Midsommar

Ja, redan midsommar och det  har redan vänt, dagarna börjar bli kortare och snart är det höst :( . Hoppas i alla fall att vi får fler dagar med sol och värme som kan spenderas vid havet. Så avkopplande att ligga där och lyssna på vågorna och fåglarna. Där laddar jag verkligen mina batterier!

Har i alla fall börjat kommit in mig lite i jobbet och det känns bra. Efter mina introduktionsdagar hade jag faktiskt, nästan ångest. Det kändes bara SÅ rörigt och med en arbetsmiljö som jag då fann oacceptabel. Nu har jag faktiskt upptäckt att det inte var så farligt. Tvärtom, riktigt trevligt som jag ju hade i åtanke då jag sökte mig från Tunbacka och till hemtjänsten. Men, många tunga och vårdkrävande bor ju i dag kvar längre hemma med vad det innebär men det är övervägande ganska pigga människor i alla fall som jag kan ha ett utbyte med. I dag har jag varit ganska långt ut i bushen och letat mig fram till ett par stycken som enbart har matdistribution. Lyckade till slut hitta tag på dem med lite förfrågningar här och där :) . Och absolut så är detta jobb mer varierande än på ett äldreboende.

I kväll ska jag gå ut och äta med en "kompis", har ju lite svårt för att säga väninna. Känns som det ordet har en lite "finare" bemärkelse, låter som lite äldre också samtidigt som jag ju börjar bli lite äldre. Ja, ja, skit samma, det är tjej och kompis som gäller fortfarande, får väl se när jag överger de för väninna och kvinna (dam). Men en sak är säker: tant kommer jag nog inte att använda mig av i första taget :)

Ja, jag hade ju mjukstart i alla fall på min arbetsvecka, jobbade måndag kväll och sen var jag ledig tisdag och onsdag. Skönt att ha några lediga vardagar med mina tjejer, något som inte existerar annars. Då blev det sovmornar, städning av lekstuga (då Gabriella utbrast: Ja, jag älskar att städa!!!) med fika efteråt.

Glad midsommar på er alla och kram :)




Trött

Ja, det är det minsta jag kan säga att jag är: trött! Men jag får väl ha förståelse för varför jag är så himla trött. Efter en intensiv kurs, ett intensivt läsår så slänger jag mig in i ett nytt jobb med allt vad det innebär. Dessutom går jag på akupunktur och äter örtmedicin för att stärka upp, men samtidigt bidrar det med att kroppen varvar ner och slappnar av - så jag får väl vara trött då! Bara att gilla läget :)

Jobbet som jag föredrog att söka framför mitt andra på äldreboende, motsvarar tyvärr alls inte mina förväntningar. Allt fler bor kvar hemma med större behov, knappt om tid och dålig arbetsmiljö. Har lärt mig att packa det mesta som behövs inför dagen i min väska: vatten, mellanmål, skoskydd, handskar, handsprit och till sist, toalettpapper. I fall man har turen att lyckas hitta någon toalett någonstans som det går att använda sig av. Har i alla fall lyckats hitta ett par stycken i tvättstugor, dock saknades toalettpapper så nu finns det också i min väska. Någon fikarast är det inte ens att tänka på, till lunch blir man upphämtad någonstans på stan för att skjutsas in till vårt utgångsställe. De personalutrymmen som finns är också under all kritik, ett trångt matrum där alla ska rymmas. Sedan är man hänvisad till att sitta rakt upp och ner på en hård stol i "vårt" rum under resten av lunchen och lyssna på ett jädrans tjatter över eftermiddagens planer hos brukakarna. En dag satt jag rakt upp och ner och sov! Men en erfarenhet rikare, jag har själv valt det och nyttigt att se hur detta jobb är också. Och jag känner ändå mera glädje över att jag utbildar mig för att ha andra möjligheter, andra val. Även nyttigt att se och ha med sig hur det jobbas inom de olika enheterna om jag skulle få något arbete inom dessa sen.

Är i alla fall så glad och stolt över mig själv utan att skryta,  jag har fått mitt första A! På en av de två hemtentorna i förra kursen, 27 p. utav 28 möjliga och jättebra respons. Det behövde jag verkligen, stärker verkligen min självkänsla att äntligen få känna att jag har åstadkommit något bra. Tycker ju att jag har gjort det förut också, men betygen och responsen har ju inte varit så bra, vilket gör att man vissa gånger beroende på humör kan känna sig mindre duktig. Dock har jag oftast legat över betygssnittet på de flesta kurser, och då har jag ju måstat intalat mig att jag inte kan vara alltför okompetent i alla fall? Sen är det ju väldigt olika på vad lärare vill ha, naturligtvis vet jag ju också att det inte är betygen som är betydande utan det handlar mycket om personlig lämplighet och bemötandet, men det behövs ju lite positiv feedback också - något som många lärare är dåliga på, anser jag.

Nu är jag i alla fall ledig över helgen, så skönt! I dag ska jag till frissan, klippa lite och bleka slingor. Sen ska jag bara göra det som faller mig in . . .

Trevlig helg!

En gammal bild från min mobil, dålig bildkvalitet men ändå en härlig bild att bli glad av :)


Sommarlov

Ja, då var det sommarlov :)

Alexandra hade examen i Jakobs kyrka på torsdag kväll. De sjöng jättefint och några var jätteduktiga på att spela fiol och piano. Tror aldrig, vad jag kommer ihåg, att det någonsin har varit ett sådant fint examensväder? Jag vet, och har kort, från år då knappt löven hade slagit ut då det firades examen i Loos kyrka. Vi firade sommarlovet med att äta middag på Texas, något som tjejerna uppskattade och det var trevligt. Känns bra då man avslutar något med något sådant. Jag avslutade min termin med att lämna in en omfattande hemtenta på fredag kväll och då var den bara på en tredjedels kurs. Så nu har jag sommarlov från mina studier, något som är välbehövligt känner jag. I dag börjar jag jobba inom hemtjänsten och det blir för mig en ny erfarenhet. Jag tror att jag har mer att ge, och att de har mer att ge mig, än när jag jobbar på äldreboende. De människor som bor hemma är förmodligen mer klar och i och med det så blir det förhoppningsvis mer givande samtal.

Förra helgen så firade vi Rebecca som fyllde 18 och Alexandra som fyllde 11. Carola, som är nyligen hemkommen från Bolivia, kom på fredag och killarna på lördag. Susanne kunde tyvärr inte komma eftersom hon har börjat jobba nu efter sin föräldraledighet. Vi var ut och åt på lördag kväll, trevligt när barnen blir vuxna också och man kan umgås med dem på andra sätt och trevligt när vi kan träffas samtidigt. På söndag blev det grillfest här hemma, med den traditionella jordgubbstårtan till efterrrätt. Farmor och farfar var också ner och grattade. Så på nästa pubrunda  kan Rebecca också följa med :)

I helgen kom Susanne med barn, vi hade då medelhavsvärme och passade på att åka ut till Maln för att bada och sola. Årets premiärdopp blev det för mig, riktigt svalkande och skönt!

Har haft en härlig måbra-känsla efter dessa helger med mina barn, är så glad och tacksam över dem. De är så fina allihop och jag älskar dem över allt annat <3








Alexandra med sin favoritfröken, Linda



Oscar och Lilly på krypäventyr på mormors gräsmatta


RSS 2.0