Bättre idag

Idag känns det bättre som skönt är. Jag kände ju mig lite låg (orolig) igår av en annan anledning och sen dök betyget upp på Blackboard som fick mig att känna mig ganska värdelös. Men det känner jag mig inte idag ;)
Somnade igår, vaknade vid tvåtiden, låg och grubblade. Till sist gick jag upp och 3.12 mailade jag till Anders (min kontaktlärare) och bad han uttala sig om han ansåg att jag var på villovägar och om jag var helt okompetent? Klockan åtta (söndagmorgon) hade han svarat. Han tyckte verkligen att jag var på rätt väg och att jag hade den kompetens och kapacitet som behövdes för min utbildning/yrke. Tack, det var precis vad jag behövde få höra!
Även om det är väldigt bekvämt att läsa på distans så är det ju ändock ganska ensamt, med väldigt lite lärarkontakt och respons. Och jag fick en tanke igår att jag kanske överskattade mig själv. Men idag känns allt bra igen, bara att plugga vidare . . .

Har jobbat i helgen och det har gått bra, jag känner så´n vördnad inför de gamla och önskar att de alltid skulle få bli bemött med värme och respekt.

Kallt har vi, -20. En riktig vinter, men bara ett par månader kvar så kommer våren ;)

Besviken ;(

Känner mig faktiskt lite besviken! Har fått betyg på föregående kurs och jag fick ett D. Och det var nog inte rätt dag att få betyget heller, tror inte att jag skulle ha reagerat med samma besvikelse en annan dag. Annars vet jag att jag trots mina ej så höga betyg en dag kommer att bli en bra socionom, med stor förståelse, empati och ett bra bemötande och att jag förhoppningsvis kan hjälpa många utsatta människor i denna värld, vad jag nu kommer att jobba med. Men just idag kändes det som att jag är så jävla förbannade korkad så jag inte förmår att åstadkomma bättre betyg. Att jag inte fattar ett jävla skit och inte kan formulera mig tillräckligt bra, att jag inte kan trycka in femtielva jävla begrepp i mina arbeten som är signifikant för uppgiften. Blä! Känns som jag skulle vilja . . .

Kan inte intala mig just nu, att jag trots allt ligger bra till om jag ska jämföra betygsstatistiken på samtliga kurser, över genomsnittet - men det hjälper inte just nu! Ska sova på saken så kanske det känns bättre i morgon?

Helg - jobb

Ja, då var det helg igen då - och jobb, lördag och söndag. Men har bestämt mig att stryka mig över nästa helg, nu har jag jobbat tre helger i januari + att en klasskompis ska ha lite fest på fredag så då kan jag faktiskt få unna mig lite ledighet.

Var på mitt första gympapass på F&S i går e.m., Alexandra var också med. De har ett pass i veckan som man får ha med sig barn mellan 7-12 år, gratis. Både jag och Alex tyckte det var skönt! Bra att kunna växla styrketräning med lite mer kondition.

Idag var jag och besiktade min 22 år gamla bil, fick anmärning på bromsarna som tog ojämt - däremot så upptäckte de aldrig att min hastighetsmätare ej funkar (eller så funkade den trots allt när besiktningskvinnan körde ett provvarv). Men jag får väl vara glad att det inte var fler fel på den, förhoppningsvis så är det inte så allvarligt.

Min inneboende den här veckan - tillika diskerska - har åkt hem i dag, nu är hon klar med sin praktik. Igår åt vi pizza, drack ett glas vin, pratade och hade trevligt!

Nej, nu ska jag gå och sussa - ska upp tidigt i morgon. Go´natt!

Mera snö ;(

Nu tycker jag faktiskt att det räcker med snö för i år. Igår höll jag knappt på att ta mig till fritids och dagis. Tog mig inte ut på Södra vägen utan fastnade i snön nästan halvvägs ute i värsta rusningstrafiken efter 16.00! Tur att mina grannar kom ut och knuffade så jag kunde ta gång- och cykelvägen bortöver. En timme och tio minuter senare var jag hemma igen, då stod bilen parkerad på Tunbacka - servicehuset mitt emot där jag bor. Fanns inte en chans i världen att jag skulle ha tagit mig uppför en gata. Och snöar gör det fortfarande, nu känns det som det inte behöver komma något mer.

Var till Gävle i helgen som var, firade Susanne som tog sin sjuksköterskeexamen. Först var vi i kyrkan inne i stan och sen bjöd Susanne på lite smått och gott hemma hos henne.  På lördag träffade jag Eva Berglund över en fika på stan, hon flyttade dit i höstas. På kvällen var jag, Andreas och Carola med familj på Church Street och åt en god middag.

Jag har Sofia inneboendes här denna vecka, hon gör sin sista praktikvecka på sjukhuset. En ny kurs har startat - exkludering - så det är bara att fortsätta läsa  . . .


 


 

Miel och Ella i kyrkan, bra att ha lite att sysselsätta sig med


Tränat

Ikväll var jag iväg och tränade och det är ju så skönt! Nu har jag köpt ett årskort som gäller på både gymet och på pass. Det var inte just något dyrare och då har jag ju tillfälle om jag skulle få lust att även gympa.
Igår var jag på kraniosakral terapi och kinesologi, och även det är skönt! Tredje gången jag provar det hos den jag går nu och jag känner mig väldigt lugn och harmonisk. Känner mig inte alls stressad över mina studier nu, och det är sällan att jag blir uppstressad av småtjejerna heller. Jätteskönt! Jag har tänkt på att det finns många som spenderar åtskilligt på sitt yttre utan att må bra - tänk om de skulle spendera hälften av det på sitt inre istället - kanske de då skulle kunna må bra mycket bättre?

Imorgon bär det av till Gävle, Susanne tar sin sjuksköterskeexamen!

Moget, nja . . .

Igår kallade jag mitt ex för ett omoget fjantarsle och idag pekade jag fuck you åt en bilist som stressade mig genom att ligga bakom och blinka åt mig flera gånger när jag var på väg att köra förbi en långtradare i halkan och snömodden på E4:an mellan Gävle och Hudik. Detta gjorde att han stressade mig så jag höll på att svänga in för snävt framför långtradaren och hade faktiskt kunnat slutat olyckligt. Då blev jag förbannad, kunde inte hålla mig utan båda blinkade och pekade finger när han väl kunna köra om mig. Visst, båda sakerna är väl inte så moget sagt/gjort men ibland bara kommer det, och det känns skönt efteråt - och måste man vara så mogen alla gånger?

Ja, idag var vi till Gävle på seminarium om samtal och det gick bra. Samtal är ju intressant, och vad mycket som kan åstadkommas och förändras genom ett sådant!

Ja, ja . . .

Ja, vet inte vad jag ska säga, men saker händer runt omkring som säkert har sin mening - ett syfte. Det är svårt att se det så direkt utan förståelsen för det brukar komma senare.

Helgen har jag tillbringat på Tunbacka, hade delad tur på lördag och dag på söndag. Det har gått riktigt bra, har jobbat med personal det flyter på bra med. Idag blir det läsning och i morgon bär det av till Gävle på seminarium. Snart är även denna kurs avklarad ;)

      

Carola ringde i helgen och tyckte vi skulle åka till Barcelona, eller på yogaresa till Mallorca ;)
Kom då på att för precis ett år sen var vi till Rom, då satt vi ute och åt pizza i mitten på januari!

Härligt

Nu har jag skrivit klar version två av min individuella uppgift, en hel vecka innan den behöver vara inne och det känns bra. Nu kan jag börja titta så smått på kurslitteraturen inför nästa kurs.

Idag har vi ganska kallt här i Hudik, -18 var det i morse. Jag klädde på mig ordentligt och tog mig en promenad sen jag hade lämnat tjejerna på dagis, det var riktigt skönt. Ikväll ska jag vara så duktig och åka på Friskis & Svettis och träna. Det är nån vecka sen nu och det lär nog kännas. Men det är ju så skönt bara man har kommit igång igen.

Nej, nu ska jag gå in och fixa lite  middag . . .

Vardag

Ja, då var det vardag igen och det är riktigt skönt. Även fast vi har haft ett riktigt skönt jullov.

Har varit på c.u.l. ett par dagar, videoinspelat samtal där vi har agerat hjälpare-klient. Intressant att studera sig själv och se vad som kan förbättras vid sådana situationer. Naturligtvis är det ju en träningssak. Sen har vi analyserat samtalen som vi sedan ska ha seminarium om i Gävle nästa vecka.

Idag tog jag mig en långpromenad för första gången på länge och det var så skönt. Nu sitter jag här med en kopp kaffe och skorpor med ost på (så gott) och ska ta itu med omarbetningen på min individuella uppgift.

Ha det så bra!

Kallt

Ja, kyla och snö har vi ju verkligen fått i överflöd de senaste veckorna! Nu har vi i alla fall vinter ;)

Har varit i Loos några dagar, hälsat på lite och varit på barnfesten. Isabell och Gabriella hade jättekul, de dansade som bara den. Jag ockå, tills svetten rann då fick jag gå och sätta mig. Nu har vi varit hemma ett par dagar, jag har plockat undan julen och städat riktigt ordenligt. Skönt att ha det gjort innan plugget och vardagen sätter igång igen till veckan. I helgen ska jag jobba, jobbar kväll idag och dag i morgon. Och nu ska man väl förhoppningsvis få sova(?), efter mitt utbrott för nå´n vecka sen. Det är grannen under då, som har haft lite livat ett par helger, men bara jag skickar ett sms till han så tystnar de eller drar vidare, så det är ju skönt!

Trevlig helg!

 


Loos

Idag åker jag och tjejerna upp till Loos och blir där nån dag. Tänkte faktiskt gå på barnfesten på trettondagen. Kom på igår när jag pratade med Annie att Isabell och Gabriella nog inte har varit på någon barnfest! Tittade några år bakåt i mina dagböcker och upptäckte att det hade de ju inte. Juletider har varit som de har varit de senaste åren med magsjukor, förkylningar, öroninflammationer, och ögoninflammationer - småbarnsårens åkommor. Denna vinter har vi varit förskonat från allt sånt, helt otroligt. Och helt otroligt skönt!

Sitter och tar mig en kopp kaffe och äter Marabous nya choklad som jag har blivtit helt frälst i

ska ta och plocka av granen, den doftar ju så gott men tyvärr vill den inte behålla sina barr något längre. Sen ska jag nog ta mig en promenad och hem och packa lite....

Igen...

Idag bloggar jag två gånger ;)

Jag och Alexandra strosade runt på stan idag, inhandlade lite presenter och sen var vi på Hot Chili och åt en god lunch. Sen strosade vi hemöver, bland alla fina hus, i all snö. Och det lyser så vackert överallt av alla slags ljus, och det är bara så mysigt ;)

Ikväll ska jag ha en skön slökväll, titta på andra delen av Camilla Läckbergs miniserie. I morgon åker vi nog upp till Loos om jag inte får jobba.....

Gott nytt år!

Ja, då var det ett nytt år: 2010! Gott nytt år på Er allihop! Det är alltid spännande att se vad ett nytt år kommer att föra med sig.....

Nyårsaftonen firade vi nere hos Patrik. Vi lagade lite god mat och spelade spel med tjejerna. Isabell och Gabriella som aldrig någonsin varit uppe så länge var helt inställda på att vi skulle gå och titta på fyrverkeriet. Och de var hur pigga och glada som helst, så när klockan i Rådhusparken ringde in det nya året så stod vi nere vid Lillfjädern och tittade på det maffiga fyrverkeriet. Det var mycket folk och mycket snö vräkte det ner. Men det var mysigt och stämningsfullt. På hemvägen hade Patrik och tjejerna snöbollskrig så denna nyårsafton var nog uppskattad och händelserik för dem.

Faktiskt så känns det som det räcker med snö för i år, idag lyser i alla fall solen och det är skönt. Jag och Alexandra ska ta en sväng på stan och kika lite...



Nyårsafton 2009



Känns som det räcker med snö nu?


RSS 2.0