Jobbat

Känner mig ganska nöjd efter tio timmar på Tunbacka idag. I och för sig var jag ledig ett par timmar på eftermiddan och var hem och sov lite, men det känns i alla fall. Är glad att jag har ett extrajobb som ger lite extra inkomst men jag är samtidigt glad att jag har valt att utbilda mig till något som jag förhoppningsvis kommer att trivas med. Att jag inte som så många andra känner att jag inte har något val, att då ha ett jobb som man kanske inte alls trivs med, och som är tungt och tålamodsprövande. Nu är det tur att det finns männsikor som väljer olika yrkeskategorier men tyvärr är det många som inte alls är lämpade för sitt jobb, eller trötta och slitna. Härligt är väl trots det tunga och tålamodsprövande att de gamla har mycket att ge, att man får mycket tillbaks av dem - som tur är.

I morgon ska jag besikta om min bil, Patrik har fixat den i helgen  så förhoppningsvis så går den igenom nu ;)

Go´natt!

Bestämd ung dam

Ja, jag har haft en bestämd ung dam här ett par dagar. I går var det hur lugnt som helst, men som jag hade trott så kände hon sig väl hemma här i dag och kunde börja visa sitt rätta jag ;) Började märkas lite på morgonen, sen när vi väl skulle gå på teater  så kom Ella på att hon absolut inte skulle gå på teater. Försökte vänta ut henne, satt kvar med henne sen alla andra hade gått in och försökte lugna ner henne men icke; hon skulle inte gå på teater! Så då var det bara att gå hem igen då, tur att vi alla fall hade fått skjuts dit. Promenaden hem tog en timme, men då var vi in på djuraffären också och tittade på lite fiskar och en papegoja. Det tyckte hon däremot var kul så det var väl bra. Sen när vi väl var hemma så pyrade hon i väg in och lekte, och lekte. Varför ska man behöva gå på teater? När mostrarna har så många, roliga leksaker att leka med. Nu har Ella åkt hem för jag fick ju jobb i morgon.

Vi bakade chokladbollar i går, tur att jag lämnade dammsugaren framme sen jag hade städat för det var pärlsocker och strössel överallt ;) Men goda var de!

 



 


Ja, se det snöar ;)

Vad kul att se att det snöar igen ;) Och har HT rätt skulle det kunna komma 1 dm här i Hudik idag. Ja, ja . . .
Är nog många som kommer att bli glada när våren visar sig.

Jag var till Gävle i går på seminarium. Jag tycker ju det är väldigt intressant med människor, studera och försöka förstå, försöka analysera. . . Men det är både intressant och skrämmande att se  många blivande socionomer som har så mycket kvar med sig själva. Dessa ska sedan gå ut och möta andra människor och hjälpa dem. Därmed säger jag inte att jag är klar med mig själv - det blir man aldrig - men jag har jobbat mycket med mig själv under åren och tycker faktiskt att jag har kommit ganska långt ändå, och fortsätter!

Plockade med mig Ella hem från Gävle i går, det är så kul: trots att jag så sällan träffar henne så när jag mötte henne på leksaksaffären igår så blev hon så glad när hon såg mig och ropade: Hej mormor! Inga problem alls när mamma och pappa skulle gå. På tåget träffade hon en jämnårig kompis, Elsa, och de hade väldigt skoj tillsammans. Nu på morgonen har hon varit fullt upptagen med att klä på dockorna, och nu har Isabell och Gabriella (den och den, som Ella kallar dem. Thea brukade kalla dem för Bell och Bellon) dykt upp så nu är det full fart. Har lovat att vi ska baka chokladbollar sen. I morgon ska mormor och Ella gå på teater: Ture blåser bort, det blir kul. Är nog frågan om vad Ellas mamma och pappa hittar på? De är säkert handlingsförlamade, hoppas det kan slappna av och njuta av lugnet i tillvaron. Men jag vet med egen erfarenhet att det känns konstigt tomt och tyst de få gånger man blev helt själv hemma. Det är ju så att man ordnar barnvakt när det väl behövs, inte bara för att man ska få vara ensam precis.

Trevlig helg allihop!

Jaha; vardag igen då

Helgen gick så fort och nu är det redan tisdag. Tur att vi tog tåget till Gävle då det hade varit stopp söderut på E4:an i nio timmar på fredag eftermiddag. Även söndag hade det varit olyckor och avstängningar. Och vårt tåg hem var endast 30 minuter sent till Hudik då. Haft en trevlig helg i Gävle, Susanne fyllde ju 25 på fredag så hon hade lite födelsedagsfirande. På lördag var vi på Fjärran höjder och badade, jag och Alexandra simmade till och med ut i snöstormen - men var inte ute alltför länge innan vi frös in igen. Jag och Alexandra gick ner på stan efter badet, hon fick köpa sig lite kläder och så träffade vi Andreas över en fika.  Lördag kväll var vi bjudna till Johans mamma på middag.


Igår hade vi föreläsning och gruppträff på c.u.l, idag sitter jag hemma och pluggar (som så skönt är). Har snart tagit mig igenom den mest givande boken denna kurs, och tror att jag börjar bli redo att sätta igång med min individuella.

 

       

Några bilder från Gävle (är ju inte så duktig än på att ordna dem i några bra positioner ;) ), Susanne med sin tvillingmage i v. 27, mitt igensnöade "skrivbordsfönster" och en nyklippt Isabell.


Piggare

Ja, efter en heldag i sängen i går så är jag piggare idag, inte kanske helt hundra men kanske åtti i alla fall ;)
Jag hade faktiskt en riktig skön dag i går, och som sagt, varför tar man sig inte slödagar någon gång i bland utan att man behöver känna sig sjuk? Jag gör i vart fall inte det. Kanske ska boka in det i kalendern ;)
I går kväll bjöd jag Patrik och tjejerna på pizza (köp), vi hade en trevlig kväll, spelade bingo med tjejerna som hade turen att vinna ett varsitt pris.

Idag åker jag och Alexandra till Gävle. Susanne fyller 25 idag så vi ska ner och gratta henne. Hon har även namnsdag idag (Gabriella) och Gabriella har namnsdag, liksom Ella. När jag för 25 år sedan väntade Susanne hade jag önskemål om att hon skulle få heta Gabriella men det var inte hennes pappa med på. Då hon då i alla fall föddes den 19 februari och det var Gabriella som hade namnsdag  så fick jag i alla fall "tillåtelse" att ha det som andra namn. 20 år senare då jag väntade mina yngsta döttrar hade jag än en gång önskemål om Gabriella som namn. Och denna gång fick jag min vilja igenom - jag hade ju bytt "pappa" ;)

Hade i alla fall bestämt mig ganska tidigt att ta tåget till Gävle i dag och glad är jag över det - i detta j-a väder!
- 14, snöar och blåser!

Trevlig helg!

Hängig

Har faktiskt känt mig lite hängig hela veckan och idag, sen jag lämnat tjejerna på dagis, ska jag nog ta och krypa ner i sängen med Etablerade och outsiders. Är väl bäst att ta med sig ett kollegieblock också ;) Och i dag blir det ingen träning, min kropp ska få vila lite. Är inte ofta precis som jag är sjuk, kan väl inte säga att jag är sjuk nu heller precis, men någon förkylning finns nog där och försöker tränga sig igenom.

Snöar gör det också, nu längtar jag till våren . . .

Ha en bra dag, alla!



Tyvärr, lär det väl dröja innan dessa dyker upp


På jakt

Jag är på jakt efter socialt exkluderade i samhället. De ska dessutom inte bara vara exkluderade utan de ska också passa in i min kurslitteratur. Jag har slängt ut lite krokar - gäller ju att ta tillvara på de kontakter man har. Att fråga en "vän" - tur att det finns lite olika kategorier bland dessa. Ibland får man fundera lite innan man kommer på vilken som är passande för "problemet".

I morse blev jag stoppad i en poliskontroll när vi var på väg till dagis, jag var nykter som tur var ;) , men hade väl naturligtvis inget körkort med mig. Jag stoppar aldrig plånboken på mig om jag enbart ska till dagis fram och tillbaks. Fick en vänlig påpekan bara, sen polisen hade kollat upp att jag var ägare till ett körkort, att jag kunde tänka på att ha med mig det. Ja, jag lovade att jag skulle försöka. Men det har jag snart glömt bort ;)

I alla fall så var jag på Dackås konditori i går och köpte semlor, på en betygsskala på 1-5 så skulle jag nog beräkna kanske en svag 3:a på dessa, Bagarbodens får absolut en 5:a! Nu var det ju i alla fall tur att vi inte åkte upp till Loos för att få oss en semla igår då jag hörde att de hade blivit slutsålda ganska tidigt.

Nej, nu väntar mina spännande böcker ;)

Fettisdagen



Ja, då var det fettisdagen. Jag har faktiskt inte ätit en enda semla hittills i år. Ska väl ge mig iväg och leta tag på något konditori på e.m. som förhoppningsvis har nästan lika goda semlor som Bagarbodens i Loos. Kaffesemlor ska det vara, lagomt stora. Om det inte vore så långt till Loos skulle jag ha åkt dit ;) Men 24 mil t.o.r. är lite väl långt att åka för att fika.

Nu ska jag till och börja med min individuella uppgift för den här kursen och  det känns inte alls lockande.
Efterlyses: Socialt exkluderade individer/grupper i samhället, inga psykologiska aspekter ska analyseras. Dessutom ska de passa bra till kurslitteraturen som inte är väl det roligaste man läst precis, men, men - kanske någon har en rapport att sälja om den sociala exklusionen? Känns som man skulle kunna betala lite för det nu ;p
Men, det lär väl ordna sig till slut får jag hoppas.

Ha en bra "semmeldag"



Alla hjärtans dag

Ja, då var det alla hjärtans dag då. Undrar egentligen hur många år vi har firat det i Sverige? Kommer inte ihåg, men det är inte så många ändå.Vissa anser det vara ett komersiellt jippo och vissa ser det som något slags hån för att de känner sig ensamma, eller nå´t kanske? Jag ser det som en dag då det absolut är tillåtet att vräka i sig färska, goda gelehjärtan ;) Men de ska vara av rätt fabrikat, inte de billigaste från Dollar eller nåt som smakar syntetiskt, blä! Jag har i alla fall  skickat fina kort till mina utflyttade barn, och själv har jag fått ett halsband med hjärta och en ask med gelé- och chokladhjärtan ;)

Idag har jag och Alexandra varit och åkt skidor, det var så skönt. Man använder kroppen på ett helt annat sätt än man gör med promenader. Och det känns så härligt efteråt. Sen blev det sen lunch på McDonalds, och det smakade verkligen gott efter vår tur. Var även och tränade sen så idag har jag nog chockat kroppen lite, får väl se hur den känns i morgon ;)

En glad och trevlig alla hjärtans dag på er alla


Bio

 
Har nu jobbat fredag och lördag och det har gått bra. Hade ett givande möte och samtal med en av de boende i går kväll så mina tårar rann. Hade ju bokat bioplatser till Prinsessan och grodan till eftermiddan idag. Patrik ringer mig på jobbet och talar om att Gabriella hade magsjuka ;(   Ja, ja, hade det inte varit för att jag hade betalat 275;- för biobiljetterna så hade jag ju bara låtit det varit till ett bättre passande tillfälle, men nu var det ju ganska mycket pengar som jag inte hade någon möjlighet att få tillbaks. Det slutade med att jaq gick med Alexandra och Isabell,  och Gabriella fann sig faktiskt att stanna hemma med Patrik. Och nu har ju hon sitt roliga kvar: att få gå alldeles ensam med mamma på bio ;)   Ja, filmen var ganska rolig till en början då vi skrattade alllihopa, men sen när de hade blivit förvandlade till grodor så var den ganska seg. Undrar när jag ska hitta min groda då :P

Patrik bjöd på pizza när vi kom hem, i morgon är jag ledig - få se vad jag har lust med då

Go´natt!                                                                          

Äntligen helg

Ja, helg är det väl inte riktigt än men i alla fall fredag i morgon. Och arbetet med vår gruppuppgift är i alla fall klar för den här veckan som skönt är. Ska jobba kväll i morgon och dag på lördag, bra att jag fick den här helgen eftersom jag har strykit mig på nästa. Jag och Alexandra var iväg och körde ett gympapass på e.m., det är så skönt! Idag var jag på stan på lunchen och köpte mig ett par skidstavar. Nu har jag äntligen fått mitt längskidåkningspaket komplett. Det är ju lite som det är med barn som glömmer, ej vet vart de har gjort av saker osv. . . Nu kan jag i alla fall ge mig iväg och åka om jag får lust. Nu sitter det inte i att det är något som fattas.

Igår kväll fick jag vara frisör. Tisdag kväll när jag pratade i telefon så stängde jag in mig i Rebeccas rum eftersom det var ganska livat, när jag hade pratat klart och kom in i köket så låg det en hög blonda lockar på bordet. Isabell hade friserat sig själv ;) Någon liknande frisyr som jag hade någon gång på det glada 70-talet som var så modern då. Rakt inklippt vid bägge öronen och resten långt, så snyggt så! Men eftersom det ändå var dags att klippa topparna så var det väl lika bra att ta lite mer när vi ändå höll på då! Jag är ju glad så länge de enbart klipper sig själva. När Alexandra hade en kompis, Ida, hemma för nå´t år sen så passade hon på att klippa henne. Det är ju inte så kul när föräldrarna kommer och hämtar sina barn; nyfriserade ;P Ja, ja, det är sån´t som händer!


Slappt

Har en slapphelg, och det är skönt! Även om det kan kännas lite långsamt och tråkigt emellanåt så är det bara att intala sig själv att jag behöver det. Det vet jag med erfarenhet ;)

Solen skiner idag också, som skönt är. Har tagit en långpromenad, och idag var det faktiskt takdropp (och takras) och fågelkvitter. Var ner och sopade av min bil så den kanske tinar av framåt eftermiddan.

Ett par fulltecknade veckor väntar, grupparbeten, vår gruppuppgift ska vara inne den 19/2. Får hoppas att inspirationen och motivationen till att ge sig på den sociala exklusionen har infunnit sig tills i morgon. Titlar som Beständig ojämlikhet, Etablerade och outsiders och Integrering och inkludering (på norska) känns inte så lockande, ändå mindre lockande var det då jag började läsa detta. Men, men, vi lär väl få till nåt den här gången också. Men det är ju en klar fördel om man finner det lite mera intressant, och lite mer lättförståeligt.

     

Hittade några roliga bilder som har ett par på nacken, dock är de inte av sån bra kvalitetet då de är tagna med min mobil.


Sol ;)

Idag visade sig solen för första gången på länge. Tog en långpromenad och det var så skönt.

Igår bjöd Nadia på smörgåstårta, en vegetarisk variant som var jättegod, och vin. Sedan blev det Bockarna någon timme innan jag kände mitt sömnbehov behövde påfyllas. Vaknade med huvudvärk i morse, och det hör till ovanligheterna, jag som knappt vet vad huvudvärk är. Men, men, alvedon, frukost och långpromenad i solskenet så var den borta!

 



Nu ska jag ta och bädda ner mig i soffan och titta på en film, Will Hunting.


Helg

Ja, då var det helg igen. Och jag tog semester från mina studier idag - har varit till frissan, klippt lite och blekt slingor och jag tror jag blev nöjd. Ikväll ska jag till en klasskompis på lite fest, få se om vi går ut sen. Inget jobb i helgen, har strykit mig från listan. Känner jag behöver vara lite ledig, har ju faktiskt jobbat tre utav fem helger i januari. Var nyss ut och skottade av halva balkongen, är väl lika bra om man ska ha någon balkong kvar att sitta på i sommar. Nu måste vi ha runt en meter snö här i Hudik, nu tycker jag det räcker.

Trevlig helg!

Längtar . . .

Ja, fast jag tycker om vintern med både snö och kyla så börjar jag faktiskt att längta till våren. Ändå har jag det väldigt bekvämt nu, ingen snöskottning och ingen eldning. Men det är kallt och snöar ungefär varannan dag nu, och har gjort de senaste veckorna, som snart börjar bli månader. . .
Men, men, snart kommer våren på att ge sig till känna - med solen som värmer, takdropp och fågelkvitter. Härligt!


Bra erbjudanden

För någon dag sen fick jag en förfrågan från någon som ville att jag skulle lägga till denne på msn. Jag gjorde det för jag tänkte att det kanske var någon gammal kompis eller nåt som hade hittat mig på nåt sätt. Tyckte det framgick av mailadressen att det var en tjej som kanske var i min ålder. Skickade dock med ett meddelande när jag accepterade erbjudandet och frågade vem denne var - fick dock aldrig något svar.

I går kväll när jag var ute och surfade loggade denne någon in och började direkt chatta med mig med ett Hi. Frågade då åter vem denne var, men fick enbart en fråga på engelska hur jag mådde. Sedan erbjöd hon sig att visa sig naken på sin webcamera och talade om att hon var en tjej på 21 år. I´m sorry, but I´m not intrerested, bye, bye, svarade jag och tog bort hennes kontakt och även blockerade den. Hon hann dock skriva: Please, I want to see you too . . .  Måste nog gå och köpa mig en webcamera, kanske en lagom mullig socionomstuderande med hängmage i sina bästa år kan extraknäcka framför weben om kvällarna istället för att jobba helg på Tunbacka ;D

Kris och utveckling

Vi hade en bok i någon kurs som hette Kris och utveckling och det tycker jag stämmer så bra.

När jag var ung hade jag en föreställning, uppfattning om att när man blev vuxen (ca 20) så hade man växt klart. Då hade man utvecklats färdigt. När man var 30 så började man bli gammal, och gammal ville jag absolut inte bli för då var livet tråkigt och nästan slut. Döden var jag livrädd för, den var fruktansvärd hade jag på något sätt fått någon uppfattning om och att tala om döden var tabu. Jag hade många existensiella frågor i min barndom som ingen vuxen kunde, ville eller orkade svara på. Jag har haft många funderingar . . .

Idag, vid snart 50, inser jag nu vad fel jag hade i mina uppfattningar. Men någonstans så blev jag ju naturligtvis påverkad av min omgivning. Med vuxna som inte hade valt sina liv, de fick väl vara nöjda med det de hade, hade inte så stora valmöjligheter eller var medvetna om att de hade ett val över huvud taget. Och det ska man inte klandra dem för. Men jag är väldigt glad och tacksam att jag har fått den medvetenheten. Att jag har ett liv, jag har ett val, och jag kan påverka mycket i mitt liv. Och jag kan be, affirmera och styra mina tankar och önskningar som jag önskar att mitt liv ska bli. Att man utvecklas under hela sin livstid, livet är ju inte slut bara man har passerat 30-årsstrecket, snarare tvärtom. Mogna och utvecklas. Viktigt är nog att lära sig att älska sig själv, med alla fel och brister och våga erkänna det. Vi är alla som vi är, vi har vår egen personlighet och det utseende vi har. Vissa saker går det att jobba med, både det yttre och det inre, men varje individ är ju ändock unik. Det går aldrig att förändra någon annan människa, bara sig själv (till viss del), och till störst del så är ju saker och ting beroende på hur jag själv förhåller mig till det. Något som jag har lärt mig att försöka att inte värdera och döma, man kan ju naturligtvis konstatera att det är så, men inte mer. Och genom det kan man spara en hel massa energi.

Acceptera att livet har sina upp- och nergångar. Genom att fundera i sina svackor, vid sina hinder som ibland kan kännas oöverstigliga vad som man själv kan göra åt situationen. Vad jag själv kan göra för att åstadkomma en förändring. Det är sådant man växer av!

Kram                    

RSS 2.0