Kärlek

KÄRLEK

Kärleken finns hos alla människor.

Vi har alla upplevt den vid olika tillfällen, på olika nivåer och den kan odlas på nytt.

Om man gör något som man från början inte vet kommer att ge någon förtjänst, känner man sig kollosalt rik.

Den inre kärleken hejdas inte av att ytan kanske är ful eller att kroppen börjar bli utsliten. Inte heller begränsas den av tråkighet, vanor eller motsättningar.

Ytlig kärlek väntar sig erkännande och stöd och lever alltså i fruktan för att inte få dem. Den tar hänsyn till människors yta i stället för till deras innersta.

Alla händelser, smärtor, insikter och upplevelser är potentiellt transformerade och möjligheter till växt.

Vi växer även genom konflikter och så kallade obekväma händelser.


Söndag

Ja, en hel vecka har gått sen senaste uppdatering. Har mycket hemstudier i denna kurs, på gott och ont. Mycket av kurslitteraturen är på engelska, och när den dessutom handlar om socialpolitik som kan vara svår att förstå på svenska dessutom känner jag att det är tufft. Men jag kan inget annant än göra mitt bästa. Håller nu på att skriva en artikel som jag ska presentera på seminarie när jag kommer hem från Bolivia, där jag ska ska se Bolivia ur ett socialpolitiskt perspektiv. Och faktiskt, genom detta, har jag fått en mycket större kunskap om detta innan min resa dit, och förmodligen också en helt annan förståelse inför varför det är som det är, denna fattigdom och deras för oss annars oförståeliga handlingar . . .

Håller på att rensa mitt skrivbord (på datorn) och skriver ut en massa arbeten som jag vill ha kvar, i fall att jag skulle vilja läsa igenom dom av någon anledning nån gång. Sista raderna på en uppgift som jag skrev i kursen Social exklusion föll fram för ögonen när jag plockade upp pappren, och tycker det är tänkvärt för många:

Ett för mig önskvärt mål är att vi alla mänskliga varelser genom att öka vårt medvetande om olikheter, och att ha en acceptans inför sådana, med en inställning att inte utgå från sig själv som en normativ, mänsklig individ skulle förhoppningsvis kunna leda till en mindre exklusion i samhället. Att så länge männiksor inte skadar andra, eller bryter mot samhällets skrivna regler och lagar måste få ha rättigheten att vara sig själva.

Ja, annars rullar det på. Hade besök av Kajsa och hennes dotter i fredags, de sov över då dottern hade en innebandymatch tidigt här i Hudik på lördagmorgon. Så det var trevligt! Igår fick jag träffa Rebecca lite också, har väl inte sett till henne alltför mycket sen hon flyttade till Ljusdal. Hon har också fullt upp med sin pluggning och då är det ju skönt om hon kan spara in två timmar om dagen på att slippa pendla.

Nej, nu ska jag skriva ut vidare . . .

Kram

Födelsedag och dop

Nyss hemkommen från Gävle, Susanne fyller 26 år idag och så har det varit tvillingdop för Oscar och Lilly. Kom på nu att det kändes som Susannes födelsedag kom i skymundan för dopet, men hon har ju valt själv :)
Dop blev det i alla fall, något som inte var självskrivet igår då Ella kräktes och hade feber. Men idag var hon då pigg som bara den och inga fler sjuklingar heller som tur var. Allt gick bra och trevligt att träffa alla. Någon fällde dock en kommentar att någon saknades; Carola. Men jag ska ju i alla fall snart få träffa henne, endast två veckor kvar tills jag åker. Var och vaccinerade mig i onsdags, hepatit A och gula febern. Så nu lär jag väl snart börja packa, få se om jag får med något av den beställningslista som jag har fått därifrån :) Ja, det ska bli skönt att få komma till lite varmare breddgrader snart, börjar faktiskt bli ganska nöjd på den långa, snörika och kyliga vinter vi har haft, och fortfarande har . . .

Go´natt!


Ny baddräkt

Ja, nu har jag faktiskt köpt mig en ny baddräkt. Hade tröttnat på den gamla, den hade nog ca 24 år på nacken, minns jag inte helt fel köpte jag den innan Christian föddes! Var till och med så trött på den så den åkte nog i soppåsen när jag hade en av mina återkommande rensningar i höstas. Hade bestämt att jag inte skulle köpa någon ny förrän jag hittade en som jag verkligen tyckte om och trivdes i, vill ju trots allt helst ha en baddräkt de få ggr jag badar i badhus. Nu råkade jag se en i ett skyltfönster på stan och var in och provade den igår. Och jag tror nog jag kommer att trivas i den. Den kostade skjortan, 975:-, men uträknat på det antal år om jag har denna lika länge som min förra så blir det endast 40:-/året :) , så på lång sikt så behöver den ju inte bli dyr.

Upptäckte via ett mail att Tre små apor har även kommit som rött vin i Systembolagets beställningssortiment. Detta vita vin tycker jag är överraskande gott till det låga priset så nu beställde jag en Bib av det röda få se om jag tycker om det lika bra.

Ha en bra dag!

Baddräkt floweresque SUNFLAIR  NYHET! Tre Apor Röd box är här!

Mör

Känner mig lite mör faktiskt, har de senaste 25 timmarna jobbat 17 så det är väl inte så konstigt kanske. Stod först i garderoben på Folkan igår kväll,  då idéelt för Julle, Alexandras dansgrupp. Sen hem och sov några timmar sen har jag haft heldag på Kompaniet. Man känner verkligen såna här gånger vad sömnen är betydande för ens välmående och koncentration, det skulle nog inte funka så många dagar att köra på så. Men, det har gått bra i alla fall. Har haft flera bra möten på jobbet idag, sådana som ger en nå´t!

Igår åkte jag längdskidor i det fina vintervädret, men snacka om att vara svettig vid "målgång". Jag som duschade i vanlig ordning på morgonen,  tänkte att jag bara skulle ut och finåka lite. Ack, vad jag bedrog mig! Mina skidor ville liksom inte alls glida i spåret utan jag fick i stort sett för varje bentag skjuta dem framåt. Tog till och med nästan stutt i nerförsbackarna :) Så jag lär nog gå på sportaffären och inhandla lite valla eller nåt inför nästa tur :)

Nej, nu ska jag krypa i säng och återhämta lite sömn inför kommande dag.

Go´natt!

Jag vill ha vår!!!

Ja, just precis: Jag vill ha vår! Och jag vet att det inte ens är mitten av februari än, och jag vet att det kommer att komma många bakslag än men jag längtar fortfarande efter våren. Och jag HATAR blåst! (och falska männsikor!)

Nåja, våren är inte alltför långt borta och jag ska ju åka till varmare breddgrader  snart :) Nu ska jag försöka sätta mig och kolla på instuderingsfrågorna till de två seminarier som vi ska ha  till veckan - på en bok som jag ej har fått än så få se hur det går ;)

Trevlig helg!

 


Förkyld

Har för tillfället en av mina sällsynta förkylningar :)

Var till Gävle igår, heldag med föreläsning om socialpolitik och globalisering. Intressant att få lite kunskap om varför det egentligen finns så mycket fattigdom i världen, vart vårt bistånd går och till vad!!! Hur många, enormt rika de egentligen finns i dessa länder med sådan stor svält och utbredd fattigdom :(  Hur denna sociala orättvisa och ojämna fördelning av resurser bidrar till detta . . .

En föreläsare sa något som jag tog till mig: Att en risk är när man som "professionell" väl har varit inne i systemet ett tag, är att man går in och ur människors liv oreflekterat! Dit ska jag aldrig komma! Då har jag valt fel, och det vet jag att jag inte har.

Har lämnat in min 23-åriga gamla bil på verksta´n idag, fick ju en 2:a på besiktingen. En styrled som behövde bytas, och det fixar Volvo för endast 1 563:-. Jobbar jag drygt en dag så har jag dessa att betala det med, och jag slipper be någon "annan". En bra kvinna reder sig själv, så långt det går :)

Kram

P.s. Något som jag när det uppstår "problem" är att fråga mig själv: Vad kan jag göra åt detta? och invänta svar, det brukar komma ;)

Jobbat . . .

Jaha, då har denna helg också gått! Fortare än kvickt vill jag mena. Fredag kväll flyttade jag Rebecca till Ljusdal igen, hon ska vara inneboende hos en kompis och slippa pendla. Det blir säkert bra för henne.

Igår var jag med Patrik och tjejerna på barnteater: Den fula ankungen, lite sorgslig förstås men bra. Sen har jag jobbat tills nu, ja med avbrott för sömn då förstås :)  Idag blev jag kallad för "jävla apa" av en boende, första gången någon har sagt något dylikt åt mig. Ett dödsfall fick vi också i morse, annars har det gått väldigt bra sett till att det var fyra veckor sedan jag jobbade där. Nya kommer och går . . .

I morgon bär det av till Gävle igen, blir nog tåget! Så avslappnande och skönt :)

Kram

Fördelar

Fördelar med GI:

Fördelar med GI metoden

Fördelarna med GI-metoden är många: Man får en jämnare blodsockerkurva, man blir piggare, friskare, metoden är bra för hjärtat, sötsuget minskar, man går snabbt och lätt ner i vikt, man får mer energi, risken för övervikt och riskerna för diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar minskar.

GI-metoden är ett sätt att gå ner i vikt. Men det är också ett sätt att leva. En diet kan man bara följa en begränsad tid, medan man kan äta enligt GI-metoden i resten av sitt liv. Om man väljer långsamma kolhydrater framför snabba så får man även andra hälsosamma vinster som att man blir piggare, gladare, mindre irriterad och mer fokuserad.

Det sistnämnda är något som jag absolut kan märka att det har skett en förändring, googlade därför på fördelar med GI och hittade detta, och det stämmer ju :) Och det känns ju så bra, jag får verkligen äta mig mätt och står mig mycket bättre mellan måltiderna, härligt!


RSS 2.0