2011

Härmar väl min dotter www.susannehallqvist.blogg.se  som har lagt ut en punktlista vad hon har för planer inför 2011 :)

Här kommer min:

• att lägga om min kost och börja äta enligt GI så långt det är möjligt

• att återuppta min träning

• att återinföra mina dagliga promenader så ofta det går

• att umgås mer med människor som gör mig gott

• att ägna mer tid åt saker som jag VILL göra

• att försöka få in lite mer kvalitetstid med barnen

• att visa mer omtanke och kärlek inför mina nära och kära och mina medmänniskor





Ha en bra dag ♥


Nu är glada julen slut, slut, slut . . .

Ja, nu är julen över för den här gången då. Även om julen är mysig och det ena med det andra så är det skönt när den väl är över. Känns som ett nytt liv börjar varje gång! Och tiden före den här julen har nog varit den mest hektiska som jag i alla fall kan minnas mig. Praktik, uppgifter, jobb, allt annat vanligt förberedande inför julen, men nu är den över :) Jag har i alla fall några dagar välbehövligt ledigt med barnen. Igår orkade jag ingenting i stort sett, var bara inne, spelade lite spel och slöade. Eftersom jag inte tog mig ut med bilen och kunde handla någon mat så tog vi en promenad ner på McDonalds och åt middag, till tjejernas förtjusning. Men idag har de äntligen röjt bort all snö så idag ska jag nog ta mig iväg och handla. Har i mina tankar förberett mig för att börja äta enligt GI nästa vecka. Var ju på en föreläsning genom praktiken om detta och det fick mig att ta en djupare fundering på det, jag tycker nog att det låter sunt. Röra på mig ska jag också börja med igen. Konstigt nog är det sånt man ofta väljer bort när tiden tryter. Men hur ska man hinna, och hur ska man orka när tiden endast räcker till det nödvändigaste, och knappt det? Men nu börjar ju ett nytt liv, igen . . . .

Här kommer lite bilder sen jul:

 

 

 

 


Ja, bland annat kort på en trött Ella, Gabriella med jättenallen hon fick i julklapp, Isabell med sin prinsessklänning - detta var något som de båda blev jätteglada för, Isabell har bott i sin klänning sen dess :)
Alexandra blev också jätteglad över sin gröna adidaströja som hon fick och Oscar blev också glad att Ella fick en eltandborste som han tog chansen att testa :)

God fortsättning . . .

"Julafton"

Ja, idag har vi julafton här hemma fast det egentligen är juldagen. Går lika bra det också! Eftersom jag och Lars-Gunnar har brukat delat på juldagarna under många år så brukar vi fira en varsin dag. Nu blev det så att det blev juldagen hos mig i år också eftersom jag blev tillfrågad jobb igår och det spelade varken någon roll vare sig för mig, han eller barnen. Så jag firade min julafton på Kompaniet igår, riktigt mysigt var det. Det finns faktiskt mycket värme och gemenskap där. Vi tyckte ändå att vi skulle få det lite varmare genom att göra en brasa i öppna spisen men det gick inte så bra. Spjället var tydligen inte riktigt öppet varav det rökte in och brandlarmet gick, direktlarm till SOS och brandkåren kom. Eldförbud fick vi men hade kunnat eldat lite till eftersom det var en väldigt snygg brandman med bland de som ryckte ut :)

Ja, nu är det potatisskalning, grötkokning och diverse andra matförberedelser på gång innan de börjar ramla in . . .


Ha en fortsatt god jul . . .



23 december

Ja, då var det dan före dopparedan. Min mormors födelsedag är det också, 96 skulle hon ha fyllt idag, 17 år sen hon dog, när Rebecca var nyfödd. Min mormor var alltid så glad och snäll, hon tyckte så mycket om när man kom och hälsade på, och allra helst när jag hade barnen med. Hon var alltid så gästvänlig och givmild, ville alltid bjuda på fika och glass såg hon alltid till att ha i frysen så hon kunde bjuda barnbarnsbarnen på. Jag tog det väldigt hårt när hon dog och det tog väldigt lång tid innan jag riktigt kunde få in att hon faktiskt inte fanns mer. Flera gånger tänkte jag faktiskt tanken på att jag skulle ringa till mormor och höra hur det var med henne . . .

Har idag en lugn dag på min praktik, har ju till och med tid att blogga! Har i stort sett skrivit färdigt min reflektionsuppgift också. Vi är inte många som jobbar idag och i stort sett inga besök alls. Lugnt och skönt, kan behövas efter en hektisk tid.

God Jul och kram på er alla!


Ja, se det snöar :)

Ja, faktiskt så börjar man känna sig lite insnöad, i år igen! Fast, insnöad kanske man alltid har varit :)

Som det är nu så är jag väldigt glad att jag hyr, behöver inte skotta, inte elda . . . Bara sopa av bilen lite då och då. Ja, och så är det bara två dagar kvar till julafton. Har min hemmastudiedag idag, har börjat på min sista uppgift, som endast är en reflektionsuppgift och den ska det nog inte läggas ner alltför mycket tid och engagemang på. Den är på G i alla fall! Har städat av lite, ska gå ner på stan på eftermiddan med Alexandra. Har lovat att hon skulle få köpa sig nya julkläder i år, de hon har haft har några år på nacken. Jag städade ur hennes garderob och byrå häromveckan och fick plocka ur hur mycket som helst. Hon som har kunnat haft sina kläder en längre tid nu har växt! Och inte lite heller, fick köpa 39 på hennes vinterstövlar nu. Jag hade en förhoppning att hon skulle kunna ha de vi köpte förra hösten men det kunde jag ju glömma. De var det strl. 34 på.
Fika ska vi också göra, skönt att ha lite egen tid på tu man hand ibland.

Igår kväll rullade  tjejerna mozartkulor och jag kokade ljus mjölchokladkola, ikväll blir det mörk kola och knäck. Sen är det jul!

 

 

 



Ja, som ni ser så har vi ju snö i Hudiksvall också :)

Ha en bra, snöig dag! Kram

Vinter!!!

Ja, då har vi  haft full vinter i snart ett par måndader  fast det inte ens är jul än! Tredje dan som snön bara vräker ner. Men det är klart, ska det vara vinter så ska det!

Knyckte den här bilden från Alexandras blogg, tyckte den var så söt. Hon tyckte lite synd om sig själv eftersom hon har hostat och snorat en hel vecka nu, eller nåt. Stackars lilla gumman :)






Idag har jag bakat glöhoppor och slagit in julklappar, i morgon kommer julgranen. Snart är det jul!




Go´natt!


Tre öl blev fem :)

Kan inte riktigt förstå den ekvationen: att tre öl kan bli fem? Hur kan det gå ihop? Fattar inte!!! Men ekvationer tycks inte gå ihop när man vid vissa tillfällen sammanfaller med vissa människor. Tanken och visionen var i alla fall i kväll: en pubmacka och tre öl = 100:- på Tre bockar en onsdag kväll. Och den ekvationen skulle kunna gå ihop men det beror ju alldeles på med vem man tillbringar sin kväll med. I kväll så var det ju med ett par klasskompisar och naturligtvis har jag ju kunnat förutspått att den inte skull gå ihop. Men, trevligt var det i alla fall, två mer öl och lite mer salongsberusad än vad meningen var - och jag tror nog ändå att jag är pigg och alert att gå i väg på min praktik i morgon bitti!

Go´natt!


Uppgiftus rapportus klarus!

Det är så förbannade otroligt skönt för jag har skrivit färdigt min uppgift idag, hurra! Nu har jag endast en reflektionsuppgift kvar och den ska jag plita ner nästa onsdag då jag har min hemmastudiedag. Vilket betyder att jag KAN vara ledig veckan mellan jul och nyår! De bägge uppgifterna ska vara inne den 4 januari så då har jag jobbat på bra och det har känts - men som det känns nu så har det ändå varit värt det. Både jag och mina barn behöver lite ledig tid ihop, har ju inte allför mycket av den varan precis. Då ska något hittas på :)

I kväll blir det "after plugg/jobb/praktik" på Tre Bockar med ett par klasskompisar, välbehövligt att bara få gå ut ett par timmar och surra lite.



Kram så länge . . .


Bilder :)

Ja, jag lovade ju lite nya bilder igår så nu kommer dom:

   

   

 

Första bilden är från muséet när Isabell och Gabriella sjöng med sin kör, Knatteton på 1:a advent, Isabell tänder det andra adventsljuset och Gabriella det tredje. Tjejerna bakar lussebullar och sen är det lucia på nya dagiset, Västanvinden. Alexandra tränar och dansar här hemma för Julle och till sist Isabell med sin allra första glugg.

Ha en bra dag :)

Ja, jag vet . . .

Fick nyss en kommentar av min dotter att nu var det ytterligare två veckor sen mitt senaste blogginlägg :)
Men livet består inte av så mycket annat eller finns inte tid till så mycket annat just nu än praktik, uppgifter, jobb plus alla de vardagliga bestyren som också ska hinnas med. Men det finns ett liv efter detta också! Nu menade jag alltså inte ett eventuellt nästa liv utan ett liv efter denna praktik med uppgifter plus att man ju gärna vill tjäna någon extra krona - allra helst den här tiden. Sen är det jul snart också, även om jag har förenklat hur mycket som helst under åren så är det ändå något som ska göras i alla fall. Lite vill man ju fixa med och tjejerna ville baka lussebullar och syltkakor. Ja, vilken tid tar det väl att baka två sorters bröd motför de ofta 22 sorters jag bakade en gång i tiden? Ja, jag gjorde faktiskt det! Men jag tyckte det var kul och hade väl annan prioritet då.
Nåja, var sak har sin tid har jag upptäckt.

Nej, nu ska jag gå och lägga mig men jag lovar jag ska lägga in lite nya bilder snart! Isabell har ju tappat sin allra första tand och hon har en till lös också! Vilken lycka!

Go´natt!

Oj!

Ja, precis! Jag upptäckte att det var två hela veckor sen min sista uppdatering! Men, tiden går och så mycket tid finns inte över för tillfället. Men, jag har i alla fall en riktigt bra praktikplats och känner att jag verkligen har valt en för mig passande utbildning. Intressant, stimulerande  och utvecklande. Håller också på att vidga mina vyer inom socialtjänsten genom studiebesök på andra enheter. Vad mycket man inte vet när man inte har varit på andra sidan. Nödvändigt och intressant att få en helhetssyn på det sociala arbetet, hur samarbetet går till, vilka resurser och insatser som finns att tillgå. Jag har varit på barn- och familj ett par dagar, familjerätten och familjehem har jag också på gång. Nu är jag på G med min andra uppgift som handlar om de aktiveringskrav som finns för att vara berättigad till bidrag. Intressant det också! Och jag lär mig något nytt varje dag, härligt! Igår fick jag utav en ung klient höra ett nytt ord som jag aldrig tidigare hört: reduntant! Tack!

I helgen ska jag på kurs, eftermiddag både idag och i morgon. En access bars kurs - punkter på huvudet stimuleras och därigenom kan man få ut mer av sig själv och sitt liv! Ja, ja, jag vet att det låter lite flummigt men jag är ju lite flummig på mitt vis!

Kram och trevlig helg! 


RSS 2.0