Kalasbilder

Ja, nu har jag fört över bilderna sen Isabell och Gabriellas kalas förra helgen. Igår hade de barnkalas men har inte hunnit fått några kommentarer om detta än.

Igår jobbade jag på Tunbacka, på ett annat plan än mitt vanliga och det gick jättebra. Idag har jag varit lat, och det hör inte till vanligheterna när det gäller mig vill jag säga. Skulle dock verkligen behöva vara det mer, men jag är ju den som gärna vill göra nåt, vill få undan . . . Sen har jag dessutom lite svårt att sätta mig och koppla av på vardag kvällarna när tjejerna är hemma, då är det inte så lätt. Vill jag någon gång se ett för mig intressant tv-program så vill de ju gärna se något annat eller sitta med och kommentera eller fråga. Eller ännu hellre gnälla och bråka med varandra i soffan vem som ska sitta bredvid mig, vem som satt där sist etc. Sen ska frukt skalas, stjärtar  torkas och det ena med det tredje. Så då blir det gärna som det blir. Samtidigt vet jag att jag ibland ska ta det lugnt, men man lär väl sig med åren kanske? Eller när man väl inte har nåt val = orkar? :) I dag har jag i alla fall lyssnat på min kropp, den sa: att jag skulle ligga kvar i sängen, det var bara så skönt, läste och somnade om och kom nog inte upp förrän efter tio. Då satt jag mig i soffan och tittade på Nyhetsmorgon på TV4 och stickade. Frukost halv 12, för att sedan sätta mig i soffan igen och sticka vidare. Sen blev det ryggläge och tidningsläsning och sen sa kroppen att det var dags att sova middag så så fick det bli. Jag tror att min hjärna har ett stort behov av semester just nu, tror nog att jag har varit alltför teoretisk ett tag och att det inte funkar hur länge som helst. Till kvällsläsning har jag dessutom haft litteratur om personlig utveckling, ganska tung sådan dessutom som gör att jag verkligen måste tänka efter. Samtidigt är det ju väldigt intressant och givande, men det gäller att sätta en gräns - att hålla en bra balans vilket inte alltid är så lätt. Jag vet, och jag jobbar på det, och en sak vet jag: att någon soffpotatis kommer jag dock aldrig att bli i alla fall. Så jag får väl kämpa vidare :) Mitt huvud har i alla fall fått vila från all kurslitteratur idag, tänkte i alla fall drista mig till att titta på den sista dokumentären som vi ska ha sett inför i morgon. Märkte då att min hjärna verkligen har tagit vilopaus, kommer ej ihåg mina inloggningsuppgifter på blackboard, så blev det med den. De ploppar säkert upp igen när semestern är slut, om det inte var krångel med blackboard förstås. Nu är det bara två veckor kvar också, sen är det sommarlov från alla studier och då ska jag jobba praktiskt. När jag är ledig är jag ledig och när jag ska läsa så ska jag ägna mig åt skönlitteratur. Men nu ska jag i alla fall göra mig något att äta!

Kram






Kalas

Ja, helgen som var ägnades som sagt åt barnkalas. Oscar och Lilly fylle 1 år på lördagen och firades med presenter, smörgåstårta och fika. Isabell och Gabriella var också med och grattade, de hade sett fram emot den dagen och tågresan till Gävle så att de fixade  hela veckan utan gnäll (som var ett krav - dock inte ett hot! - för att de skulle få följa med). Nu är det tyvärr tillbaks i samma j-a gnällande igen, vet inte vad jag ska komma med nu för att de ska sluta gnälla för all framtid :) ? I alla fall är jag väldigt trött på meningslöst gnällande utan några egentliga orsaker. Hoppas det snart är övergående.  Det är inte så lätt att alltid ignorera det heller, inte helst när man är ensam i vardagen och inte har någon som kan ta över för en stund. Ja, jag vet: det är självvalt och skulle inte vilja ha det annorlunda, men ändå :P

Söndagen var det i alla fall deras tur att bli grattad trots att de fyllde på måndagen men då är det ju jobb, skola . . . Kläder, prinsessaker, vattenpistol, pengar, barbiedocka och Polly pocket var väl vad som fanns i paketen och de var väldigt glada åt alltihop som väl tur var. Jordgubbstårta som gav försmak av sommaren fikade vi på. Nu är det inte ens två veckor kvar tills nästa, dubbla födelsedagskalas. Då ska det grillas, som det brukas den dagen - hoppas verkligen på finväder. Carola har då återvänt från Bolivia och lyckades till och med vara ledig den helgen så det ska bli roligt att få träffa henne igen, även om det inte är alltför länge sen jag träffade henne. Är ju rätt tid för henne att återvända till Sverige nu i försommartid, det måste väl vara den härligast tiden på året då mycket blommar och allt är så grönt. Nu ska jag steka pannkaka!

Kram



Jag och Gabriella på utflykt (Isabell fotorgraf)


Jag och Sofia på "halv åtta" hos Sofia och Håkan


Den snygga väskan jag fick i present av Sofia :)


Tjejerna på tåget på väg till Gävle



Alexandra, Oscar i sandlådan och Lilly vill ju också vara där :)


Helg, igen :)

Ja, då var det helg igen. Vet inte riktigt vart veckorna tar vägen? Tiden går, eller springer iväg, minst sagt.

Känner mig ganska nöjd för tillfället efter att ha suttit med min hemtenta hela veckan. Var så trött i min hjärna igår kväll så den fungerade inte alls som den ska göra. Eller också funkar den inte så bra annars heller ;)
Blev bjuden till Håkan och Sofia i Ljusdal i går kväll på "halv åtta" hos dom, trevligt! Sofia hade varit så omtänksam och varit och inhandlat en ny handväska åt mig ifall det skulle behövas för hemresan, det behövdes det inte som tur var :) Jättesnygg väska i alla fall, helplastad (praktiskt) med den brittiska flaggan i paljetter! Tack Sofia! Ska försöka ta mig i kragen och föra över lite bilder, i helgen kanske så ska ni få se den.

Nej, nu lär jag avsluta och gå ner till tåget. Det blir Gävle och ettårskalas för Oscar och Lilly idag. Isabell och Gabriella ska också med och Alexandra är redan på plats, hon åkte igår.

Trevlig helg alla <3


Passiv

Ja, som ni väl har märkt så är jag ej så aktiv i min blogg nu för tiden. Känner mig ej lockad att sätta mig och skriva av någon anledning? Men jag vet ju att jag hade någon svacka förut också som jag återhämtade mig ifrån :)

Annars är allt bra, pluggar och pluggar. Mycket Gävle i denna kurs - en gång i vecka i alla fall. Som tur är har jag i alla fall fått jobb i helgen, tack! Ska också få träffa chefen för hemtjänsten på måndag, håller alla tummar och tår, och ber :) Vill ha ett bra sommarjobb!

Nästa helg är det dubbla tvillingkalas, Gävle på lördag då Oscar och LIlly fyller 1 och sen ska vi gratta Isabell och Gabriella på söndag. De fyller ju på måndag men då är det ju vardag igen och Patrik har åkt och jobbat. Gabriella lyckades äntligen tappa sin lösa tand i onsdags som har varit lös så länge. Hon skulle vid middagen visa hur lös den var för Alexandra som då utbrister: Men, du har ju ingen! Den har ju lossnat! Och tydligen så hade den följt med maten ner i magen. Gabriella blev nog ganska snopen, minst sagt. Konstigt nog så låg det en tia på bordet morgonen efter och hon slapp då bajsa ut den :)

Har träffat en "tjej" (vad man nu kallar det kvinnliga könet i min ålder) i kväll som jag träffade under min praktik. Vi var på Radjos på "after work", åt fish and chips och tog någon öl och lyssnade på levande musik. Det var riktigt trevligt! Och som sagt, i helgen ska jag jobba och det ska bli riktigt kul!

Trevlig helg och kram på er alla >3

Regnigt

Efter regn kommer solsken, så skulle det också enligt gårdagens väderprognos bli i helgen :) Skönt, tror jag och vi alla behöver lite mer sol och värme nu. Denna vecka har jag hållt på att frysa ihjäl! Detta är ju lite svårförståeligt med den kalla vinter vi har haft och nu när det är några plusgrader så fryser man så man skakar. Men kroppen (och själen) är ju inställd på sol och värme, dessutom så har ju vinterkläderna tvättats och hängts undan. Så då får man frysa ett tag igen då.

Annars är det bara plugg som gäller, gör inget annat och känner att jag måste få in mer glädje i mitt liv. Just nu! Det har heller inte varit så mycket jobb den senaste tiden och jag har ju stort socialt behov, och jag tycker ju om att jobba (oftast), att känna sig behövd och känna att man gör något bra. Något som inte precis känns när man sitter över sina studieböcker. Dessutom så är det skönt att få gå hemifrån ibland, ha något att komma tillbaks till i stället för att enbart vara "på plats" hela tiden. Arbetar man blir man dessutom mycket skönare trött och känner sig mer tillfreds när man får komma hem, det kan dessutom vara riktigt skönt att få sätta sig i soffan en stund på kvällen och titta på tv. Något som jag annars inte gör alltför ofta precis. Men jag vet ju vad jag kan göra, och jag ska ta mig i kragen och göra det också :)

Har lite oro också inför sommaren och avsaknaden av sommarjobb. Jag vill ju jobba och jag måste ha en inkomst över sommaren. Har kontaktat rekryteringen men de verkar inte alls vara klara med semestervikariaten än, men har tryckt på lite igen, om hemtjänsten. Har ju bett om ett bra sommarjobb, har listat äldreboende på sista plats eftersom jag helst inte vill, annars hade jag nog redan haft  en "rad" på Tunbacka i dagens läge men i brist på annat så vill jag ju ändå bli erbjuden där eller på något annat äldreboende än inget alls. Men jag hoppas och ber att det ska ordna sig, ganska snart.

Isabell var och gjorde hål i sina öron förra helgen och är så stolt:



Gabriella hade däremot ingen lust alls till detta. Roligt och intressant att de är så olika, något som vi märker mer och mer med deras ålder.



Gabriella skär upp grönsaker till tacosmiddagen som jag blev bjuden på på Valborgsmässoaftonen

Trevlig helg alla och kram <3


RSS 2.0