gånger. De är så gosiga :) Vi var in och hälsade på Miguel och Miel en sväng också, det är säkert lite långsamt åt dom när Carola är i Norge. I morgon bär det av till Ljusdal för att flytta hem Rebecca.

Go´natt!

Examen

Igår kväll var det examen för Alexandra i Jakobs kyrka här i Hudiksvall. Nu har hon slutat trean och hon har även slutat på fritids. Det kändes som hon var mogen för det nu. Vi hade väl ett alldeles perfekt examensväder igår, en riktigt fin sommardag - och precis igår, för det var inte alls så varmt dagarna före och idag är det mulet och grått. Inte alltför kul för studenterna. Vi firade att det var sommarlov efter examen med pizza och glass här hemma.

Isabell och Gabriella var på utflykt med sitt dagis igår så det var så spännande. De packade sina ryggsäckar här på morgonen och de var väldigt förväntansfulla. De hade tagit bussen ut till friluftsområdet ute vid Björkberg där de hade ätit sin matsäck, lekt och haft det kul.

Och jag tentar, sista punkten! En väldigt givande tenta som verkligen har gett mig jättemycket, men väldigt omfattande. Min kropp värker, huvudet känns som bomull och ögonen är trötta. Jag har lust att dammsuga, skura toan, stryka, gå upp på vinden och röja - allt utom att ge mig på den sista punkten :) Därför gör jag ett break och bloggar - för att kunna fortsätta. Jag ska vara klar på eftermiddan, för i kväll ska jag och ett par klasskompisar fira sommarlovet med att gå ut och äta och ta någon öl, det är vi värda!!!

Trevlig helg!







Tentar

Nu bestämde jag mig för att ta mig tid att blogga ;)  Annars bara skriver jag och skriver . .  på min första hemtenta som lades ut på blackboard i går morse och ska vara inne kl. 24.00 fredag natt. Men jag har satt sluttid kl. 16.00 på fredag för min del. Då ska jag vara klar, och det ska firas på något sätt :) Det är jag värd! En god middag och ett par öl, eller nåt. . .

Helgen som var, var trevlig. Susanne med sin numer relativt stora familj kom i fredags och var här tills söndag. Oscar och Lilly har nu blivit två veckor, och de är verkligen gosiga. På lördag hade vi ju två födelsedagsbarn igen, Rebecca som fyllde 17 och Alexandra som fyllde 10. Vi grillade och åt tårta. Christian, Malin, Bosse och Annie var också här, lite trångt men trevligt. Vi lyckas alltid få plats på något vis :)


  





Kom ju på att jag har lovat att lägga ut bild på mina nya tatueringar. Jag som inte hade någon tanke på att göra några fler, men i höstas när Isabell och Gabriella började rita väldigt många, fina och roliga huvudfotingar fick jag en idé att kanske föreviga dessa. Tanken fick mogna över vintern och nu sitter en varsin skapelse av Isabell och Gabriella på min högra skuldra:



Igår var det sommaravslutning på tjejernas dagis, barnen sjöng och sen hade vi picnic i ett inte alltför passande väder. Fyrkamp var det därefter men jag tror att alla frös hem före.



Nej, nu ska jag gå och sova så jag orkar skriva mera i morgon, go´natt!


Tacksam

Jag är så glad och tacksam för att jag har haft kraft och mod till att genomföra de förändringar som jag har gjort i mitt liv :)


Snart slut

Ja, faktiskt är det snart slut på denna kurs. Den har varit väldigt givande och utvecklande med det ska i alla fall bli SÅ skönt när den är över. Har hemtenta hela nästa vecka, men sen är den klar. Det ska jag fira ;)

De här dagarna har jag ägnat åt att skriva, så nu är mina individuella klar och i morgon har vi det sista seminariet i Gävle. Ska också passa på att byta en studsmatta mot en tårtform ;)

Idag var jag och inhandlade årets första sommarblommor. Det har inte funnits tid, eller förmodligen lust till det förut. Det har inte varit något inspirerande väder till något sånt. Men nu kände jag att det var dags att få lite färg här och där. Fick oväntat besök i kväll av Annika, det var ju trevligt ;)  Nej, nu ska jag gå och lägga mig, ska upp tidigt i morron. Go´natt!

RSS 2.0